Джо Байдън е бил на косъм да се разболее от рак

Преди дни той се подложи на редовна колоноскопия
25 ное 2021 09:40, Нели Христова
41
Джо Байдън е бил на косъм да се разболее от рак
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън е щял да се разболее от рак, ако не се е подложил на редовна колоноскопия.

Лекарите идентифицираха полип, отстранен от дебелото черво на Байдън по време на колоноскопията, като тубулен аденом - доброкачествена, но потенциално предракова форма, съобщи главният лекарят на Белия дом Кевин О'Конър.

Миналата седмица Байдън премина медицински преглед, в резултат на който лекарите заключиха, че здравословното му състояние му позволява да изпълнява без ограничения задълженията на държавен глава и върховен главнокомандващ.

„Президентът Байдън имаше 3 мм доброкачествен полип, отстранен от дебелото черво... Пробата, взета за хистологично изследване, беше идентифицирана като тубулен аденом, подобен на полипа, отстранен от него през 2008 г.“, се казва в прессъобщението. Информацията за здравето на президента се оповестява с изричното му съгласие, подчертават от Белия дом.

Байдън навърши 79 години в събота. Повторна колоноскопия се препоръчва след седем до десет години. По време на процедурата президентът беше под анестезия и делегира правомощияти си на вицепрезидента Камала Харис за час и половина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето хора не се изследват за полипи......от СРРААААМ!
11
0
 
14
 
! Отговори
Бако преди 2 години
И язе бях на косъм да спичеля 6ца от тотото, ама, ядец
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неговата лесна тука има хора дето нямат пари да си платят здравните усигуровки и заминават тихо тихо
9
2
 
23
 
! Отговори
Питър преди 2 години
Въобще не е бил на косъм, тъй като този полип е щял да стане потенциално рак след 10-15 години, но е добре хората да си правят колоноскопия регулярно, аз си направих за пръв път в живота малко преди Джо и ми откриха два полипа в долната част на дебелото черво, затова сега трябва да мина пълна колоноскопия. Беше интересно, защото не бях под упойка и гледах всичко случващо се на екрана. Полипите бяха отстранени за секунди.
8
2
 
16
 
! Отговори
факт преди 2 години
Има полипи в главата тоя!
7
2
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Камилата Харис ли го е колоноскопирала? То, там нали всеки сам си избира пола, та не знам...
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят дядо си спомням му бяха открили рак на дебелото черво, въртяха го, понеже беше на 83 г. та му казваха, че няма голям шанс да оцелее. Оперираха го, орязаха го, живя до 89 г. и почина от съвсем друго нещо. Когато се хване на време, лечението е възможно
5
1
 
21
 
! Отговори
Като гледам стареца, преди 2 години
той е на косъм от предизвикваме на национален траур в САЩ.Добре,шомполирали са му ***,а какво правим с мозъка?Щастие и радост за Камала,ще се качи на трона, а заедно с нея и всички НПО-та,решаващи какво да стане,натрисащи в "полза на хората" всякакви ненормалщини.Уви,не само в САЩ,но и в ддругите страни.Като гледам какво става,разбирам защо враждебният им ислям печели нови територии.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човек не е на 79г.За какво е лежал в болница,няма да разберем.
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ракът на дебелото черво е много злокачественредно е всеки човек да си прави подобни изследвания, защото той се обажда винаги в напреднал стадий и лечението е безполезно.
2
4
 
15
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Въй сакън!
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо , след 5 бустерка ще се подмлади