САЩ с мерки заради недостига на бебешко адаптирано мляко

Увеличават и вноса от чужбина
17 май 2022 20:40, Петя Славова
14
САЩ с мерки заради недостига на бебешко адаптирано мляко
Снимка: БГНЕС

Подложена на натиск от родители и политици, администрацията на президента Джо Байдън вчера обяви стъпки за облекчаване на общонационалния недостиг на адаптирано мляко за бебета, включително повторното отваряне на най-голямото местно производствено предприятие и увеличение на вноса от чужбина, предаде АП.

Администрацията по храните и лекарствата каза, че ще рационализира своя процес за оценка, за да улесни започването на доставки от чуждестранни производители, посочва БТА.

"Надяваме се, че този призив към световния пазар ще получи отговор, международни бизнеси ще отговорят на предизвикателството и ще ни помогнат да увеличим предлагането на тези продукти", заяви комисарят на Администрацията по храните и лекарствата Робърт Калиф. Той добави, че САЩ ще приоритизират компаниите, които могат да осигурят най-големите доставки и бързо да представят документация, че техните формули са безопасни и отговарят на американските хранителни стандарти.

Обявяването за увеличението на вноса дойде малко след като регулатори казаха, че са сключили сделка, която ще позволи на "Абът нютришън" да възобнови работата в завода си в Мичиган, който е затворен от февруари заради проблеми, свързани със замърсяване. Компанията трябва да преработи процедурите си за безопасност преди да възобнови производството.

Не се очаква тези стъпки да имат незабавен ефект върху недостига, заради който много родители са принудени да търсят адаптирано мляко за бебетата си онлайн или в хранителни банки, отбелязва АП.

На 17 февруари, след смъртта на две бебета, компанията "Абът" спря производството и изтегли от търговската верига няколко адаптирани млека, включително "Симилак", използвано от милиони американски семейства. Разследването показа, че въпросното мляко няма връзка с трагедията, но производството все още не е възобновено. Това задълбочава недостига, който вече причинен от по-широки проблеми по веригата на доставки и недостиг на работна ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Многото семейни двойки, от леви китки, осиновили си деца, сега няма как да ги хранят. Това е началото на такива изродщини с природата. След време детето към кого ще се обръща с думата МАМО? Диващината на една криво разбрана демокрация.
10
0
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Дедо Джо и правителството му са пълни неадекватници! Голям мариз ги чака ноември и 2024.
9
1
 
2
 
! Отговори
Байдръд преди 1 година
Който има в конце концов сметка от проблема то той ги и предизвиква, но *** се радва на дънки, чалга и банани. Да се прави на европеец или кравар е безспорно модерно но този който не познава родът и корените си друго и не знае. Успех на нашата народност в тези мътни дяволски времена и господ Бог да ни е на помощ
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че да кърмят, там недостиг няма
7
2
 
3
 
! Отговори
Кърмене е решението преди 1 година
Модерни времена...и ко приеме сега-ще трябва да кърмим!!! Не е нормално,да почват с химията от раждането...ама нали повечето модерни майки искат да пушат ...пият...да не увисват г....
6
0
 
11
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Какъв късмет че великият хуманист, най-добрият съвременен епидемиолог и всеизвестен филантроп Бил Гейтс вече е патентовал изкуствено мляко за кърмачета. Благословени сме да имаме толкова предвидлив човек - едва се появи криза, и той вече е готов да ни продаде продукт за нея.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерките са в едни ръце да се дават не повече от 2 бутилки. Като в СССР 1991 г
4
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Нагледен пример защо не трябва да има монополи. Първо, не спазват изискванията за безопасност на продуктите или пък условията на труд. Второ, ако затворят поради някаква причина, настъпва сериозен недостиг на стоката.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските сукалчета като сучат бибата вместо мляко дали си викат Take that, Putin?
2
0
 
18
 
! Отговори
analyse this! преди 1 година
От август 2019 г. всяка седмица се разразява пожар в някоя американска фабрика за храни или голяма складова база. Днес научих, че преди Голямата депресия са разиграли подобен сценарий - накарали са фермерите да унищожават продукцията си и са опразнили складовете. Вече мисля, че някой луд садист с извpaтено чувство за хумор управлява света ни. Може и да не е човек.
1
1
 
5
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Ще ви го подам, без пари...)))