Байдън обявява кандидатурата си за президент на САЩ през ноември

Той е оптимистично настроен
12 авг 2022 07:35, Нели Христова
40
Байдън обявява кандидатурата си за президент на САЩ през ноември
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън планира да обяви намерението си да се кандидатира за втори мандат след междинните избори за Конгрес през ноември. Това съобщи информационната агенция Bloomberg, като се позова на множество източници от обкръжението на американския лидер.

Още по темата

Агенцията не уточнява кога може да бъде обявено това, но заяви, че действащият президент е настроен оптимистично. Той е окуражен от успехите в икономическата политика през последните седмици, по-специално от спирането на ръста на инфлацията и намаляването на цените на бензина, както и от подкрепата на Конгреса за редица негови законодателни инициативи. Освен това според източниците Байдън смята, че е бил номиниран за кандидат за президент на Демократическата партия през 2020 г., защото е имал най-голям шанс да победи Доналд Тръмп, а след две години ситуацията вероятно ще се повтори.

Рейтингите на Байдън остават сравнително ниски, но източници от обкръжението му твърдят, че президентът не им отдава голямо значение, особено след като редица проучвания на общественото мнение показват, че ако трябва да избират между него и Тръмп, мнозинството от американците все още биха предпочели първия вариант.

Bloomberg уточнява, че не всички демократи са доволни от плановете на Байдън. Например, някои вече изразиха колебание, че настоящият лидер на Белия дом, който се готви да отпразнува 80-ия си рожден ден през ноември, трябва да се кандидатира за втори мандат.

По-рано източници от близкото обкръжение на Тръмп заявиха, че той също може да обяви намерението си да се кандидатира отново за президент тази есен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
8
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
БайДън обещал на Путин падане на всички санкции и 50 млрд долара помощи за да се възстанови икономиката на Русия след войната ако Путин му разкриел тайната на мумифицирането което запазило толкова години Ленин "като жив" защото според последните проучвания на незавизимите социологически агенции на американците искали сегашния им президент Джо да ги управлява дори и след смърта си ......
27
0
 
9
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
До 33. Май не си добре.
26
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най великия. Браво даваи смело напред !
25
1
 
13
 
! Отговори
Спеца преди 1 година
Е тоя ако се напъва още направо ще подари победата на републиканците ,като нашия Борисов е ,хем не го искат ,хем се напъва!
24
1
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Рейтингите на Байдън остават сравнително ниски, но източници от обкръжението му твърдят, че президентът не им отдава голямо значение, особено след като редица проучвания на общественото мнение показват, че ако трябва да избират между него и Тръмп, мнозинството от американците все още биха предпочели първия вариант.'' Пропагандата е на високо ниво вече. Щтом Демецията е пред Тръмп, няма надежда за света все пак :(
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те и демократите се съмняват дали може да управлява заради годините, че ще ритне кофата
22
0
 
16
 
! Отговори
BONZO преди 1 година
Трябва да има някаква възрастова граница за Президент. Особено пък в ядрени държави. На бай Дън му е все едно вече от какво ще умре - дали от радиация или от грип. А изкуфява с всеки изминат ден и става опасен за света. Затова Президентът трябва да бъде не повече от 65 г.
21
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
вкараите го този уби-ец в клиника тои подпали света
20
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Луи 14 е казал "след мен потоп". Байдън: "след мен ядрен апокалипсис, ама пичове, аз си поживях!"
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
той тогава ще е вампирясал!
18
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 20"ТОВА Е ВИЦА НА ДЕНЯ" Е какъв виц? Човекът е с акъла си.На тия години ти като станеш, по-добре ли ще си от него?Вярно, главният му кycyp е че е много стар вече.Може на тия години всеки момент да се гътне, съгласен съм.Но президентът на САЩ пък не може да е много млад.Трябва да е над 50 години и с богат опит.Кирил Петков го критикуват че бил много млад, Зеленски - и той бил млад и зелен.Като си със шапка - що си със шапка?Като си без шапка - що си без шапка?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 Св Затова България на това състояние! Лош матрял - беше казал един не бивш, но не актуален политик!
16
14
 
1
 
! Отговори
Св преди 1 година
Аз съм над 45 годишен и вече се подготвям психически и финансово, мен и семейството ми за пенсиониране. От друга страна американците (не точно Президента на САЩ де) ме радват, как за тях живота никога не е отминал и на 70 год. Откриват си например бизнес, усъвършенстват се, мислят че ще живеят вечно. Може би и в това се крие успехът им. Оптимисти са, борят се.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тая сутрин само новини от Щатите" ................................ Е то така беше и при комунизма - ставахме и лягахме с новини от СССР. Тоест - нищо не се е изменило на практика. Е що ги ручахме тогава жабетата?!...
14
1
 
32
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Аййййй, тая "държава" (а по-точно корпоративна конгломерация) съвсем за смях става.
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОВА Е ВИЦА НА ДЕНЯ.
12
1
 
29
 
! Отговори
Айде успех! преди 1 година
Пак да си го изберат и гражданска война да си направят! Успех жеолаем! :)
11
0
 
17
 
! Отговори
Познайте преди 1 година
Какво значи жеста на снимката: 1) Ще падна по самолетната стълба, но бързо ще се изправя. 2) Ще се видим в болницата.
10
0
 
27
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Ако го изберат край с човечеството.
9
0
 
17
 
! Отговори
САЩ бандити преди 1 година
Руски воени заснемат как под прикритие на окупационните войски на сащ он Сирия се краде нефт и се прехвърля в Ирак.