Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна

В реч той похвалил и Ким Чен Ун
7 мар 2022 20:30, Нели Христова
135
Тръмп: Ако бях президент, Русия нямаше да нахлуе в Украйна
Снимка: БГНЕС

В реч пред републиканските спонсори в Ню Орлиънс Доналд Тръмп е заявил, че САЩ трябва да постави китайския флаг на самолетите F-22 и да "бомбардират цялата Русия" в отплата за нахлуването й в Украйна. Washington Post съобщи за изказванията, направени в събота вечер.

През смях, пише вестникът, бившият президент казал: "И тогава ще кажем: "Китай го направи, ние не го направихме, Китай го направи", те ще започна да се бият помежду си, а ние ще седнем отстрани и ще гледаме."

Според WP, Тръмп е наркъл НАТО "хартиен тигър" и е заявил, че американската армия е спечелила "схватки" срещу руските войски, докато той беше президент. Най-интересното твърдение от всички обаче е, че той е бил категоричен, че е бил по-строг спрямо Владимир Путин от всеки друг американски лидер.

От началото на инвазията Тръмп е изправен пред сериозни критики, че е възхвалявал руския лидер. Когато Путин призна Донецк и Луганск за независими републики, бившият президент заяви, че руският лидер е гений. В последната си реч той обаче е заявил, че инвазията е била грешка.

Пред "около 250 от най-добрите дарители на Републиканската партия в елитния хотел Four Seasons", посочва изданието, Тръмп повторил изказванията на Републиканската партия срещу Джо Байдън, твърдейки, че Путин не би нахлул в Украйна, ако той самият бил все още на власт.

"Познавах Путин много добре", казал Тръмп. "Той не би го направил. Той никога не би го направил."

Русия се намеси в изборите в САЩ през 2016 г. в полза на Тръмп. Разследването на тази намеса доведе до наказателни присъди на сътрудници на Тръмп и обширни доказателства, че Тръмп може да се е опитал да възпрепятства правосъдието.

Като президент през юли 2018 г. Тръмп се срещна с Путин насаме в Хелзинки, без присъствието на близки съдружници и съветници. През 2019 г. Тръмп задържа военна помощ за Украйна в опит да омърси Байдън, което доведе до първия от двата импийчмънта.

"Никой никога не е бил по-строг към Русия от мен", заявил Тръмп в Ню Орлиънс.

The Post съобщава, че Тръмп е похвалил и севернокорейският диктатор Ким Чен Ун, за това, че има "пълен контрол" над страната си.

Голяма част от останалата част от речта, пише вестникът, е била посветена на лъжата на Тръмп, че поражението му от Байдън е причинено от изборни измами.

Тръмп атакувал двама републиканци, които отхвърлиха лъжата: лидера на малцинството в Сената Мич Макконъл, когото Тръмп нарекъл "глупав, корумпиран", и собствения си бивш вицепрезидент Майк Пенс, който председателстваше удостоверяването на изборните резултати след смъртоносния бунт в Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

The Post съобщи, че "няколко" от гостите са споделили, Тръмп е говорил твърде дълго и "звучеше така, сякаш се бърка повече през последните 30 минути".

Под правен натиск върху своите бизнес и политически дела, Тръмп изглежда ще се кандидатира отново през 2024 г. Той остава доминиращото присъствие в проучванията на потенциалната област. В Ню Орлиънс той заявил за следващия номиниран: "Чудя се кой може да е това", а тълпата избухнала в скандирания: "Тръмп! Тръмп!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
3
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Има ли още някой, който да не е разбрал, че Крим е наш и Тръмп е наш???
103
1
 
1
 
! Отговори
ВАРНА преди 2 години
НАИСТИНА ДА БЕШЕ ОСТАНАЛ ТРЪМП ПРЕЗИДЕНТ НЯМАШЕ ДА ИМА ТАЗИ ВОЙНА НА ПУТИН,А ЖЕРТВИТЕ. ЗА МЕНЕ БАЙДАН Е КОРОМПИРАН КОИ ЗНАЕ КОЛКО МУ ПЛАТИ ПУТИН И ДВАМАТА СА ЦЯЛ ЖИВОТ В ПОЛИТИКАТА И САМО ПАРИТЕ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ......
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожелавам на президента Тръмп успех и да спечели изборите.
101
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 2 години
Тръмп е най добрия американски президент който са имали, само че ВПК (военнопромишлен комплекс) им беше трън в очите защото спря войните и превъоръжаването и наблегна на икономиката и търговията и го изпързаляха на изборите. Сега са в разцвет всеки иска оръжие...... народа на САЩ само може да съжелява а на Европа 5 пъти да съжалява че Тръмп не е президент....
100
1
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
2019 Тръмп задържа военна помощ с цел да извади корупцията на Байдън на яве,но ФБР и мейн стрийм медия имаше други планове ,и скриха корупцията на Байдън ,а импийчнаха Тръмп за нищо!
99
1
 
3
 
! Отговори
СтигаФулкьо преди 2 години
Видяхме те и теб що за вайно си - като всички досегашни байрактари на най-агресивните и най-корумпирани терористи в света !"Вземете им петрола,вземете им петрола!"Помниш ли своите думи !?Да изгоним козяците от Козяк с камъни и налъми !Вън СатаНАТО от свещената земя българска!
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука му се вика - лети, лети, лети...
97
0
 
4
 
! Отговори
Г-н Л преди 2 години
"Тръмп е заявил, че САЩ трябва да постави китайския флаг на самолетите F-22 и да "бомбардират цялата Русия" - ахахахасхххахахахаха тоя щеше да ни вкара веднага в 3-та световна още първия ден
96
1
 
1
 
! Отговори
Метайча преди 2 години
Брей , брей , брей , брей , брей ....уу..уу!
95
1
 
7
 
! Отговори
Златка преди 2 години
До ъцзМного си зле, понеже Тръмп щял да отстъпи и затова през последните 4 години и по.тин и ким чен ун ли кув беше си седяха на д-то и Америка за пръв път в историята си беше напълно енергийно независима! Спри да гледаш снн
94
0
 
4
 
! Отговори
Ще си кажеш преди 2 години
Ето защо света е на това дередже...
93
3
 
9
 
! Отговори
ъцз преди 2 години
Тръмп щеше да отстъпи за украйна и война нямаше да има, то това го знае всеки с поне 2 грама мозък...
92
5
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименпри тръмп имаше обяви война на САЩ и атакува Конгреса на САЩ с ордите си фашисти,при г-н Байдън нямаше...но ще има,ще са Справедливи и Безмилостни...г-н Байдън е човек от кариерата...опитен...видял и 2 и 200...Путин се самоуби!!!това с санкциите е началото на края на путин...г-н Байдън осъзнава и знае,че Путин ще вкара света ни във война...в опит да рекетира и заплашва Света ни...най-евтино ще ни излезе да спрем убиеца путин в Украйна!...или раждате чудовище!!!и ние имаме ядрени
91
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да си спомняте война по времето на Тръмп ? Напънете се . Не беше толкова отдавна.
90
3
 
7
 
! Отговори
Айдееее.. преди 2 години
Америката върви на гражданска война как си требе! Първия път не стана - Китай чака втория опит!
89
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончо е единственият краварски президент който уважавам
88
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дончо е умен мъж , щяха да постигнат някакъв компромис
87
3
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Никой не може да радва душите ви както аз!За да ви докажа това, значи ме издигнете да стана владетел на България!
86
5
 
22
 
! Отговори
един преди 2 години
Бате Дончо е пич! По негово време САЩ не започна нито една война. И военно-промишленият комплекс на САЩ не му прости. Все пак това са трилиони долари пропуснати ползи
85
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин няма работа в чужда държава.!