Куршуми, убийства... Най-смъртоносните нападения в училища в САЩ

Само там стрелби в учебни заведения се случват отново и отново
25 май 2022 21:00, Елка Василева
68
Куршуми, убийства... Най-смъртоносните нападения в училища в САЩ
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ са единствената развита страна, в която стрелби в училищата се случват отново и отново, като вчерашното нападение срещу начално училище в Тексас. Ето справка на Франс прес за най-смъртоносните нападения, извършени в последно време.

Още по темата
Ювалди, Тексас, 24 май

18-годишен мъж уби 19 ученици и двама преподаватели в началното училище "Роб" в град Ювалди, на около 130 км западно от Сан Антонио, щата Тексас, показват официални данни на министерството на вътрешната сигурност на САЩ. Заподозреният също е мъртъв.

Оксфорд, Мичиган, 30 ноември 2021 г.

15-годишен юноша уби хладнокръвно четирима ученици и рани шестима други и преподавател в комплекс на гимназията на Оксфорд, градче северно от Детройт. Извършителят беше обвинен в "терористичен акт" и "убийства" и, нещо рядко случващо се в САЩ, родителите му също са обвинени.

Санта Кларита, Калифорния, 14 ноември 2019 г.

16-годишен юноша отбеляза рождения си ден, стреляйки по съучениците си от гимназията, като уби двама и рани трима други, преди да опита да се самоубие. Жертвите са на 14-15 години.

Санта Фе, Тексас, 18 май 2018 г.

17-годишен ученик простреля 20 души в гимназията, където учи. Двама възрастни и осем младежи загинаха. Стрелецът е в затвора.

Паркланд, Флорида, 14 февруари 2018 г.

На деня на Св. Валентин 19-годишният Никълъс Круз обстреля с полуавтоматична пушка гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас", от която е бил изключен за лошо поведение. Загинаха 17 души, повечето непълнолетни. Нападателят е арестуван.

Бентън, Кентъки, 23 януари 2018 г.

15-годишен ученик застреля с пистолет двама ученици на същата възраст в гимназия "Маршал каунти". 18 бяха ранени от куршуми или в последвалия стрелбата хаос.

Роузбърг, Орегон, 1 октомври 2015 г.

26-годишен студент застреля 9 души в университета "Умпка". След като беше ранен, той се самоуби с куршум в главата.

Оуклънд, Калифорния, 2 април 2012 г.

Мъж застреля методично седем души в малкия калифорнийски университет "Ойкос". Нападателят, бивш студент от корейски произход, беше арестуван и почина в затвора седем години по-късно.

Нютън, Кънектикът, 14 декември 2012 г.

След като уби майка си, неуравновесеният Адам Ланса, на 20 години, отне живота на 26 души, включително 20 деца на възраст между 6 и 7 години, в началното училище "Санди хук". След това се самоуби. САЩ продължават да помнят това масово убийство поради големия брой убити деца.

Технологичният университет на Вирджиния, Вирджиния, 16 април 2007 г.

Неуравновесен студент, родом от Южна Корея уби 32 души, преди да се самоубие. При нападението срещу реномирания универститет са използвани два полуавтоматични пистолета.

Колумбайн, Колорадо, 20 април 1999 г.

Двама тежко въоръжени ученици от гимназия "Колумбайн", на 17 и 18 години, убиха в рамките на няколко минути 12 свои съученици и учител, след което се самоубиха в библиотеката. Броят на жертвите щеше да е още по-висок, ако бяха успели да взривят самоделните си бомби.

Остин, Тексас, 1 август 1966 г.

Бивш морски пехотинец се покачи на върха на главната сграда на Тексаския университет в Остин и в продължение на 90 минути стреляше напосоки по всички, които забележеше долу. Загинаха 14 души и бяха ранени 32, преди нападателят да бъде ликвидиран.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
САЩ/НАТО ВЪН ОТ РБ! преди 1 година
Все повече целият свят разбира какво огромно зло е САЩ! Не само за всички държави, а и за собственото си население!!!Тяхното оръжейно лоби води света надолу с братоубийствени войни навсякъде по света..Водят война и със собствения си народ-там огромна част от населението са наркомани, всички с неконтролиран достъп до оръжие, хранят ги с ГМО храни,промиват им мозъците,убиват собствените си президенти,които не водят политика,съобразена с ФЕД,фармацевтичното или оръжейно лоби,обвинявайки някой луд..
53
0
 
4
 
! Отговори
Внимвайте! преди 1 година
САЩ е страната,която пъпета Киро иска да ни набута като наш най-голям нов партньор,за да избута Русия,която е много по-близка във всяко отношение с нас..САЩ нищо хубаво не е донесла никъде.. Тези долни лицемери носят само и единствено войни,разруха, самолети на хартия,техни военни бази,издържани от нас на наша теритрия,техни войници пак у нас, със статут на дипломати,не носещи никаква отговорност,политици-пъпети,био-лаборатории във ВМА,гей-паради,еднополови бракове,отровни задължителни ваксини..
52
0
 
5
 
! Отговори
Дървен Шоп преди 1 година
Ако имат недостиг на оръжия , България ще помогне !
51
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 1 година
В нашия парламент няма ли кой да погърми малко
50
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това си е вътрешен проблем на щатите. Там това е нещо обичайно, не е добро, но е факт. Това си е особеност на американския начин на живот. Никой не те задължава да живееш там. Който иска да ходи в Русия, където има лагери за затворници към които се отнасят много хуманно. Българите въпреки това предпочитат да живеят в щатите.
49
1
 
5
 
! Отговори
Assault rifle преди 1 година
А това, което го пробутват в бивша Украйна да не е за пейнтбол? Оръжията са затова, за да убиват.
48
0
 
8
 
! Отговори
ГГГ преди 1 година
А те какво очакват. В някои щати спокойно можеш да влезнеш в супер маркета и да си купиш автомат само с лична карта..
47
0
 
8
 
! Отговори
Бели птици и..... преди 1 година
куршумииии.......И тези помочковци тръгнали света да оправят!
46
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото и да правят, не могат да достигнат "постижението" на рушкитеПримати.....страна, която е избила собственият си народ повече в пъти от всяка друга.
45
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много затворници, най-много бездомници, най-много наркомани, най-много психично болни, най-много разведени, най-много деца на улицата, най-много простреляни на година, най-много ***. Всичко е резултат на т.н. "Холандски синдром." Ако САЩ не спре политиката си на омраза, лицемерие и разделение ще се самоунищожи икономически и духовно.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долните 2 коментара насочват темата в грешна насока. Расата няма общо с манталитета, а и за Ваше сведение е трето, че може и назад поколение американец, цялото му семейство включително баби и т.н. живеят там. Също е хубаво да се спомене, че стрелеца в Ню Йорк си беше черeн американец, а в Бостън извършителя беше бял даже имаше и снимки с емблемата на Азов. И тримата извършиха убийствата в рамките на месец. Такова им е възпитанието. Такава им е културата.
43
4
 
9
 
! Отговори
До Правда преди 1 година
Не е ислямист, а мексиканец. Иначе е вярно, че оръжие би трябвало да се продава само тип самозащита, а не автомати, картечници и други за масово поразяване ! Но... като са им по-важни парите, от живота на децата им, да се оправят !
42
6
 
2
 
! Отговори
До антиамериканците преди 1 година
Всъщност убиецът е мексикански емигрант - пак от Америка, но не тая, която вие визирате ! Това не оневинява грешната им система, но не ми харесват пропагандни коментари !
41
3
 
4
 
! Отговори
Правда преди 1 година
Такава ужасна трагедия с толкова много невинни жертви, дори деца са убити от един демонизиран обсебен от дявола злодей психопат, който е убил дори собствената си баба който е или ислямски терорист, или покупен от тях комунистически безбожник без страх от Бога и измамен от дяволска престъпна идеология като анти-семитизъм,нацизъм, супермасизм,радикализъм и др. Но защо е нямало охрана това училище и защо не се продава оръжие само за самозащита, не на престъпници и то малолетни
40
13
 
3
 
! Отговори
Това е лошо преди 1 година
А в Русия пък тийнеджърите ги въоражава държавата, и ги праща да избиват съседни народи, и да мародерстват като диваци ! В Китай пък такива пазят Партията от собствения й народ. Изобщо - на тоя свят що е империя, е зло ! Само Божието царство пребъдва, но то няма териториални граници !
39
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Верно ли?Американците пак са първи стрелци.Яко!Но за да не бъде толкова яко,е време да бъдат прибрани всички оръжия от амер.граждани,и да се спре продажбата им,все едно това е топъл хляб.Просто е.
38
0
 
9
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ето какво е решението на съда в щата Тексас относно притежанието на оръжие ! ПРАВОТО НА ГРАЖДАНИТЕ ДА НОСЯТ ОРЪЖИЕ Е АБСОЛЮТНО ! ЗАКОН КОЙТО ЗАБРАНЯВА ИЛИ ОГРАНИЧАВА ТОВА ПРАВО НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЕМАН ИЛИ НАЛАГАН ЗАЩОТО ПРАВОТО Е ПО ВИСШЕ ОТ РЕШЕНИЯТА НА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ ! 1859 год.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова им е възпитанието.
36
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Мислите ли ,че ще забранят или ограничат оръжията в Тексас ?
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не забравяме, че същия ден ако не греша хронологията, Байдън заплаши Китай...За какво говорим изобщо...