Готвят нови санкции за руските олигарси с инвестиции в Англия

Това ще стане, ако Русия навлезе в Украйна
68
Готвят нови санкции за руските олигарси с инвестиции в Англия
Снимка: БГНЕС

Руските олигарси, свързани с президента Владимир Путин, които имат инвестиции в Обединеното кралство, ще бъдат потърпевшни на новите сурови санкции, ако Русия навлезе в Украйна, това се очаква да заяви днес британският министър на външните работи Лиз Тръс в парламента, представяйки ново законодателство, съобщи БНР.

Съгласно новото законодателство правителството ще може да санкционира „всеки индивид или бизнес от икономическо или стратегическо значение за Кремъл“.

В момента икономическите санкции са с много ограничен обхват, така че могат да бъдат налагани само на компании с пряко участие в дестабилизирането на Украйна, според думите на Лиз Тръс. Тя допълни, че целта сега е да се разшири обхватът, така че компании, свързани с Кремъл и режима в Русия, да попадат под ударите на закона, „за да няма къде да се скрият олигарсите на Путин“.

Запитана дали за предложените нови санкции Великобритания няма да плати твърде висока икономическа цена, Тръс отговори, че „защитата на свободата и демокрацията са много по-важни от краткосрочните икономически интереси“.

Депутатите в Камарата на общините ще обсъдят направените предложения от външния министър.

Вестник „Файненшъл таймс“ пише, че всичко това става след като премиерът Борис Джонсън реагира на кризата около Украйна като предложи да разположи още 900 войници в Естония, което означава удвояване на британското присъствие.

 Джонсън, който ще проведе телефонен разговор с Путин и се очаква да посети района тази седмица, освен това предложи да изпрати изтребители за Румъния и България и бойни кораби в Черно море.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: англияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
дабълфацетата преди 2 години
АНглудските антируски санкции късаят ли руските олигарски и политици които вегетират на гърба на Британските данъкоплатци? Ако не, що за двуличие? Излиза че тез които ама половин цент беля на ЮКето на са сторили ще са под санкции, а тези които бидейки в ЮКето, смучат Британския бюджет прикрити зад някакви анти руски полит-економ-развдски структури няма да бъдат ударени от никакви британски санкции.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двуличната Британия хем иска парите на олигарсите, хем били лоши и туй-онуй. Ама парите им са желани и цели квартали в Лондон се притежават от руски олигарси.
49
3
 
10
 
! Отговори
НАТО ЦИРК преди 2 години
"Запада" и НАТО - разбирай Америка, Англия и няколко малки ЕС ЕС пудела изнасят цирково представление пред руските олигарси. Мисля че ги разсмиват успешно последните пъти!
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mного знае наглобританският министър на външните работи Лиз Тръс, но след седмица ще я видим в Москва на колене и не пред Государя Путин, а пред Лавров.
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции, манкции, накрая пак пред дядя Вова всички. На колене.
46
8
 
4
 
! Отговори
Важното е накрая! преди 2 години
Крепостните джу.джета не се плашат от санкции. Най-сигурното средство, което накрая ще бъде приложено срещу тези кър.лежи е атаката от космоса. Само изпепеляването е спасение от тази пас.мина.
45
2
 
19
 
! Отговори
бизнесмен преди 2 години
абе я тез олигарси да почнат да си прехвърлят капиталите в нормални държави и да ги видя тез н аостров адет и сега се чудят кка да се оправят
44
10
 
6
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Като дойде руският капитализъм в България - голям рев ще ревете, ама късно!
43
4
 
8
 
! Отговори
Алоуу преди 2 години
Да не мислите, че работниците в Русия са по- добре от работниците в Сащ или в Англия, или Франция?!? Ха ха ха ха ха ха !
42
3
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Няма руски олигарх, който да не е от КГБ. НИТО ЕДИН! ТЕ ПОПОВЕТЕ ИМ СА КГБ, КАМО ЛИ ОЛИГАРСИТЕ.Това е Източният Капитализъм срещу Западния такъв. Нищо повече! Нищо.
41
8
 
9
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Руските оригарси / КГБ/ източиха ЯКО ЕВРОСРЕДСТВА ОТ БЪЛГАРИЯ!!! НЕОСПОРИМ ФАКТ. А ВИЕ СЕ РАДВАЙТЕ НА РУСИЯ, МАЛОУ.МНИЦИ!
40
12
 
5
 
! Отговори
Румен преди 2 години
До44. Така е на Запада му трябват ресурси , а България е в ЕС. Решението е Запада се разширява на Изток / Украйна, Грузия ,Армения, Беларус/. Русия няма човешкия потенциал капацитет от качествени професионалисти в продукти и услуги за да е конкурент на 550 000 000 население от ЕС. Русия е природен замърсите и разхищава ресурсите. Може да се развие , но само с мозъците от ЕС , САЩ, Япония.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се нарича правене на гадости. Нищо повече. С какво ще пострада от такива санкции самата Русия?
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"всеки, които си мислите, че някой иска да води война на територията на Русия, просто си няма идея от модерно военно дело"------------------------------------------------------------------ В края на ВСВ Пиндостан изнася от капитулиралия 3-ти Райх технологии, военно-технически специалисти на световно ниво и ... най-добре проявилите се майстори от министерството на пропагандата на Гьобелс. Днес внуците им водят тази наблюдавана информационна война.
37
3
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 2 години
Ако знаете само,колко мулти милиарди български евросредства има в сметките на тези олигарси. Бедна Ви е фантазията.
36
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия след като наложи контра санкции на запада и спря вноса за последните 8 години успя да развие рублева икономика. Все повече русики олигарси изтеглят авоарите си от западните институции и ги насочват към Русия. Западът няма бъдеще - ЕС е без ресурси и без енергии и с обречени на упадък.
35
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сделката е ясна, Русия победена отствъпва и няма да нахлува в Украйна, в замяна САЩ подписват гаранции, че няма да разширявт НАТО на изток и ще изтеглят военните структури на НАТО от източна Европа до линията 1997г. Русия отново е победена.
34
6
 
21
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Русия няма да навлезе в Украйна а Украйна ще се присъедини към Русия
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
. . . бойни кораби в Черно море! Някой ще ядат бой, но да изчакаме! Дано не сме пак ние!
32
3
 
10
 
! Отговори
До Факт преди 2 години
Много екшъни гледаш ,дечко!! Или ,,играеш" много военни игри на компютъра!?! А някога хващал ли си,пипал ли си АК-7"62мм и ,,заемал ли си позиции???