Джийн Карол, съдила Тръмп за изнасилване, завежда ново дело - за побой

Бившият президент на САЩ отрича да е замесен
23 сеп 2022 18:00, Нели Христова
18
Джийн Карол, съдила Тръмп за изнасилване, завежда ново дело - за побой
Снимка: БГНЕС

Джийн Карол, писателката, която обвини Доналд Тръмп в изнасилване преди повече от две десетилетия, планира да заведе ново дело срещу бившия президент на САЩ.

В писмо, публикувано във вторник, адвокатът на бившата колумнистка на списание Elle казва, че тя планира да съди Тръмп за побой и умишлено причиняване на емоционален стрес съгласно Закона за оцелелите пълнолетни в щата Ню Йорк.

Този закон, подписан наскоро от губернатора Кати Хочул, дава на пълнолетните обвинители едногодишен прозорец за завеждане на граждански искове за предполагаемо сексуално престъпление, независимо от това преди колко време е извършено.

Още по темата

Тръмп отрече да е изнасилил Карол и я обвини, че е измислила обвинението, за да продаде книгата си.

Адвокатът на Карол Робърта Каплан казва, че клиентката й планира да съди Тръмп на 24 ноември, когато щатският закон влезе в сила, и че исковете и съществуващото дело на Карол за клевета срещу Тръмп могат да бъдат разгледани заедно през февруари 2023 г.

Алина Хаба, адвокат на Тръмп, заяви, че бившият президент "категорично" възразява срещу обединяването на двата случая, което ще се случи, след като и двете страни приключат със събирането на доказателства по процеса, и че е "изключително вредно" да се добавят новите искове.

"Да се ​​позволи на ищеца драстично да промени обхвата и предмета на това дело в този момент би накърнило сериозно правата на ответника", пише Хаба. "Искането на ищеца не трябва да бъде разглеждано."

Карол обвини Тръмп, че я е изнасилил в съблекалнята на луксозния универсален магазин в Манхатън Bergdorf Goodman. Тя го съди през 2019 г., докато той беше президент, като каза, че я е наклеветил, като е отрекъл обвинението й, че я е изнасилил през 90-те години. Тръмп каза, че това са "пълни лъжи" и че писателката "не е негов тип", наред с други забележки.

Тръмп твърди, че е бил защитен от съдебния процес чрез федерален закон, който осигурява имунитет на държавните служители срещу искове за клевета. Делото продължава.

Карол каза пред Guardian в интервю от 2019 г., че е започнала да държи зареден пистолет до себе си през нощта, откакто е проговорила.

Адвокатът на Карол Каплан казва, че сега тя иска Тръмп да даде показания под клетва за да разбере по-добре неговата "теория за случилото се", въпреки че каза през февруари, че няма да е необходимо показание.

Адвокатите на Карол заявиха, че искат да получат ДНК проба от Тръмп, за да я сравнят с рокля, която Карол е носила по време на предполагаемото изнасилване.

Писмото на Каплан е с дата 8 август, а това на Хаба е с дата 11 август, въпреки че и двете бяха публикувани едва във вторник следобед.

Тръмп е изправен пред редица съдебни спорове и разследвания, включително за усилията му да отмени президентските избори в САЩ през 2020 г. и отказа да предаде правителствени документи, след като напусна Белия дом.

Тръмп и Карол все още очакват решение на федералния апелативен съд в Манхатън за това дали делото за клевета на Карол изобщо може да продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тия прелъстени, изнасилени и бити... Това кога, в 19 век сигурно? И все в стратегически моменти се появяват, съвсеееем случайно. Почти да им повярваш, като правоверен ***-либерал.
11
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 1 година
Кой ли управлява САЩ. Не ще да е дядо Бай Дън. Не ще и да е някой бяла хуманна сила.
10
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доналд Путин яко го емнаха в САЩ, също както Владо Путин в Украйна.
9
0
 
13
 
! Отговори
либералите преди 1 година
Само като му чуят името,и моментално се опика-ват!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и платени от демоН-Ратската партия черввеи да излизат от дуппките си с измислени истории, няма да могат да спрат Тръмп. Ако не стане той президент ще е някой подкрепен от него. Цяла Америка е с Тръмп, само психясалите третополови либерасти и вашингтонското сатанистко вонящо блато са против. #MAGA2024
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тръмп е признат за виновен по делото за укриване на данъци и без малко отърва ефективна.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СРЕЩУ ТРЪМ САМО РАЗВРАТНИ БАБИЧКИ, КОМУНИСТИ, РУБЛАДЖИИ И ***.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИ ПАЧАВРИ СРЕЩУ ТРЪМП!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американските кукловоди вече стават жалки с тези елементарни опити. Първия път, когато Тръмп даде заявка да стане президент му спретнаха постановката с онези патици, които уж бил насилил и изпаднали в 30 годишна амнения, а след втората му заявка за кандидатиране, му съчиниха някакви "ядрени документи". Като видяха, че само му вдигат рейтинга, пратиха една от актрисите си с ново 20.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехххх колко много ги е страх от Тръмп, че каквото могат ще измислят. Значи през 90-те (не си спомня коя година) Тръмп я пребил и изнасилил. И тя си седяла до 2019-та, когато решила ТОЧНО в предизборната кампания да заведе дело срещу него. Сега идват Ноемврийските избори за Конгрес, той обяви, че ще се кандидатира наново и подкрепя конгресмени и тая СЛЕД като загуби делото щото няма никакви доказателства, и Демократите и платиха за адвокатите сега ПАК завежда дело, което вероятно пак те ще платят
2
9
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
До Анонимен // тоя па кво се смееш бе, Тръмп първи приятел с Епщайн ама голям консерватор ?
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахахаха голям страах треесе либералистката кооччинка!