Пекин налага санкции на Нанси Пелоси

Причината - посещението й в Тайван
5 авг 2022 12:24, Петя Славова
52
Пекин налага санкции на Нанси Пелоси
Снимка: БГНЕС

Китайското външно министерство обяви санкции срещу председателя на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, след като посещението й в Тайван тази седмица предизвика ярост и демонстрации на военна сила от страна на Пекин, предава БГНЕС.

Още по темата


Министерството заяви, че с посещението си Пелоси се е "намесила сериозно във вътрешните работи на Китай и сериозно е подкопала суверенитета и териториалната цялост на Китай" и че Китай ще "наложи санкции на Пелоси и близкото ѝ семейство", без да дава повече подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен. Китайски стоки да не се продават на Нанси.... Дано да не се случва . Само си помисли как Нанси търси да си купи кабел за зарядното на телефоона си "Произведен в САЩ " ... или домакински уред в който няма китайски части ... И как американски търговци и отказват да и продадат обувки защото са произведени в Китай... хахахаха .
44
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Дъртата демонократична вещица китайските другари ще и запалят метлата на тая Баба Яга.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Африка, Индия е нямало комунизъм. Капитализъм британски, германски, италиански. Истинският капитализъм е в Африка, Индия, Латинска Америка. В САЩ и Западна Европа има държавен комунизъм, субсидии, санкции за конкуренцията, военна сила срещу конкуренцията.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китайски стоки да не се продават на Нанси.
41
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За пореден път западна сила отиде да покаже колко бутафорен е Китай в заплахите си. Да използвам едно китайско сравнение - хартиен тигър. Руснаците пък имат един лаф - последнее китайское предупреждение. На целия свят му е ясно, че Китай колкото и да се пъчи никога няма да тръгне на война, защото на целия свят му е ясно, че азиатците война не могат да водят. Най-великото постижение на азиатците във военно действие е Монголско и то от времето когато численоста на армията имаше значение.
40
0
 
1
 
! Отговори
Нансито преди 1 година
Хич не ми е на фитката, от коя страна ти е китката..
39
7
 
4
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
Великата китайска нация се притесни от посещението на една 82 годишна баба, абе я...
38
0
 
8
 
! Отговори
Нещо ме съмнява преди 1 година
Що не и наложиха санкции при излитането на самолета! Даже една санкция щеше да е достатъчна изстреляна в правилния момент с точни настройки!
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
оф, аман от Пян, Залян Гъ, Бъ и тн...Русия ги била изпреварила?? Я кажи в какво по-точно? В крадящи килими и перални войници? Да! Като само чуят "джавелин" и бягат като мишки от котарак. Я виж колко желязо има по улиците и полетата на Украйна - великите танкове, които са велики само на червения площад хаха. Толкова си ги изпреварили, че си купуват иранкси дронове...абе само "разбирачи" оффф..няма оправия.
36
1
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Анонимен: Щом ви радва, че се "ядосвам" (?!?), ОК, така да е. Лошото е, че не четете, а боравите с пропагандни клишета. Обикновено късам такива студенти до откат, но вие, колега, имате късмет. Накратко, регистрираните високотехнологични патенти на Изток (Китай, но не само!) вече са ок. 60%, което след няколко години ще се утвърди като тотален монопол. А външният дълг на САЩ ги изправя пред дилемата или да са световното ченге, или да разрешават вътрешните проблеми: бедност, корупция, расизъм..
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пян.гъ очевидно всеки знае повече от теб . Пропагандата не е като фактите. Но се радвам че моят коментар те е изнервил.
34
4
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
Големи знаячи във форума, голямо нещо. Икономиките на САЩ и Китай били свързани, рыиш ли, та немало страшно... Тя Русия да му мислела... Аве, отворковци, в стратегическите планове на САЩ основен конкурент е Китай, защото вече изпреварва САЩ (все още на фотофиниш) ТЕХНОЛОГИЧНО така, както Русия ги е изправарила с 20-30 г. ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ. Никаква свързаност на икономиките (каквато иначе има) и никакви клиентски потоци няма да помогнат, защото САЩ ПОТЪВАТ!
33
8
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 1 година
Винаги всеки, който е далеч от комунизма, живее добре. Ето ти я Полша. 10 пъти по-богата от България. Ето ти- Тайван. Хонг Конг го поробиха ***, като влязоха с танковете и GDP per Capita падна 12 пъти. Тайван е символ на западно мислене, на пари. Същото и със Сингапур. Който е близък до развитите и не дрънка оръжие, както си казал, има пари. Но на нашия панелен бедняк бачкатор в склада на ЗАПАДНИЯ ЛОШ Лидл за 2.5к месечно, няма как да му налееш мозък. Той си обича Русия и комунизма.
32
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам как нямат срам тия китайци. Ясно е, че са тотални бедняци и аутсайдери, защото Тайван има икономика и нормално работещо заможно население- БВП на глава от населението 60000 долара срещу 10000 за голташки Китай... Изобщо, бедняците напоследък много се помислиха за можещи... КНДР, Русия, Китай, Иран... Всякакви аутсайдери, чието население няма пари за храна, дрънкат оръжие. Нормално за комунистическите режими, ама и населението име тотално робско, щом не прави метежи.
31
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас, сега няма да може да си купи китайски апартамент в блок построен от картон, каква загуба за нея
30
2
 
11
 
! Отговори
За кога преди 1 година
Скоро й изтича мандата и ще излезе в пенсия.
29
2
 
14
 
! Отговори
Загадка преди 1 година
Не се замислям, дали някое от децата й няма бизнес в Тайван или в Китай, та така се е затърчала. Да не повтори историята като със сина на Бай Д в Украйна.
28
8
 
9
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Блокирали са и достъпа до Али Баба.
27
12
 
7
 
! Отговори
Анатоли преди 1 година
Туй ще е то ! Санкции на Пелози, малко военни маневри... Китай хиляда пъти ще скъса взаимоотношенията си с Русия преди тези с Америка. Цялата Китайска икономика е свързана с американската и обратно. И слава богу за нас ама много неприятен факт за руснаците колкото и да се опитват да придърпат китайците те са просто безсилни в това отношение!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са в стадия на държава, където лявата ръка не знае какво прави дясната. А при президента им всичките крайници са неконтролируеми. Оразил ни Бог!