Камала Харис ще се кандидатира на изборите през 2024 г.

Тя ще се опита да спечели втори мандат с президента Джо Байдън
30 юни 2022 09:12, Петя Славова
9
Камала Харис ще се кандидатира на изборите през 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви в сряда, че възнамерява да се кандидатира за втори мандат заедно с президента Джо Байдън на изборите през 2024 г. Тя отговаряше на въпроси на репортери в самолета на път към щата Калифорния.

"Президентът (Байдън) възнамерява да се кандидатира и ако го направи, аз ще бъда негов партньор. Ще работим заедно", цитира думите й пресцентърът на Белия дом.

Още по темата

По-рано в. "Вашингтон пост" съобщи, позовавайки се на свои източници, че съветниците на 79-годишния Байдън проучват възможността да обявят официалното начало на кампанията за преизбирането на демократа за държавен глава през пролетта на следващата година. Въпреки това, подчертава вестникът, обкръжението на американския лидер не може да се отърве от опасенията в Демократическата партия относно готовността му за нова предизборна кампания.

Ако сегашният лидер на САЩ бъде преизбран, до края на втория си мандат той ще навърши 86 години. В Демократическата партия също така има широко разпространена загриженост относно способността на Байдън да се представи енергично на следващите избори, особено след като последната предизборна кампания до голяма степен беше проведена дистанционно в условията на ковид пандемията, отбелязва вестникът. Освен това много съпартийци критикуват Харис за действията ѝ като вицепрезидент. Междувременно The New York Times съобщи, че ръководителката на Белия дом е "раздразнена от въпросите [на съпартийци и медии] за намерението ѝ да се кандидатира за преизбиране през 2024 г.".

Въпреки това според Fox News, политиките на Байдън и Харис "са се провалили с гръм и трясък". "Ако погледнете президентството на Байдън, ще си затворя очите за възрастта му за секунда, ще видите, че той се провали катастрофално във всичко, което е направил, от реваксинацията (на COVID-19) до неуспешното изтегляне от Афганистан и факта, че допусна вълната на щама омикрон (коронавирус), ние просто нямахме тестове. Искам да кажа, че всичко продължава и продължава. Недостиг на бебешки храни, проблеми във веригата за доставки. Единственият човек, който може да свързва думи в изречение по-добре от него, е Камала Харис. Така че никой от тях няма да бъде основният кандидат [на Демократическата партия]", смята журналистката от медиятаа Никол Сафир.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Прокурор стане ли политик до живот е - и тя и шефа и.
4
0
 
8
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Това е най-неадекватния вицепрезидент в историята на САЩ, одобрението на Байдън е рекордно ниско за който и да е президент, Камала го бие с почти 10 пункта. Ако Тръмп се кандидатира отново не знам как демократите мислят да спечелят каквото и да е, което може и да е хубаво нещо.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камила...
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре самата тя да се кандидатира. Джо да ходи в пенсия.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако е жив до тогава