Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация

Подкрепата за бившия президент не е претърпяла големи промени
143
Ще се завърне ли? Тръмп отново е фаворит на републиканците за президентската номинация
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който вече загатна, че планира да се кандидатира отново през 2024 г., се оказа категоричен фаворит в президентската анкета сред присъстващите на политическата конференция на консерваторите в Америка, изпреварвайки губернатора на Флорида Рон ДеСантис, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Тръмп имаше рейтинг на одобрение от 99% и беше избран от 69% от около 1000 присъстващи на конференцията в Далас, следван от ДеСантис с 24%. Сенаторът от Тексас Тед Круз получи 2%, като другите потенциални кандидати имат 1% или по-малко.

Още по темата
В отделен въпрос без Тръмп като опция, ДеСантис беше преобладаващият избор с 65%, следван от сина на бившия президент, Доналд Тръмп-младши, с 8%, Круз с 6% и бившия държавен секретар Майк Помпео с 5 %.

Въпреки че не е официално, проучването, публикувано в събота, е индикация за настроенията сред активистите на Републиканската партия и гласоподавателите на местно ниво. Републиканците вземат предвид резултатите от допитването, за да преценят позицията на Тръмп и потенциалните му съперници през 2024 г., особено на ДеСантис, който не присъства на конференцията.

Подкрепата за Тръмп не се е променила много от 70-те %, които той получи в анкетата, направена на същата конференция през 2021 г. в Далас, и беше по-висока от 59-те % в анкетата на CPAC на събитието им в Орландо през февруари.

Тръмп каза, че вече е твърдо решил да се кандидатира отново за Белия дом и единственият оставащ въпрос е кога ще съобщи решението си.

Анкетата на CPAC попита присъстващите и кого биха искали да видят като потенциален кандидат за вице-президент на Тръмп. ДеСантис беше преобладаващият избор с 43%, следван от губернатора на Южна Дакота Кристи Ноем с 9% и Помпео със 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
4
 
1
 
! Отговори
... преди 1 година
Епа този път тръмпя няма как да се надява на помощ от п.ткин! както това се случи предния път! П.ткин тогава си избра президент на америка! Но сега това нема как да стане!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Trump 2024, DeSantis 2028
95
3
 
6
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
На предишните избори Байдън беше определян като ТВЪРДЕ СТАР за да бъде президент .... Как е сега , новия кандидат Тръмп ЩЕ Е ДОРИ С ЕДНА ГОДИНА ПО-СТАР ОТ КАНДИДАТСТВАЩИЯ НА МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ БАЙДЪН ? Няма проблеми а ? Един дементирал старец да бъде заменен от друг нарцистичен старец .... Белия Старчески Дом трябва да обяви конкурс за избор на доставчик на памперси за възрастни и старчески лекарства за да се подготви да посрещне "новия" президент ... Дончо Белината .
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В името на света ", може да бъда овладян само от пуритан като Тръмп!" Тръмп, женен два пъти и занимавал се с контакти с актриси от розовото кино, бил "пуритан". Ще се скъсам от смях.
93
4
 
11
 
! Отговори
В името на света преди 1 година
Най-големия военен агресор в човешката истрория САЩ, може да бъда овладян само от пуритан като Тръмп! Виетнам, Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, ударите срещу Иран, американската война в Украйна... това са само част от държавите, в които Америка убива жени и деца
92
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Po dobre trapm ot beidan ili stoi4kov na nestoto na radev
91
11
 
1
 
! Отговори
Тръмп преди 1 година
... ще се завърне в затвора, и то много скоро. Ще направи всички затворници "грейт агейн".
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сащ са минало, няма значение кой ще се прави на президент. Няма кой да подпише ядрените договори. Няма кой да оправи отношенията с Китай и другите държави.
89
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 126 "САЩ не бяха агресор и никога не са били и няма да бъдат!" - я пак ! А Виетнам,Корея,Иран,Югославия цяла плеада латино-американски държавици - всички тези воини и конфликти са далеч от територията на сащ, но с активно участие на сащ - и ако това не е агресор ....
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 125 = имаш в предвид времената, на "голямата депресия", последвани от "сухия режим" , куклус клан, войните във Виетнам и Корея и прочие ? Не мерси за такъв "лидер" !
87
0
 
0
 
! Отговори
До 124 преди 1 година
А кой е бил последните 100 години?
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня- В грешка си ! сащ никога не са били нито едното, нито другото за което си мечтаеш.
85
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
доста измити канчета се упражняват тука - и все дечица на байдъна- задайте си въпрос защо това скопено материалче няма и дума за орбан дето е бил там и е изнесъл голяма реч-да видите мъж истински националист който защитава народа си и е приет навсякъде - а не като нашите банкянски комунисти , продажните *** от ПП или ДБ с нийните клоуни от ние идваме все американски мекерета дето се състезават кой е по добър бл.зач на краварски зад.ници- айде със здраве- дано народа прогледне
84
1
 
17
 
! Отговори
Вълна преди 1 година
За поколението на Бай Дън и Пелоси всички, които не воюват с Русия са шпиони и предатели. И Тръмп е почти на тяхната възраст, но не е обръщал толко внимание на пропагандите.
83
18
 
4
 
! Отговори
Таня преди 1 година
САЩ трябва да се върне там, където им е мястото. Световен лидер и стожер на прогреса.
82
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе досега няма доказателства бай Тръмп да е сложен от руснаците.Истината е,че докато беше той,изтегляше войските и не се воюваше,САЩ не бяха агресор.Смени се с бай Дън и ето ти война в Украина.Предпочитам да няма войни,пък който иска да е президент на САЩ.
81
15
 
5
 
! Отговори
Moscow преди 1 година
Президентa на САЩ , се назначавa oт Крeмъл !
80
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мене лично повече ме интересува Save Bulgaria отколкото избора на президент на някаква угасваща империя, империя без минало и без бъдеше. И понеже знам че дядката Тръмпон нищо не направи предният път за нас все ми е тая дали ще е той или някой друг. Или както казват някои - А дано ама на дали! Така че тези дето толкова много го защитават и го искат нека да си зададат въпроса - какво направи Тръмп за нас при предишното си властване?
79
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще бъде велико. Тогава и светът ще започне да обръща курса от зло към добро. Дръжте се братя, не се предавайте малко остана.
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сега малко заглавия от соросните издания, счециално за шизика Пит Бутиджидж - един необикновен кандидат за президент - дойче велеПийт Бутиджидж, новото лице в американската политика - медияпулПийт Бутиджидж със съпруга си Снимка: Туитър . Дори да изглежда убеден, че съдбата му минава през Белия дом, Пийт Бутиджидж обича да повтаря, че няма нищо общо с истаблишмънта във Вашингтон.