Пентагонът и разузнавателните агенции са в "студена война" заради НЛО

В Конгресът ще се проведе първото публично изслушване по темата
17 май 2022 16:29, Нели Христова
66
 Пентагонът и разузнавателните агенции са в "студена война" заради НЛО
Снимка: Pixabay/Peter-Lomas

Докато Конгресът се готви да проведе първото публично изслушване за НЛО от половин век, Пентагонът и разузнавателните агенции са в "студена война" за това, колко точно да сътрудничат в споделянето на информация. В интервю за Politico, пожелал анонимност служител споделя, че "в Пентагона има "тайно общество", което крие тайните на НЛО".

Конгресът на САЩ трябва да започне изслушването за НЛО този следобед.

Медията се е свързала и с други, пожелали анонимност вътрешни лица. Според тях в Министерството на отбраната на САЩ има хора, които "пазят от разкриване много интересна информация".

"Те фетишизират своето тайно общество и не отговарят пред никого", казва един служител на разузнаването за Politico.

Ще е необходим принудителен механизъм, споделя друг служител на Министерството на отбраната. Според него е невъзможно "пазителите на информацията" да разкрият дори част от своите строго пазени тайни пред Конгреса доброволно.

Според част от вътрешните източници причината за нежеланието на висшите служители да разкриват тайни за НЛО е свързана с тяхната репутация.

"Съществува притеснение, че наистина необясними феномени ще бъдат групирани заедно с неща, които са пълни глупости", допълва един от пожелалите анонимност.

Според него наистина необяснимите въздушни феномени или НЛО са толкова редки, че са приблизително "5 от 5000 случая". Същият служител казва, че техните началници автоматично приемат всички случаи за несъществени.

"Изслушванията по въпросите за НЛО са доста развлекателни, но имат ниска реална стойност", казва Жак Вале, компютърен учен и уфолог, който съветва ВВС в разследването на НЛО по проекта "Синя книга" през 60-те години на миналия век.

"Но този път може да е изключение", коментира Вале.

"Мисля, че ще има добри въпроси", завършва служителят на Пентагона, който допълва, че е гледал някои видеоклипове на НЛО, които не са оповестени публично. "Но мисля, че накрая въпросите ще са повече от отговорите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До nimportequi Е айде ся! Аз пък си дойдох по собствено желание.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно време по комунизма имаше лектори които обикаляха по градове и села......изнасяха лекции по различни теми , разбира се в рамките на "правата линия" ....отговаряха и на въпроси от публиката...та един такъв беше дошъл в читалището и му зададоха въпрос за летящите чинии.....нашия с лукаваусмивка и напуйчена стойка изтърси , че това са летателни апарати на СССР ....вервайте му и вие
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МКС пада , и ще кажат че са извънземни
44
0
 
5
 
! Отговори
гост преди 1 година
Ония ден си говоря с един такъв зелен приятел с антенки на главата.Абе защо всички кораби с които идвате имат формата на чиния,ами измислете нещо с формата на канче примерно!Почеса по лявата антенка,премигна с третото око отдясно и каза, питай ония в Холивуд ,от там тръгна тая мода!
43
2
 
4
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
няма извънземни.. виждал съм, ама няма
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия май знаят доста за нло-тата. Нали им летяха над белио дом. Има го на кадро.
41
3
 
7
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 1 година
Повечето извънземни са третополови и скоро ще има Галактически гей падад!
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземните са толкова далеч че никога няма да разберат за нас нито ние за тях.Растоянията в космоса са огромни и надали ще срещнем други като нас някога.И да са по развити надали ще искат да имат нещо общо с нас.
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То тощу-що свърши публичната част на изслушването. Може би най-интересното беше като ги попитаха дали са засичали неидентифицирани обекти под водата и отговориха, че това искат да го оставят при закритото изслушване, което е по-късно днес.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е извънземен обаче разправят че вече му свършили батериите и си отива.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
nimportequi,аз на прага на съвършенството...дано не ме пратят никъде!Ужас...Да не би Байдън и Путин да са решили да стачкуват и да са се наговорили дружно да ни пратят другаде с някоя атомна бомба?Явно знаеш повече от нас.
36
1
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Хайде прочети за гравитационна прашка и слънчево платно, а в открития космос няма никакво съпротивление, един път ускорил до определена скорост се носиш с нея, единствения начин да намалиш е с обратна тяга или да се разбиеш в друг обект. Вече има сонди проектирани да ускорят до и над 60% от скоростта на светлината.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бай Данчо не е ли спуснат от НЛО , има такива симтоми .
34
2
 
7
 
! Отговори
Извънземен преди 1 година
Няма извънземни, това е шантаж на ДС.
33
4
 
3
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Извънземни вероятно има, но едва ли има цивилизация способна да преодолява колосалните разстояния между звездите. А и как да ни открият?! Само в нашата галактика има милиони звезди и е дълга 100 хил светлинни години. Това е все едно да хвърля игла на някой плаж и да ви карам да я откриете сред всичкия пясък на планетата. Направо ще успеете нали. Освен това извънземните може да са на милиони светлинни години от нас. Ако могат да ги прелетят то те направо са си богове. Което ме съмнява
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Формулите по които смятате не са на базата на никакви научно потвърдени доказателства а иначе вски може да си смят аколкото ще
31
2
 
0
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Вярата няма нищо общо с реалността, тоест с науката. Единствения начин да твърдим, че има извънземни или някакъв висш разум е да имаме неоспорими доказателства за което.
30
1
 
5
 
! Отговори
НЛО 2 преди 1 година
И мразят комунизма и прокълнатото племе.
29
0
 
3
 
! Отговори
НЛО преди 1 година
Говорят немски и се смятат за висша раса.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чисто статистически, няма как да няма извънземен живот. А може и по формулата на Дрейк да посмятате.