Кисинджър: Не мисля, че ще се стигне до използване на ядрено оръжие

Той е на мнение, че Русия трябва да върне окупираната територия
10 юли 2022 19:48, Нели Христова
49
Кисинджър: Не мисля, че ще се стигне до използване на ядрено оръжие
Снимка: БГНЕС

"20% от територията на Украйна е окупирана от Русия и тя трябва да се върне на Украйна преди да започнат да се обсъждат каквито и да е споразумения", каза Хенри Кисинджър пред кореспондента на бТВ в Лондон Васил Христов.

Бившият държавен секретар на САЩ и геополитически анализатор допълни, че Русия е част от европейската история и когато се намери изход от войната, трябва да се възстановят връзките с Русия.

"Ще трябва да се намери отговор на въпроса дали Русия ще е част от Европа или придатък на Азия край границите на Европа. Смятам, че мисията на западната дипломация и на руската, е да се върнат обратно към онази историческа даденост, в която Русия е била част от общата европейска система", допълни Кисинджър.

"Ядрените оръжия съществуват от 70 г. и държавите отделят милиарди долари, за да ги усъвършенстват, но никога досега не са използвани.  Не мисля, че ще се стигне до използването им и сега", допълни Кисинджър, който издаде най-новата си книга "Лидерство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
до 40 преди 1 година
То за руснаците буре с ракия е като чашка с ракия! През 1944 руската армия минала през селото ни и руският капитан надигнал бурето с ракията,че го боляло зъб!На руснаците цялата водка произведена в Украйна няма да им стигне за един ден!На тях само водка им дай!По признание на президента им Путин в Русия загиват от алкохол 40000 руснака годишно!Те затова и воюват-дай му на руснака водка и той прави каквото му кажат,без да се замисли!
41
0
 
1
 
! Отговори
лекар преди 1 година
Вследствие на ядрените опити до 1963 година извършени в атмосферата и подводните такива радиационният фон се е повишил 2,5 пъти.Последствията-увеличаване на онкологичните заболявания няколко пъти.Никой не знае още колко века ще страдаме всички от това!През 1963 година се подписва договор за забрана на опитите в атмосферата и подводните.Ядрените инциденти също имат принос за увеличаване на фона.Територията на ядреният взрив ще бъде ничия векове наред като оная в Чернобил!
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уважавания дипломат е казал това което sorosoidite искат да чуят. Мнението си той го каза в Давос, където беше сред равни. За грантаджиите толкова колкото са заслужили. Николко...
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаах, укропите били сбрали 1 милион армия и щели да атакуват вече... да ги видим с предимство 5 към 1 какви ще ги свършат
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрастта не прощава.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За руснаците 600 километра разстояние е като за нас до съседната пряка.Те казват близо е. А за нас е от граница до граница.Така,че при ядрен конфликт, макар и ограничен ние ще пострадаме значително а те едва ли ще го усетят.
36
0
 
1
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
Как да не са иползвамни?Тия въздушни и под водни толкова години експерименти какво беше?Отровиха земята и я нацепиха та още вулканите се обаждат.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мисля точно обратното.Русия ще употреби ядрено оръжие в случай,че НАТО се намеси в Украйна.Първо срещу Албиона и САЩ,после срещу Япония и Австралия и вероятно срещу една ядрена държава в Европа.За Русия при ограничен ядрен удар"щетите" ще са значително по-малко,защото е рядко заселена и добре въоръжена и подготвена.Но за Европа,която е гъсто населена и неподготвена ще са значителни.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек втори канал са чули каквото искат да чуят.
33
1
 
11
 
! Отговори
НагЪзаки преди 1 година
А краварите над Нагасаки и Хирошима пиратки хвърляха навремето ...
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До моник бонева - ДрОгарко, споменатите от теб бомби са трофей от германците! Те са първите в света! Хитлер е обещавал с едната да почерпи Москва, а с другата - Лондон! Не е успял, изгърмя съюзникът му! Господин Кисинджър има предвид разгорялата се след това ядрена надпревара и противопоставяне в света, при които се създава непрекъснато огромен ядрен арсенал, който наистина все още не е използван!
31
4
 
8
 
! Отговори
моник бонева преди 1 година
"Ядрените оръжия съществуват от 70 г. и държавите отделят милиарди долари, за да ги усъвършенстват, но никога досега не са използвани. Бомбандировките над Хирошима и Нагасаки да не са срещу опитни зайчета?!Като казва, че никога не са били използвани, чува ли се какво говори?!Къса памет ли е това Избирателно забравяне След месец стават 77 г от употребата им!
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На евреин вяра нямам.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а бе, Киси, един път казваш, че укрите трябва да отстъпят Крим, Донбас, Луганск, запорожие и Херсон на Русия, а сега - точно обратното - гоуем анаЛизатот се извъди :)
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дърта лисица...
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако НАТО можеше досега щяха да са унищожили Русия.
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще ги вуърне като загуби 10 хиляди войнции. ХК говори фантазии. НАТО дължи още на Русия но плаща само Украйна.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До седефчо -- ОБЯСНИ НИ ПРОТИВОРЕЧИЕТО "ЗНАЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ Е МНОГО АМА МНОГО ТРУДЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ" - "по просто казано не му трябва много на българчето мозъкът му е станал на пастет от много години и мисленето не му се отдава", ЧЕ НЕ МИ СЕ УДАВА ДА РАЗБЕРА ГЕНИАЛНАТА ТИ МИСЪЛ!!... МОЛЯ ТЕ НЕ НИ ОСТАВЯЙ ПРОСТИ И НЕОБРАЗОВАНИ...
24
5
 
8
 
! Отговори
седефчо преди 1 година
ХЕНРИ КИСИНДЪР РОДЕН 1923...момчето е на 99 години!!! и го използват за манипулации пропаганди в тази разорана териотрия?!?!?!?иииии ЗНАЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е МНОГО АМА МНОГО ТРУДЕН ЗА МАНИПУЛАЦИЯ...)))))))) по просто казано не му трябва много на българчето мозъкът му е станал на пастет от много години и мисленето не му се отдава особено но най силен е в раздаването на сънародниците си на розовите хапчета раздава им ги постоянно..но такива индивиди където раздават хапчета да има как да се погледнат!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То никой не вярваше ,че Русия ще нападне Украйна,ама стана.