САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин

Те ще бъдат приети ако ситуацията с Украйна се влоши
20 яну 2022 20:18, Нели Христова
437
САЩ готви проект с безпрецедентни санкции срещу Русия и Путин
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ.

Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени.

Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

- Обявяване на "подкрепяните от Русия" сили в Донбас за терористи и признаване на Русия за спонсор на тероризма;

- Забрана за операции с руски държавен дълг;

- Мерки срещу "Северен поток-2", включително свързаните с него организации и техните акционери;

- Замразяване на финансирането на диалога за киберсигурност, докато не приключат атаките срещу американски агенции;

- Прекратяване на финансирането на диалога за стратегическа стабилност, докато Крим не стане руски;

- Санкции срещу президента на Русия Владимир Путин, всички членове на правителството, както и срещу руски официални лица и сили за сигурност, включително прессекретаря на руския лидер Дмитрий Песков, кмета на Москва Сергей Собянин, първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко, ръководителя на ЦИК Ела Памфилова, началника на президентския щаб Антон Вайно, директора на ФСБ Александър Бортников, ръководителя на „Росгвардия“ Виктор Золотов и главния прокурор Юрий Чайка;

- Санкции срещу руски бизнесмени: Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Игор Сечин, Алексей Милер, Андрей Костин, Генадий Тимченко, Дмитрий Риболовлев, Михаил Фридман, Петър Авен, Михаил Гуцериев и Александър Винокуров;

- Санкции срещу журналисти: главния редактор на „Russia Today“ и RT Маргарита Симонян, телевизионния и радиоводещ Владимир Соловьов и главния изпълнителен директор на „Channel One“ Константин Ернст.

Ден по-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви по време на пресконференция, посветена на едногодишния му мандат, че Вашингтон е готов да приеме нов пакет от ограничения срещу Москва, ако ситуацията в Украйна се влоши. Сред възможните мерки той посочи забрана за руските банки да извършват трансакции в долари и изключването им от SWIFT.

"Не по-късно от 30 дни след датата на внасяне на този законопроект държавният секретар ще обяви Руската федерация за държава, чието правителство многократно е оказвало подкрепа на международния тероризъм (по-известна като "държава-спонсор на тероризма")", гласи текстът на проекта.

В документа също така се посочва, че след въвеждането на закона президентът на САЩ трябва да представи на комисиите на Конгреса доклад за състоянието и източниците на доходи на Владимир Путин и членовете на неговото семейство.

Не по-късно от 10 дни след датата на приемане на този закон президентът ще наложи санкции на всяка организация, отговорна за планирането, строителството, поддръжката, финансирането или експлоатацията на "Северен поток-2" или неин сътрудник, както и срещу всеки друг служител на компанията или основен акционер с контролен дял в организацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
8
 
2
 
! Отговори
Днiпр - 1 преди 2 години
До Анастасiя:АНАТЕМА за юродивия болшевишки М0РД0Р!
220
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия иска само САЩ да изнесат от източна Европа техниката и базите на НАТО и да се свият до линията от 1997 г, при това трябва да дадат писмени гаранции. Ако не, Русия ще използва военно-технически средства да реши проблема със сигурността си.
219
8
 
1
 
! Отговори
Днiпр - 1 преди 2 години
ГЕРОЯМ СЛАВА!
218
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, колко неумни русофили са се събрали тука.
217
5
 
2
 
! Отговори
Днiпр - 1 преди 2 години
ГЕРОЯМ СЛАВА!
216
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже! Колко *** русофили са се събрали тука.
215
10
 
4
 
! Отговори
русия ще се разпадне преди 2 години
..ако нападне Украйна - Чечня и Дегестан чакат удобен момент да се отделят. Както и още 50 етноса поробени от кръволоците от москва. А и Китай чака удобен момент да прибере Сибир - както от войната от 69-та. Няма сили русия да се бие на няколко фронта.
214
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На пресконференция Джо Байдън каза, че ситуацията може да излезе от контрол. Байдън заяви, че Путин трябва да спре, и ако не започне ядрена война, то Русия може и да не доминира при конвенционална война. Тоест, Байдън се съмнява, че САЩ ще доминира в конвенционална война, а за ядрена война е ясно кой ще доминира. В ядрена война ще загубим, в конвенционална война не е сигурно дали ние сме по силните.
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете в YouTube: Клуб диктаторов. Беседа с Геннадием Гудковым
212
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции, санкции, санкции. Лудост е да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат.
211
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада е Юдейски сговор произхождащ от Траките, които са Юдеи, не са Българи. Българите са Православни Християни Славяни.
210
5
 
6
 
! Отговори
Пука му преди 2 години
На Путин !
209
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ да се презапасят с памперси, идва код кафяв.
208
4
 
10
 
! Отговори
Подкупни и наивни преди 2 години
С тези действия САЩ не вреди на Русия, а погребва икономиката на ЕС.
207
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 86 - Има , само да им кажеш накъде е Донбас , че те сегашните ни "Евроатлантици" повечето са НЕграмотни , защото от този ковид не можаха да завършат училище !!
206
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС се разпада, в Германия заводи затварят заради кризата по веригите на доставките, 2000$ цена на газ, 3.5 милиарда нов дълг и 20% инфлация в България.
205
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В деня на 200-годишнината от рождението на писателя Фьодор Достоевски Путин посети музейния център "Московската къща на Достоевски".
204
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко подписаха указ за интеграция на Съюзната държава. С указа се одобряват всички 28 съюзни програми, одобрени през септември, както и основните насоки за прилагане на разпоредбите на Договора за създаване на Съюзната държава за 2021-2023 г.
203
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да организираме гей-парад в подкрепа на демократичния украински народ.
202
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но още нищо не е започнало, а янките вече намокриха гащите.Уж щяла да пазят Украйна, насъскаха ги срещу Русия и сега само със санкции ще минат.При такива "приятели" като САЩ врагове не ти трябват.