Обвинението на Доналд Тръмп за неуважение към съда отпадна

По-рано той беше принуден да плати глоба в размер на 110 000 долара
30 юни 2022 08:45, Петя Славова
0
Обвинението на Доналд Тръмп за неуважение към съда отпадна
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп вече не е обвиняем за неуважение към съда в Ню Йорк, съобщи CNN, позовавайки се на съдебно решение, предава БГНЕС.

След като е разгледал допълнителни документи, съдия Артър Енгорон е стигнал до заключението, че 45-ият президент на САЩ е спазил изискванията за предоставяне на необходимите материали по делото. По-рано Тръмп беше принуден да плати глоба в размер на 110 000 долара за неуважение към съда. Както отбелязва телевизионният канал, тази сума ще бъде съхранявана в специална сметка до края на процеса.

Още по темата

В началото на април главният прокурор на щата Летисия Джеймс обяви намерението си да повдигне обвинение срещу Тръмп по дело, свързано с предполагаеми финансови измами в притежаваната от него Trump Organization. Главният прокурор на Ню Йорк изрази съжаление, че Тръмп е отказал да предостави документите, поискани от него в рамките на продължаващото разследване, въпреки искането на прокурора и съдебната заповед. След това съдът нарежда на Тръмп да плаща по 10 000 долара дневно за неуважение към съда.

През юли 2021 г. Trump Organization и лично финансовият ѝ директор Алън Вайселберг бяха обвинени в укриване на данъци, участие в измама, присвояване и фалшифициране. Според CNN разследващите от дълго време се опитват да накарат Вайселберг да даде показания, които биха могли да бъдат използвани срещу Тръмп. На бившия президент все още не са повдигнати обвинения.

Компанията на Тръмп се разследва от главния прокурор на щата, както и от окръжния прокурор на Ню Йорк Алвин Браг, който наследи Сайръс Ванс, при когото започна производството. Дружеството е заподозряно, наред с другото, в изкуствено завишаване на стойността на активите си, за да получи заеми.

Производството започна, след като бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен отправи твърдения, че Trump Organization е прибягнала до тази практика. Бившият президент отрича обвиненията и нарича разследването на нюйоркските власти "най-големия лов на вещици", иницииран от демократите срещу него и поддръжниците му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари