Байдън с поредна грешка, нарече украинците... "иранци"

54% от американците не вярват, че той има умствената острота за президент
2 мар 2022 10:15, Нели Христова
348
Байдън с поредна грешка, нарече украинците... "иранци"
Снимка: БГНЕС

Джо Байдън направи грешка в ключов момент по време на речта си за състоянието на съюза, наричайки украинците "ирански народ", като същевременно се стремеше към вдъхновяващ момент на подкрепа срещу руската агресия.

"Путин може да обиколи Киев с танкове, но никога няма да спечели сърцата и душите на иранския народ", каза Байдън след неловко бавно пляскане. "Той никога, никога няма да угаси любовта им към свободата", продължи той, преди някой да извика от тълпата и трепетните аплодисменти да нараснат.

"И той никога, никога няма да отслаби решимостта на свободния свят."

Моментът бързо се разпространи онлайн, а политически коментатори като бившия служител на администрацията на Тръмп Себастиан Горка, го опредериха като пример за "бавния" президент Байдън с хаштага  #SenilePresident.

Конгресменът от републиканците Томас Маси продължи с изброяване на по-малко от чуваемите фрази на президента, питайки "Някой говори ли Байдън? Можете ли да ги преведете?…"

Независимо дали става въпрос за заекване, гаф или географско объркване, Байдън вече беше изправен пред въпроси относно неговата "умствена острота". Нова анкета на ABC News/The Washington Post, публикувана в навечерието на речта, установи, че 54% от американците не вярват, че той притежава "умствената острота, необходима, за да служи ефективно като президент".

Само 40 процента вярват, че Байдън е достатъчно умствено подготвен за работата си при почти 180 градуса обрат от 2020 г., когато повечето американци, 51 процента, смятаха, че той има умствена острота да заема поста в сравнение с 43 процента, които не го правеха.

Проучването също така установи, че 59% от американците не смятат, че Байдън е силен лидер, спрямо 49% преди две години.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
3
 
! Отговори
Деменциоооо преди 2 години
Деменциооо,деменцио!
242
0
 
0
 
! Отговори
nai преди 2 години
weroqtno se prawi spored slu4aq
241
0
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
половината от американците сега разбират къде е Украйна а другата половина тепърва чува за нея!
240
0
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
този е изключително болен на тема война и ще го видим много скоро! болен е и от други работи вътре в главата!! такива хора не спомагат за мира на Земята а правят точно обратното!
239
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Teхнически нищо грешно не е казал, Путин няма с какво да спечели сърцата на иранците, освен с ядрените си закани.
238
0
 
12
 
! Отговори
Смук преди 2 години
Джо бавният
237
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушах почти цялата реч на Байдън - дай боже всекиму да има тази бистър ум и реч на 80.Още по-жалко е , че го критикуват поддръжниците на човек, който по принцип не може да образучва изречение. Но въпросът е да се лае , да се събират часове , че рублата много се обезценени.
236
1
 
29
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Дали нормалните хора си дават сметка колко е абсудно това "не на войната", а в същото време въоръжават украйнците с единствената цел да провокират Путин още и още, за да доунищожи държавата си, е разбира се с тяхно съдействие.99 процента от гнусните американски и западни полититици не дават пет пари за хората в Украйна.
235
2
 
27
 
! Отговори
Американо преди 2 години
Байдън пред Конгреса: Ще се бия с Путин до последния украинец, поляк, румънец и българин.
234
3
 
24
 
! Отговори
койчо преди 2 години
Те си го избраха - сега си имат президент - де/бил с памперси.Ние си ги избрахме. Сега си имаме премиер - глу/пак и президент - про/стак.
233
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да ни пази от тези с панперсите,които държат бутоните на ракетите с ядрени глави.
232
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Путин дали ще има някоя друга излишна бомба да го взриви той дементния
231
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако съм на урките дерекно вдигам белите *** и се предавам! Ще чакате подкрепа на куково лято! Въпроса е кога ще им светне лампичката на урките, че всички си правят майтап с тях и ги използват само като играчка за игрите си!
230
2
 
38
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
иранци, украинци, българи - еднаков му дреме кои ще ги изтипосат на фронта да умрат в безсмислената война с Русия. Докато инфлацията удари 100% и зад океана задраскат едно 15 трилион външен дълг. Ах колко удобно не мислите ли? Освен че ще загубите всичко, за което сте работили, накрая ще се разделите и св живота си... Кирчо да пордължава да вее знамена и да се заяжда... Безродник! Пълен неутралитет! НЕ на войната!!!
229
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 277: "Очаквах пелтечене, ровене из листове и други подобни." Абе човек, да си чувал за телепромптери? Обонго от три телепромптера четеше и пак обясняваше как Щатите имали 54 щата... един път наркоман, винаги наркоман.
228
2
 
24
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До извод: Да, но когато бяха преброени бюлетините и се оказа че Тръмп е преизбран с огромна преднина, през нощта внезапно се намериха чували с милиони непреброени бюлетини, сред което, кое знае защо, нямаше нито един глас за Тръмп... и американците получиха *** за президент и вицепрезидентка, която вместо на библията се закле на чантичката си.
227
2
 
24
 
! Отговори
Дементирал Чифут преди 2 години
Дори всеки дементирал *** до края на мизерния си еврейски живот и след смъртта си, ще се плаши от Иран и все Иран ще му е в устата;)))
226
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намерете и гледайте речта на тоя ботоксов пpъч за Сърбия. много показателно.
225
1
 
37
 
! Отговори
извод преди 2 години
ако беше президент тръмп, може би тая война нямаше да я има
224
1
 
13
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 2 години
Оставам с впечатление,че Байдън страда от тежка форма на когнитивен дефицит и крайно време е да престане да подскача п остълби, да потичква по алейките като някой юноша ,защото тези му усилия не съвпадат с такива на децата