Мъск: Без политически постове за хора над 70 г.

Милиардерът призова за въвеждане на подобно правило
2 дек 2021 21:49, Елка Василева
49
Мъск: Без политически постове за хора над 70 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск се обърна към Twitter, за да призове за въвеждането на правило, което да не позволява на хората над 70-годишна възраст да се кандидатират за всякакви политически постове.

"Нека определим възрастова граница, след която не можете да се кандидатирате за политическа длъжност, може би границата трябва да е малко под 70“, написа Мъск.

Въпреки че основателят на Tesla и SpaceX не представи допълнителни детайли за тази своя аргументация, тя може би е насочено към 80-годишния сенатор от Върмонт - Бърни Сандърс, с когото по-рано Мъск имаше сблъсък заради призива на Сандърс, че "изключително богатите" трябва да плащат "справедлив дял" по отношение на данъците, предаде БНР.

Този призив на Мъск обаче изглежда насочен и към настоящия президент на Съединените щати Джо Байдън, който встъпи в длъжност по-рано тази година на 78-годишна възраст. Неговият предшественик Доналд Тръмп също беше на над 70 г., когато влезе в Белия дом.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мисля, че не трябва да има толкова богати хора като Мъск, Безос и т.н. Които буквално не знаят какво да си правят парите докато хора умират от глад и елементарни болести. Какво ще каже Мъск за това?
39
1
 
2
 
! Отговори
комунист преди 2 години
Най-опасни са старите комунисти. Понеже не са вярващи - за тях няма надежда за вечен живот, рай или прераждане... И са готови на всичко... такива палят световни войни
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, в политиката е само за 30-годишни калинки, В момента, в който натрупат опит, да се махат, и да идват следващите...
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога куманярската ГНИДА сандърс ще плаща неговия си дял на богатите? Или той не е богат, с 4 имения, все покрай езера и все дето са по няколко милиона долара? Или типично по куманярски, моето е мое, чуждото - общо?
36
1
 
4
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
никой не му дреме, защото това не променя нищо.
35
2
 
10
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
Съгласен съм с мнението на Мъск, че дъртофелниците, като мен, трябва да сдават властта - било то в компания, във фирма, в политическа, финансова или брокерска структура и да отварят път на младите и кадърните. Специално в политиката би трябвало да бъде като във футбола - остаряваш, пенсионират те и оттам нататък пътища много. Можеш да си почиваш, да станеш треньор на някой отбор, да организираш партита, да се разхождаш по света и т.н. Никой не е млад форевър. Рано или късно остарява и логично ..
34
7
 
4
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
E тогава Рейгън не трябваше да става Президент, а? Че има повече изкуфелници сред старите хора, е ясно. Байдън и марксиста Сандерс например. Но и сред по-мадите се срещат не малко. Мъск например.
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъски, пий бате апчета, че съвсем е окъса.
32
0
 
11
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Сред политиците има много превъртяли индивиди с палитра от психиатрични аберации. Въпросните лица трябва задължително да бъдат подлагани на щатна проверка от водещи психиатри с цел освидетелстване за годност. Ако в БГ имаше подобна практика кьорав политик нямаше да остане на политическата сцена. Простотията на управленческите кадри е друга бира.
31
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Много е прав Мъск.На 70 трябва да си гледаш пенсията и внуците.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъск е доста интелигентен човек и това изказване не е грешно
29
4
 
10
 
! Отговори
Космонавт преди 2 години
Не виждам Мъск да е сгрешил в съобщението си. Когато човек одъртява е добре да се оттегли и спре да управлява. В противен случай, разни северовасточни джуджета и спящи УСА президенти като нищо могат да подпалят Земята. За да може да повярвате, вижте пораженията в Германия и ЕС от Баба Меркелица.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И без милиарди за крадци на компании, става ли, Елоне?
27
0
 
3
 
! Отговори
Един от Юг преди 2 години
До РЕПТИЛКфо пушиш ве приятел?
26
5
 
17
 
! Отговори
Само един шпрайт преди 2 години
Прав е, господин Мъск. Дядките не им пука вече за нищо. Краят на живота им наближава. Като нищо ще спретнат една ядрена война. Във фирмите не наемат възрастни хора, а там дядки изтипосали да управляват света. Бива ли такова нещо?! Той не помни, не може да разсъждава вече, щял да го раздава президент. Дори гениалният Каспаров пада на шах от младоци вече. Възрастта си казва думата.
25
1
 
3
 
! Отговори
Аз Дедо като-- преди 2 години
---го видя не чакам да чуя нещо ,а чакам да заспи , не вярвам на млади години да са му викали на прякор слипинг. джо....
24
0
 
10
 
! Отговори
Емо 1980г. преди 2 години
Като започнеш сам да се напикаваш....тогава се отказвай от политически постове. Така преди години се говореше за др. Цола Драгойчева от БКП.
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е глупаво предложение. По-добре да се прави читав тест за когнитивни способности. Има хора които и на 90 години са с бистър ум, има такива и които под 60 вече не могат да мислят правилно.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неолибералният фашизъм показва зъби.
21
9
 
6
 
! Отговори
До 23: преди 2 години
По-малкото зло. Наистина ли предпочиташ Камилата, която без никакви проблеми може да подпали война точно около нас. И да бъда конкретен - американците са убедени, че една такава война изобщо няма да ги засегне пряко през океана, ще продават оръжие и ще излязат от кризата. Егати наивниците. А Мъск е един дебел наркоман.