Тръмп нарече "измама" причината за обиск на ФБР

Агенцията заяви, че са търсили документи за ядрени оръжия
12 авг 2022 22:51, Нели Христова
84
Тръмп нарече "измама" причината за обиск на ФБР
Снимка: БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес заяви в своя публикация в социалните медии, че въпросът за ядрените оръжия е измама. Това той направи в отговор на публикация във в. “Вашингтон пост”, според която при обиска на неговата резиденция във Флорида по-рано тази седмица федералните агенти са търсели документи, отнасящи се до ядрени оръжия, предаде Ройтерс.

Още по темата

Не е ясно дали подобни документи са били открити, се уточнява в статията на американското издание. Агенция Ройтерс отбелязва, че засега не е успяла да потвърди дали информацията, публикувана във “Вашингтон пост”, е достоверна, съобщава БТА.

Министерството на правосъдието на САЩ вчера поиска от съдия да разсекрети заповедта за обиск на имението Мар а Лаго, след като бившият президент републиканец представи претърсването като политическо мотивирано отмъщение. Тази сутрин Тръмп написа в своя профил в основаната от него социалната медийна платформа “Трут соушъл”, че “въпросът за ядрените оръжия е измама” и го сравни с полемиката дали е имало руска намеса в изборите в САЩ, с разследването на специалния съветник Робърт Мълър и с двата негови опита за импийчмънт. “В това участват същите непочтени хора”, заяви Тръмп. Той не предостави доказателства в подкрепа на своите твърдения за измама или за другото свое твърдение, че доказателствата може да са били подхвърлени. “Защо ФБР не позволи претърсването в Мар а Лаго да стане в присъствието на нашите адвокати или на други лица”, добави той в своята публикация в “Трут соушъл”.

Претърсването на неговата резиденция беше част от разследване дали Тръмп противозаконно е изнесъл документи от Белия дом след изтичането на неговия мандат през януари 2021 г., като за някои от тях министерството на правосъдието предполага, че са класифицирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Управляващото в САЩ мнозинство отчаяно се опитва да задържи властта но този ход в този момент няма да им помогне. Те трябва да докажат че са по добрите а не че Тръмп е по лош, защото за всеки честен човек е ясно че той не просто е по добър ами е най добрият в целия свят.
40
10
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Бесна страшна пенсия с червена шапка :)))
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долен престъпник, ще *** скоро вакли манатарки в затвора
38
3
 
2
 
! Отговори
9 преди 1 година
Надявай се! Мечтите са безплатни .
37
14
 
11
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Не забравяй, че точно този свят осъди дори Божия син, както и много пророци, християнски апостоли, и други праведни люде.. та камо ли Тръмп ! Живеем в Света на лъжата, в който мнозина са несправедливо преследвани и обругавани !
36
14
 
9
 
! Отговори
преди 1 година
Това което изброявате като офциални източници, са официално купени източници, които произвеждат информация, която тези които са купили източника, искат тя да бъде наричана "вярна" информация.. Който дава парите и има влияние той определя кое е "вярна информация" и кое "конспирации". Елемантарни неща са това, първолачета...
35
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата дандания е за това, че обяви че ще се кандитира за президент, а изборите наближават полека-лека. Обяви се с/у ковид истерията и скъса нервите на заинтеросованите. В САЩ като най-мощна държава, интересите са многопластови, не е както при малките страни като Бг, където няколко "дърпат конците".
34
4
 
9
 
! Отговори
Мисля че преди 1 година
По-точното определение е политически театър !
33
5
 
14
 
! Отговори
" Заповед за об преди 1 година
" Заповедта за обиск на ФБР показва ,че Тръмп е разследван за потенциално възпрепятстване на правосъдието и нарушение на закона за шпионаж".
32
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако всичките световни лидери бяха нормални, продуктивни и целенасочени колкото този човек, щяхме да живеем в един по-добър свят. Жалко е, че го омерзиха така. Но станалото - станало.
31
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп оправда повечето очаквания на избирателите си - дори и само това му прави чест. Беше добър държавник, и нямаше критики към управлението му като цяло - само към развитието на финалния епизод от изборите. И никоя голяма медия не обърна внимание на съдебните пледоарии, когато в негова полза свидетелстваха хора от малцинствата в Щатите, скандализирани от практиките по време на изборите. Жалко е само, че въпреки обещанията си, така и не успя да вкара висши държавни служители в затвора.
30
20
 
12
 
! Отговори
Джон Байдън преди 1 година
Аз съм един дементирал ненормалник, който е просто един аватар, една пионка на акулите в заслулисието.
29
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не говорим за отчетността му - всеки негов ход беше анализиран под лупа, а след това оповестяван публично, в повечето случаи като успех. Ако нещо му попречи, то това бяха интригите за личния му живот, точно както правят безплодните опозиционери в целия свят.
28
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 32 Не, интересно ми стана как се очаква да използва такива документи. Или не се очаква, защото това, което се очаква всъщност е хората да реагират на думите "ядрени оръжия" като кучето на Павлов и да не се замислят?
27
22
 
6
 
! Отговори
Към 27 преди 1 година
Ти си страшен балък бе. Много ли рева докато ги писа тия глуповати излияния?
26
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност е един от най-добрите президенти, които някога Щатите са имали. И го казвам като страничен наблюдател без симпатии към никого.
25
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако изгледате някое от участията на Тръмп по телевизията, или кампаниите му, и ги изслушате, ще разберете, че съвсем нормален, балансиран и целеустремен човек, за разлика от образа му в медиите. Относно това дали е пацифист - е, не само защото не разпали войни по време на мандата си, но и защото заяви, че ще оттегли подкрепата на американските войски за ЕС, ако не започнат да си плащат според договорките. В смисъл, войната е война, но финансите са финанси, и никой не иска война на всяка цена.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 - ти май от сарказъм не разбираш дори...
23
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 Т.е. са му безполезни? Тогава за какво да ги краде?
22
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 29 - може да си ги чете в килията и да си играе с играчки - ракетки