САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин

Те ще бъдат приети ако ситуацията с Украйна се влоши
20 яну 2022 20:18, Нели Христова
437
САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ.

Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени.

Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

- Обявяване на "подкрепяните от Русия" сили в Донбас за терористи и признаване на Русия за спонсор на тероризма;

- Забрана за операции с руски държавен дълг;

- Мерки срещу "Северен поток-2", включително свързаните с него организации и техните акционери;

- Замразяване на финансирането на диалога за киберсигурност, докато не приключат атаките срещу американски агенции;

- Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски;

- Санкции срещу президента на Русия Владимир Путин, всички членове на правителството, както и срещу руски официални лица и сили за сигурност, включително прессекретаря на руския лидер Дмитрий Песков, кмета на Москва Сергей Собянин, първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителя на ЦИК Ела Памфилова, началника на президентския щаб Антон Вайно, директора на ФСБ Александър Бортников, ръководителя на „Росгвардия“ Виктор Золотов и главния прокурор Юрий Чайка;

- Санкции срещу руски бизнесмени: Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Игор Сечин, Алексей Милер, Андрей Костин, Генадий Тимченко, Дмитрий Риболовлев, Михаил Фридман, Петър Авен, Михаил Гуцериев и Александър Винокуров;

- Санкции срещу журналисти: главния редактор на „Russia Today“ и RT Маргарита Симонян, телевизионния и радиоводещ Владимир Соловьов и главния изпълнителен директор на „Channel One“ Константин Ернст.

Ден по-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на пресконференция, посветена на едногодишния му мандат, че Вашингтон е готов да приеме нов пакет от ограничения срещу Москва, ако ситуацията в Украйна се влоши. Сред възможните мерки той посочи забрана за руските банки да извършват трансакции в долари и изключването им от SWIFT.

"Не по-късно от 30 дни след датата на внасяне на този законопроект държавният секретар ще обяви Руската федерация за държава, чието правителство многократно е оказвало подкрепа на международния тероризъм (по-известна като "държава-спонсор на тероризма")", гласи текстът на проекта.

В документа също така се посочва, че след въвеждането на закона президентът на САЩ трябва да представи на комисиите на Конгреса доклад за състоянието и източниците на доходи на Владимир Путин и членовете на неговото семейство.

Не по-късно от 10 дни след датата на приемане на този закон президентът ще наложи санкции на всяка организация, отговорна за планирането, строителството, поддръжката, финансирането или експлоатацията на "Северен поток-2" или неин сътрудник, както и срещу всеки друг служител на компанията или основен акционер с контролен дял в организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията е написана от ***, как да вярваш на такива ? И има хора които го забелязаха вече:Прочети точка 4 от санкциите. Написала си "докато Крим не стане руски" ! Първо той си Е руски. Второ, ако не си поправиш написаното ще бъдеш санкционирана от Козяк щом се събудят и прочетат какво си сътворила. Няма да си получиш хонорара от "Америка срещу България " !
280
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под 2% дял от световния БВП, на първо място в света по консумация на наркотици(21% от световната продукция на наркотици се консумира в Русия), на първо място по алкохолизъм, самоубийства, разводи, изоставени деца, .... списъкът е дълъг и монотонен, в смисъл че данните са в същия дух. Носете си я на рамо, в смисъл, като ви харесва отивайте там, нас, нормалните хора, не ни замесвайте!
279
20
 
10
 
! Отговори
Слава Україні БРАТЯ преди 2 години
ГЕРОЯМ - СЛАВА!
278
23
 
14
 
! Отговори
Какви санкции бе преди 2 години
Русия отдавна се е самонаказала исторически. Я вижте средната и медианната заплата в Щатите и в Русия - горе-долу еднакви числа, ама едните са в долари, а другите в рубли. Около 54 000 и около 35 000. И това при вчерашен курс 1 долар за 78 рубли. Каквито ще шантави коментари да пляскат путинофилчетата, колкото ще да праскат минуси на неугодните мнения, фактът си остава. Да си вземат парите за мятаните в нета опорки и да пият до забрава, няма какво друго да направят.
277
9
 
16
 
! Отговори
До авторката преди 2 години
Прочети точка 4 от санкциите. Написала си "докато Крим не стане руски" ! Първо той си Е руски. Второ, ако не си поправиш написаното ще бъдеш санкционирана от Козяк щом се събудят и прочетат какво си сътворила. Няма да си получиш хонорара от "Америка срещу България " !
276
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двапъти съюзници на швабите две национални катастрофи
275
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снощи по една Руска ТВ чух че съвсем скоро американският долар щял да струва няколко хиляди за 1 рубла.
274
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледате ли Руски ТВ- там тече мащабна информация по посока на това колко съсипана е Американската икономика и колко мощна е Руската, показват се Руски танкове и друга тежка техника и това е непрекъснато, а снощи един политик *** Жириновски крещеше и се перчеше, до скоро наричаше Украинците фашисти/нещо да ви напомня за Скопие и Българи фашисти/- няма да я докарат до хубав край.
273
15
 
10
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
В Русия в момента цари тотално информационно затъмнение. Нито обикновения руснак знае какви ги върши шефа по преговорите из европейските дворци, нито тия дето пишат коментарите знаят какъв е живота в Русия - нещата не са ония от времето на СССР, не е ясно защо разни хора ги оправдават, при положение че олигарсите им, които продават газта са побеснели да трупат кинти като за последно, да имат че като ги затворят, да не са капо.
272
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях са говедарчетата
271
4
 
18
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Интересно... при всека световна война Бг се оказва от къде страната на булката!!!!
270
9
 
16
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
"...предназначението на НАТО е отбранителен съюз и пактът не се готви да напада никого, но ако има заплахи в близост до границите му, трябва да е готов с отбранителни мерки: "България също трябва да е готова"."Интересно... а другата страна не може ли да има същото мнение и действие на собствена територия!!!!
269
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха-ха-ха-ха-а-а-а-а-а-!!!!!!!!!!!!!!!111111
268
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Украйна живеят и 10 милиона руснаци.Ще ги подбирате ли или ще убивате наред как дойде?
267
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом има вой, значи дядя Вова е на прав път. И най-много да накривят му на капата...
266
4
 
26
 
! Отговори
Михали преди 2 години
Това което се предлага като санкции е вече наистина чудовищно и безсмислено. Това е апогей на безсрамието и наглостта. Тези хора наистина почват да прекаляват и водят нещата до война. Руснаците могат да се справят и с тези санкции, но унижението вече ще им дойде в повече и мисля ,че е крайно време и те да ударят малко по-силно (има къде) та малко и краврите да ги заболи. За много болка не говоря, защото тогава няма да имат време да разберат ,е ги е заболяло.
265
5
 
28
 
! Отговори
Готвят готвят и преди 2 години
Накрая ще замирише на изгоряло зад атлантика!
264
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
- Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски; . . . . . . . . . . . . . . . . . .Жалки неграмотници! Ако господарите ви разберат какво пишете, ще ви изхвърлят от най-горния етаж! Иначе съгласен - Крим руски!
263
4
 
5
 
! Отговори
и къде ще бегате? преди 2 години
Щест претоварени десантни кораба носят кошмарите на краварците! както си личи ще се поцепят лай, скимтене и ***!
262
2
 
11
 
! Отговори
Краварски страове преди 2 години
Тия са се обезводнили от подмокряне бе!