Ново дело за Мъск заради Туитър

Инвеститори го съдят заради неправомерни действия
27 май 2022 19:49, Росен Стойчев
9
Ново дело за Мъск заради Туитър
Снимка: БГНЕС/EPA

Инвеститори обявиха, че завеждат дело срещу Илон Мъск, съобщи Гардиън.

Настояват, че той умишлено е нарушил корпоративните закони.

Още по темата
Инвеститорите смятат, че е имало подвеждащи изявления, които са довели до спад на акциите.

Визира се сделката за компанията Туитър. Смята се, че Мъск е уредил сделката, като е скрил колко акции реално притежава и не е потвърдил своите намерения към платформата.

Той договори покупката на компанията преди няколко седмици. В момента се работи по реализирането на придобиването.

От тогава акциите на компанията постоянно спадат. Това кара инвеститорите да настояват за обяснение за неговите действия. Очаква се и позиция на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
До пияница мистик ... Айде първо мистично да изтрезнеете за да се усетите че не е важна правописната грешка направена нарочно а съдържанието. Не съм сигурен защо пишеш в множествено число, може би е от алкохола... Да не би да отричаш че Мъск обяви продажбата на акции на СпейсЕкс за да набави средства за купуването на Туитър? И това не е една от многобройните му гллупави шеги а съвсем сериозно изявление. ЗНАЧИ Мъск подготвя СпейсЕкс за полети до Марс... продавайки собствения си дял от компанията?
6
1
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До Мухаха === Айде първо да се образоваме и да се ограмотим, научавайки как се пише "мУшеник" и тогава да даваме мнение за най-успелия и богат човек на света, а? :))))))))))
5
3
 
4
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
До Анонимен Може би най-важният човек в света в момента. Марс ще бъде колонизиран още докато е жив...... Сигурно точно за това Мъск обяви че ще продава акциите си в СпейсЕкс за да осигури парите за закупуването на Туитър ...... Ти си Анонимен Наивник а Мъск е Световноизвстен Мушеник. Туитър е ТОЧНО за него. Като негова собственост Свободата на словото направо ще цъфне и ще върже . Но ти Наивнико, много изненадан ще го разбереш последен .
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започнал е преговори но не е платил. Цената пада, затова когато дойде времето да плаща ще плати по малко. Това влиза в правилата и никой не си е правил илюзиите, че Мъск няма да го използва. И така и така се кани да реорганизира платформата това даже е и начин да корегира състава според собствените си разбирания. "Който плаща, той поръчва музиката"
3
2
 
1
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 година
Урунгел ,той не разбира че нашите компании имат невиждана далавера ,ако хахлите получават деза от правителството .Тръгнал да се прай на моралист ,първо ще направим да проси от глад и после ще ви го пратим на Вас !
2
0
 
2
 
! Отговори
ПГУ преди 1 година
Иска да ползва спътничета за кофти цели и малко се забрави ,но ако не подейства призимяването може и други мерки да се заемат ,каква работа имат неговите *** тука над Източна Европа !
1
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би най-важният човек в света в момента. Марс ще бъде колонизиран още докато е жив.