САЩ отпуска нови 40 млрд. долара помощ за Украйна

Киев: Парите ще са предимно за оръжие, разузнаване и сигурност
21 май 2022 17:15, Анисия Иванова
160
САЩ отпуска нови 40 млрд. долара помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на обиколка из Азия, подписа днес закона за отпускането на нови 40 милиарда долара американска помощ за Украйна, предадоха Ройтерс и АП.

Половината от сумата е предназначена за украинските въоръжени сили, които защищават страната си от нашествието на Русия. Пакетът включва 8 милиарда в подкрепа на украинската икономика, 5 милиарда за покриване на недостига от храни по света заради срива на украинското земеделие и над един милиард за нуждите на украинските бежанци.

Законодателният акт, одобрен в двете камари на Конгреса с гласовете на двете партии, засилва ангажимента на САЩ да подкрепя Украйна, когато изходът от войната ѝ с Русия е неясен.

Според съобщението на Белия дом, по време на пребиваването си в Южна Корея, Байдън е подписал и закона за подобряване на достъпа до бебешки храни в САЩ.

Центърът за стратегически комуникации и информационна сигурност към украинското министерство на информацията обяви днес как ще бъдат изразходвани отпуснатите от САЩ 40 милиарда долара.

Според пост на Центъра в социалната мрежа "Телграм" шест милиарда са предвидени за оръжия, разузнавателна подкрепа, подготовка и друга помощ за сигурността на украинските въоръжени сили. Други 8,7 милиарда ще бъдат изразходвани за попълване на запасите за оръжия, които вече са предадени на Украйна; 3,9 милиарда - за финансиране на операциите на Европейското командване и в частност разузнавателна подкрепа; 11 милиарда - за оръжия, военна и защитна екипировка, които САЩ ще могат да доставят в ускорени темпове и без консултации с Конгреса във Вашингтон.

За Държавния депертамент са предназначени 13,8 милиарда долара, голяма част от които ще влязат във Фонда за икономическа помощ а други 4,4 милиарда ще отидат за доставка на храни за Украйна и други държави, се казва в съобщението. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
12
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 1 година
РЕЙГЪН НОМЕР 2.ВТОРА СЕРИЯ НА ПОЗНАТ СТАР ФИЛМ ПЛЮС МНОГО СТИНГЪРИ И МОДЕРНИ ИГРАЧКИ.РЕЗУЛТАТЪТ ГО ЗНАЯТ ВСИЧКИ.ЩЕ ИМА ДЕМОКРАЦИЯ В РАССИИ!!!
100
5
 
15
 
! Отговори
само питам преди 1 година
Дали основателите на САЩ са очаквали, че в Белия дом във Вашингтон някога ще се настани един откровено АНТИЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО, Един фашист и престъпник чиято единствена цел е да ликвидира човечеството!
99
4
 
11
 
! Отговори
моето мнение преди 1 година
заради този фашистки престъпник назначен за президент на САЩ, трянва да бъде прекръстен Вашингтон на Фашисткитон!
98
3
 
10
 
! Отговори
Явно е дошло време преди 1 година
да бъде извършена ДЕИЗРОДИЗАЦИЯ на упрявляващата мафиотска клика настанила се във Вашингтон!
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу парите американците искат житото на Украйна. Украинският народ дали е разбрал, че безплатен обяд няма и че оръжието, което получават, не е почерпка? Ще продадат, мерзавците, храната на хората, а нова реколта тази година там няма да има... Човешката глупост и лакомия ще взривят Земята.
96
2
 
3
 
! Отговори
Мммм, даааааа преди 1 година
До според мен Притеснителното е, че хора живели през 2205 г. не могат да си спомнят какво е това САЩ!
95
4
 
8
 
! Отговори
според мен преди 1 година
Този изродистанец трябва да се моли руснаците да не подивеят, че за американската държава ще започне да се говори в минало време!
94
2
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Голямо печатане ще падне
93
2
 
4
 
! Отговори
споко народе преди 1 година
Този ДЕМОН скоро ще бъде утилизиран и върнат на сатаната защото е негова собственост!
92
0
 
8
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Този ДЕМОН е ръководител на сатанинската секта "Череп и кости"! Целта на тази секта е унищожаването на човечеството и осигуряване на души за сатаната!
91
2
 
6
 
! Отговори
отец Кирил преди 1 година
Марш в АДА бе ДЕМОН сатанински, че плашиш децата!
90
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Печатницата за пари се върти на три смени. Пък после се чудите що инфлацията и цените растат като гъби след дъжд. А , то май Путин беше виновен ,че слънцето изгрява от изток, а не от запад!
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65 големи глупости пишеш Хитлер напада Великобритания през 1940,а тогава е бил съюзник със Сталин .Хитлер напада СССР през 1941
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 000 000 000 $, малии голем бой ги чака рашистите.
87
1
 
7
 
! Отговори
В Русия са добре преди 1 година
Заради кризата в кравария са казали на хората да работят на три работи. Тия нема да спят нема да се таковат а само ще бачкат. Хахахаха
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко е.Зеленски да иска още.
85
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байданчо помощ ли даваш на урките или ги заробваш с още 40-милярда?
84
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали хората не вярват, че американците набиват луди пари в Украйна само защото са добрите спасители с морални ценности?
83
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия и Италия ще отворят сметки в рубли, ние ще се навеждаме, само после не искам да чувам, че Путин и Русия са виновни, а не тези, които отказват да открият сметки в газпромбанк, понеже не е истина.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно е че ВСВ не е свършила. Обаче се надявам да има най сетне победител. Писна ми съюзниците да се перчат.