Самоубил ли се е Епщайн? Той обяснил, че се страхува от болката

"Ню Йорк таймс" събра документи за последните две седмици от живота му
24 ное 2021 18:30, Петя Славова
47
Самоубил ли се е Епщайн? Той обяснил, че се страхува от болката
Снимка: БГНЕС

Финансистът Джефри Епщайн, за когото се твърди, че се е самоубил в затвор в Ню Йорк през 2019 г., казал на затворнически психолог две седмици преди смъртта си, че не е способен да се самоубие, защото е твърде страхлив и се страхува от болка.

Доста теории всъщност проповядват идеята, че някой "му е помогнал" да сложи край на живота си за да не повлече със себе си и богатите му приятели, които са се възползвали от услугите, които им е предлагал.

Още по темата

Данните се съдържат в подробен анализ на последните дни от живота на Епщайн, съставен от повече от 2000 страници непубликувани досега документи и затворнически записи, получени съгласно закона за свободата на информацията и публикувани от "Ню Йорк таймс".

Епщайн беше обвинен във въвличането на непълнолетни в проституция и в организиране на голяма структура, която включвала млади момичета в сексуално робство. Самият той обяви своята невинност.

"Нямам желание да се самоубивам. Не бих направил това", казва Епщайн на затворническия психолог. Според публикуваните документи финансистът също твърди, че е страхливец и не обича болката.

Умел манипулатор, Епщайн измами персонала в затвора , на който беше наредено да го наблюдават денонощно до последно, според документи, цитирани от "Ню Йорк таймс".

Подробни бележки и доклади, съставени от онези, които са взаимодействали с Епщайн през 36-те дни на задържането му, показват как той многократно ги уверявал, че има за какво да живее, но в същото време намеквал, че става все по-обезсърчен. Намеците са приспали бдителността на персонала на затвора, се казва в докладите.

Освен правни и административни въпроси, тези материали дават възможност да се запознаете подробно с последните дни от живота на финансиста, както и с това, което често липсва в публичните доклади: неговият глас.

Епщайн прекарвал дните си в затворена конферентна зала с адвокатите си, избягвайки затвореното пространство на килията. В разговори с психолози и други затворници той разказвал за интереса си към физиката и математиката, давал съвети за инвестиране и си спомнял за общуването със знаменитости.

Както отбелязва "Ню Йорк таймс", тези записи не подкрепят теории на конспирацията, че смъртта на Епщайн не е самоубийство, нито хвърлят светлина върху въпроси, повдигнати от брат му и един от адвокатите му, които смятат, че финансистът може да е бил подпомогнат да умре . По този начин те рисуват картина на некомпетентността и небрежността на някои от служителите на Федералното бюро по затворите на САЩ./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питат примерно принц Андрю.
7
1
 
7
 
! Отговори
Отговорът е ясен преди 2 години
Не.
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има бая матереали в нета за цялата им секта
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , бая работи е знаел за демократичните оргии с деца
4
1
 
10
 
! Отговори
Как мислите? преди 2 години
Истината отдавна излезе наяве!
3
1
 
38
 
! Отговори
B преди 2 години
Не само че се е самоубил а докато се е самоубивал двамата пазачи са били в почивка а камерите в затвора спряли да работят.
2
0
 
34
 
! Отговори
А преди 2 години
Сутеньора на супер-богатите педофили.Хммм дали се е самоубил?
1
4
 
14
 
! Отговори
A преди 2 години
100% самоубийство :)))