Американският Сенат одобри помощ от $40 милиарда за Украйна

Законопроектът бе приет с голямо мнозинство от 86 гласа за срещу 11 против
19 май 2022 22:43, Красимир Ангелов
192
Американският Сенат одобри помощ от $40 милиарда за Украйна
Снимка: БГНЕС

Сенатът на САЩ одобри отпускането на военно-икономическа помощ за Украйна в размер на 40 милиарда долара, предадоха световните агенции.

Сенаторите приеха законопроекта за помощта с голямо мнозинство от 86 гласа за срещу 11 против, три седмици след като президентът Джо Байдън поиска по-малка сума в размер на 33 млрд. долара и след като миналата седмица приемането на мярката беше блокирано от един-единствен неин опонент от Републиканската партия.

Днес в подкрепа на отпускането на помощта гласуваха всички сенатори от Демократическата партия и почти всички от Републиканската. Гласовете против дойдоха от 11 републиканци - много от които са привърженици на бившия президент Доналд Тръмп.

"Помощта идва. Това е наистина важна помощ. Такава, която може да гарантира, че украинците ще победят", каза лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър, който е представител на Демократическата партия, съобщава БТА.

От своя страна лидерът на малцинството в Сената Мич Макконъл от Републиканската партия, който също е твърд поддръжник на мярката, взе отношение по опасенията на съпартийците си и заяви, че поражение на Украйна ще застраши търговските партньори на Америка в Европа, ще повиши разходите на САЩ за поддържане на сигурността там и ще поощри автократите в Китай и на други места да заграбват територия в регионите си.

Сега законопроектът отива за подпис при президента Байдън, което се смята за формалност и се очаква да стане във възможно най-кратък срок.

Миналата седмица законопроектът за помощта за Украйна беше одобрен и от Камарата на представителите на Конгреса на САЩ с 368 гласа за срещу 57 против.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те каквото и да дават печата без покритие федералния резерв
157
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а американците какво казват за това , 50 американци държат половината от богатството на САЩ над 8 милиона живеят по палатки и по канализациите , това е Америка .
156
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова дррапат да приемат Украйна в ЕС. После ЕС го разделят на две скорости и втората скорост демек ние и други периферните страни ще плащат солидарно заемите на американците. Това е.
155
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада може би ще даде богатствата на народа хе.
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе те искат войната да продължи не да свърши. Искат да граничат с чайна.
153
3
 
1
 
! Отговори
А БЕ преди 1 година
Що не дадат примерно 10 милиарда да подкупят сума ти генерали в СССР 2.0? Ще им излезе по-евтино :) Изведнъж рашката армия ще започне да остъпва и ще си кажат тюх трудно е войната в Украйна докато си пият текилата на Малдивите :))). Путин ще пуфти и ще се чуди ама,.,., може за толкоз пари и него да светнат. Айде, 11 милиарда. +1 млрд за килъри да очистят Путрофончо и свитата му :). Така дадени 40 млрд означава ИСКАМЕ ДА ВОЮВАТЕ - КОЛКОТО ПО-ДЪЛГО ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ - ФЪРЛЯТЕ БОМБИ НА ВОЛЯ!
152
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългосрочната цел е завладяване и заграбване на природните богатства на Русия и унищожаване на руския народ който трябва да намери сили да се защити от колонизатори като С.Америка и Запада.
151
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Следващият път трилион $ и така нататък.
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ милиарди не подаряват ако нямат пачлба ,а може един мукар да получат
149
3
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
С толкова "помощ" която я пристигне навреме я не ...... Укрите ги чака робско бъдеще. Като поданици на Путин или като длъжници на САЩ....
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега украинците ще са роби до гроб !!! Не знаят какво ги очаква .Ще плащат и ще изпълняват каквото им наредят ,че и Отгоре.Няма спасение за такива нации. България върви по този път .
147
2
 
8
 
! Отговори
Хахахах преди 1 година
Какви 40милиарда тива са просто хартийки без никакво покритие.Не спряха да печатат пари.За това е и тая инфлация
146
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига с тази америка, все пак не сме тяхна територия или вече сме
145
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 сенатори са гласували против. Само те са хора. Другите са убийци дефакто
144
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До IQ 355/113 - първо ,объркал си IQ-то си. Второ - всеки който произвежда оръжие го продава където може (защо мислиш износът на България е на рекордни нива тази годин - произвеждаме много телефони и ИТ продукция ли).Трето защо Русия не прецака САЩ и евереите и не спрат войната или за този пъклен план и конспирация знаеш само ти
143
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е сега на всички е ясно, че войната е между Америка и Русия.
142
0
 
14
 
! Отговори
IQ 355/113 преди 1 година
В САЩ военнопромишленият комплекс се държи от евреи. Евреите са казали: Войната е нашата жътва! Естествено, натрупаните планини от оръжие трябва да се продават. И то с печалба, разбира се. И в предишни войни са продавали оръжие и на двете воюващи страни.
141
2
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Това ще да е някаква магическа помощ след като гарантира победата на получилият е.Това са хиляда танка,а руснаците имат само 22 хиляди или пък 100 самолета последен клас,но тук съотношението е още по-плачевно.Определено има някаква магическа отвара в тази помощ,която е помогнала на галите от едно селце да устоят на Рим.
140
0
 
9
 
! Отговори
тъпчо преди 1 година
Нормалните хора не искат война! Политиката и религията са измислени за да разделят хората! Ето нагледен пример кой иска война - тези, които ние избираме! И за пореден път лъсва още една лъжа- нямало пари....
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а според в официалната статистика в сащ под прага на бедността са 17,8 % - изводите са за вас