САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин

Те ще бъдат приети ако ситуацията с Украйна се влоши
20 яну 2022 20:18, Нели Христова
437
САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ.

Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени.

Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

- Обявяване на "подкрепяните от Русия" сили в Донбас за терористи и признаване на Русия за спонсор на тероризма;

- Забрана за операции с руски държавен дълг;

- Мерки срещу "Северен поток-2", включително свързаните с него организации и техните акционери;

- Замразяване на финансирането на диалога за киберсигурност, докато не приключат атаките срещу американски агенции;

- Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски;

- Санкции срещу президента на Русия Владимир Путин, всички членове на правителството, както и срещу руски официални лица и сили за сигурност, включително прессекретаря на руския лидер Дмитрий Песков, кмета на Москва Сергей Собянин, първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителя на ЦИК Ела Памфилова, началника на президентския щаб Антон Вайно, директора на ФСБ Александър Бортников, ръководителя на „Росгвардия“ Виктор Золотов и главния прокурор Юрий Чайка;

- Санкции срещу руски бизнесмени: Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Игор Сечин, Алексей Милер, Андрей Костин, Генадий Тимченко, Дмитрий Риболовлев, Михаил Фридман, Петър Авен, Михаил Гуцериев и Александър Винокуров;

- Санкции срещу журналисти: главния редактор на „Russia Today“ и RT Маргарита Симонян, телевизионния и радиоводещ Владимир Соловьов и главния изпълнителен директор на „Channel One“ Константин Ернст.

Ден по-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на пресконференция, посветена на едногодишния му мандат, че Вашингтон е готов да приеме нов пакет от ограничения срещу Москва, ако ситуацията в Украйна се влоши. Сред възможните мерки той посочи забрана за руските банки да извършват трансакции в долари и изключването им от SWIFT.

"Не по-късно от 30 дни след датата на внасяне на този законопроект държавният секретар ще обяви Руската федерация за държава, чието правителство многократно е оказвало подкрепа на международния тероризъм (по-известна като "държава-спонсор на тероризма")", гласи текстът на проекта.

В документа също така се посочва, че след въвеждането на закона президентът на САЩ трябва да представи на комисиите на Конгреса доклад за състоянието и източниците на доходи на Владимир Путин и членовете на неговото семейство.

Не по-късно от 10 дни след датата на приемане на този закон президентът ще наложи санкции на всяка организация, отговорна за планирането, строителството, поддръжката, финансирането или експлоатацията на "Северен поток-2" или неин сътрудник, както и срещу всеки друг служител на компанията или основен акционер с контролен дял в организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
3
 
! Отговори
Унесени в лая преди 2 години
Зелените т р o л и, така сте се отнесли в злост и бяс - да не ухапете по грешка топ ките на стопанина! Ще ви потроши после!
260
6
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
За всеки атлантик БКП е над България. Многократно доказван факт, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.
259
5
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Аз знам, че 2001ва година атлантикът Соломон Паси спаси за втори път БКП от разпад. Достатъчна причина да плю'я върху ВСЕКИ ЕДИН атлантик.
258
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Аз знам, че атлантикът Цветан Цветанов обяви, че ВСИЧКИ 8 милиона българи са били членове на БКП. Достатъчна причина да плю'я върху ВСЕКИ ЕДИН атлантик
257
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Аз знам, че на годишнина на 10.11 атлантикът Росен Плевнелиев се хвалеше как дисидентствал, носейки плакат в подкрепа на ръководството на управляващата партия БКП. ДОстатъчна причина да плю'я върху ВСЕКИ ЕДИН атлантик
256
6
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Аз знам, че 1990та година атлантикът Соломон Паси спаси БКП от разпад и лустрация. Достатъчна причина да плю'я върху ВСЕКИ ЕДИН атлантик.
255
5
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
За всеки атлантик БКП е над България. Многократно доказван факт, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.
254
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай става първа икономическа сила до 2027. Сащ да продължават да дърпат звяра за опашката. Когато Китай наложи санкции тогава могат да се притеснят ръшаните, дотогава само сопа може да ядете от тах. А украйна е руска и е първата Русия. Ако трябва с война ще си я преберат. Да плашиш руснака със санкции и с война все едно да плашиш вълк с мръвка.
253
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
353 компресирам ли те хаха
252
2
 
8
 
! Отговори
Пращам памперси преди 2 години
349 Руска подводница изплува край бреговете на Аляска, в Пентагона изразиха тревога Изплувалата близо до бреговете на Аляска руска подводница е атомният подводен ракетен крайцер "Омск"
251
1
 
10
 
! Отговори
ВГЗТИ преди 2 години
Русофобската *** показва изказ и агресивност типична за джендай-либералната проституираща, лоша биомаса. Редуценти, смърдите и сте мъртво родена слуз...хахаха
250
0
 
7
 
! Отговори
Тексас ще китайски преди 2 години
Китай е построил нещо, което изглежда по очертания на американски военни кораби в мащаб 1:1, включително самолетоносач, показват сателитни снимки. Виждат се и възможни цели за тренировки за нанасяне на удари по някои от най-мощните оръжия на САЩ, разположени в Тихия океан.
249
1
 
8
 
! Отговори
Аризона ще е руска преди 2 години
Китайските сили проследили и прогонили американски военен кораб, който навлязъл във водите близо до Параселските острови в Южнокитайско море,предаде Ройтерс
248
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иран, Китай и Русия започват съвместни военноморски маневри в северната част на Индийския океан от утре, съобщават ТАСС и агенция ИРНА.
247
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО бие ли Русия ще ги потурчи и ще накара Русия да пишат на латиница.. После и България ще исчезне с кирилица.
246
1
 
8
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски;Хахаха ***
245
21
 
6
 
! Отговори
Иде 1000-годишен мир преди 2 години
Никакви санкции не могат да отклонят примитивна Рус от пътя й към войната. Дефиницията на Роналд Рейгън е пределно ясна: Русия е една престъпна империя, империя на злото. За мужиците няма друга възможност за съществуване, освен завоюване на чужди територии и ограбване на чужди народи. Все пак техният път към войната ще доведе до избавление на народите от тези кър-лежи на Цивилизацията, защото войната която започнат ще ги затрие завинаги.
244
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ нямат право да се месят между 2 други държави. Все едно Русия бие Турция и освобождава България и ни дава северния Босфор а САЩ или НАТО налагат санкции на Русия.
243
6
 
22
 
! Отговори
Още съвсем малко преди 2 години
Ама наистина съвсем малко време още трябва. Там, руснаците да си оправят газопреноса към Азия. И тогава ще видите вие на какво се вика санкции. Следващата зима ще е. Ще има рев, сълзи и сополи.
242
2
 
13
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
САЩ вероятно са ползвали съветите на Просто Киро като са правили плановете си. По акъла на Бидон-а скоро може и ракети да сложат в България.