Байдън мисли да се кандидатира за втори мандат през 2024 г.

Официално ще обяви на Конгреса през ноември 2022 г.
21 ное 2021 08:34, Анисия Иванова
56
Байдън мисли да се кандидатира за втори мандат през 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън и представители на неговия вътрешен кръг през последните дни увериха поддръжниците за плановете на 79-годишния американски лидер да се кандидатира за втори мандат през 2024 г. За това съобщава "Вашингтон поуст".

Както пояснява изданието, усилията насочени към това да убедят поддръжниците в желанието на държавния глава да остане в Белия дом за още един мандат, се полагат поради факта, че много демократи предполагат, че Байдън може да не участва в следващите избори, предвид по-специално възрастта му - към момента на гласуването той ще бъде на 81 години. Друг аспект е свързан с понижаване на рейтинга – към днешна дата около 40% от жителите на страната одобряват работата на Байдън като президент.

"Единственото, което чух от него, е, че планира да се кандидатира отново... И аз се радвам за това", каза приятелят на Байдън и бивш сенатор-демократ Крис Дод. Освен това, както отбелязва „Вашингтон поуст“, Байдън обяви намерението си да участва в изборите по-рано този месец на събитие за набиране на средства за Демократическата партия. "Това, което той заявява публично, е това, в което той силно вярва... Той няма да се кандидатира, ако осъзнае, че не може да изпълнява работата физически и емоционално", каза пред изданието бившият губернатор на Пенсилвания Ед Рендъл, който присъства на това събитие, пише БГНЕС.

Според вестника обаче подобни уверения не са спрели разговорите сред демократите дали името на Байдън ще се появи в избирателните бюлетини през 2024 г. Това заключение "Вашингтон поуст" направи въз основа на разговори с 28 стратези и служители на Демократическата партия. Например някои от тях са скептични към подобни изявления на президента и неговите помощници, смятайки, че независимо от истинските им планове е изгодно да говорят за преизбиране, за да предотвратят отслабването на позициите на Байдън сега. Други посочват, че поредната предизборна кампания може да означава много по-натоварен график от сравнително спокойната кампания през 2020 г., повечето от събитията в която се проведоха във виртуален формат поради пандемията.

В същото време, според изданието, ако Байдън реши да участва в президентската надпревара, служителите на Демократическата партия на етапа на вътрешнопартийната борба за номинирането на кандидата на Демократическата партия на изборите възнамеряват да подкрепят настоящия ръководител на държавата, а не други кандидати.

Както се очаква, Байдън официално ще обяви решението си за участие в борбата за президентския пост след междинните избори за Конгрес. Те ще се проведат през ноември 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: изборисащДжо Байдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв оптимизъм само! Аз пък залагам, че ще има предсрочни избори по очевидна причина!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 30 ...... ти правиш ли сметка ,че тоя е на 100 години.....мозък имаш ли ...или?
25
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Джо е истински американец и патриот, който ще върне Амеpика на върха.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възрастта не прощава!!!
23
1
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Че защо не? Дали ще е Байдън или някой от домашните му любимци, разлика никаква.
22
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Камала сигурно му е Моника Люински :)))
21
1
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Тоя дядка се прави на луд за заплата,!
20
2
 
12
 
! Отговори
ВГЗ преди 2 години
А бе този колко години смята да живее?!?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този трябва да мисли повече за вечните ловни полета и да се моли на Господ! Все едно, аз като съм на 40, да мисля 2060-та каква кола ще карам! Ама надали ще ме има
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще трябва да издигне и двама помошници, които да са постоянно с него
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисли? Също като объркал името на детето си? Или това че наскоро беше в болница и предаде власта на Камила Харис? Точно това целят денократите, Камила да поеме след като се гътне Данчо докато е президент.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кукуригууу
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МУМИЯТА СЕ ЗАВРЪЩА. :D
14
6
 
2
 
! Отговори
Доверие НУЛА преди 2 години
В Перник България режат ръце и хвърлят хора от скалите, а в Турция не!Институциите толерират тероризъм в България ЕС!
13
1
 
7
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Ако човек на тази възраст мисли да е президент не му хлопа дъската, ами даже и няма дъска!
12
1
 
2
 
! Отговори
Топгънър!!! преди 2 години
Ха ха ха!Един е стария Джо и е много стар,но прекалено мъдър,бре!Това,че ще дублира мандата си е пределно ясно,но не е ясно само дали Камала Харис ще успее след него да извърши същия дубъл,бре!Гоу,гоу олд Джо!Няма и няма кой да те спре,освен драскачите в този инфантилен форум,бре!Ха ха ха!!!
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът Джо Байдън и представители на неговия вътрешен кръг увериха за плановете на 79-годишния старец да се кандидатира за втори мандат през 2024 г. В същото това време президентът Джо Байдън и представители на неговия вътрешен кръг обнародваха плановете си да попречат на руския лидер Владимир Путин да се кандидатира за президент на РФ през 2024 г.
10
1
 
13
 
! Отговори
Цв. преди 2 години
Абсолютен изкуфялник и не кадърен, ама как да е кадърен, като има и деменция.
9
2
 
15
 
! Отговори
ужас преди 2 години
Тоз иска да удари нашата Лили в земята !!!!!
8
2
 
15
 
! Отговори
Йее преди 2 години
Мумията се завръща