Лавров: Регионите, където се провеждат референдуми са под защитата на Русия

Руският външен министър каза това пред ООН
25 сеп 2022 07:30, Петя Славова
195
Лавров: Регионите, където се провеждат референдуми са под защитата на Русия
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заяви на пресконференция в Ню Йорк, че регионите на Украйна, където се провеждат референдуми за присъединяване към Руската федерация, ще бъдат под "пълна защита" на Русия, ако бъдат анексирани, съобщи Ройтерс.

Лавров направи тези изявления след словото си пред Общото събрание на ООН.

Още по темата

"След тези референдуми Русия, естествено, ще уважи изразената воля на тези хора, които от много години страдат от тормоза на неонацисткия режим", каза руският външен министър, цитиран от БТА.

На въпрос дали Русия би имала основания да използва ядрено оръжие за защита на анексирани региони на Украйна, Лавров отговори, че руската територия, включително територията, „допълнително вписана“ в руската конституция в бъдеще, „е под пълната защита на държавата“.

"Всички закони, доктрини, концепции и стратегии на Руската федерация са в сила за цялата й територия", каза той, като спомена конкретно доктрината на Русия за използването на ядрени оръжия.

В четвъртък бившият руски президент Дмитрий Медведев, съюзник на президента Владимир Путин, предупреди, че всички оръжия в арсенала на Москва, включително стратегически ядрени оръжия, могат да бъдат използвани за защита на териториите, присъединени към Русия.

В коментар на изявлението на Лавров и на по-ранното изказване на руския президент Владимир Путин, че не блъфира за използването на ядрено оръжие, украинският външен министър Дмитро Кулеба определи думите им като "безотговорни" и "напълно неприемливи".

"Украйна няма да се предаде. Ние призоваваме всички ядрени сили да реагират веднага и да покажат ясно на Русия, че подобна реторика поставя света в опасност и няма да бъде толерирана", написа Кулеба в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Мариупол така ги защитиха, че две тухли не останаха една върху друга.
74
18
 
20
 
! Отговори
руската сган преди 1 година
трябва да се унищожи веднъж завинаги.
73
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1918 г 50 000 руснаци се преселват в България, сега ще са милиони
72
19
 
23
 
! Отговори
Правилно и Слава Бог преди 1 година
че Русия защити избиването на НеВинни Деца в Донбас от НеоНацисткият Режим на Грийнберг! ЕС е Позор, наистина Позор!!
71
9
 
16
 
! Отговори
Кривондел преди 1 година
Преди се оправдаваха с обстрели над Донецк - въпреки че миналата година там са загинали 25 цивилни... и 70 украински военни, убити от сепаратистите. А за Херсон и Запорожието с какво се оправдават? Русия земя ли няма, че живеят зле?
70
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ответния удар по Русия ще накара 60% от руснаците да избягат. Очаквам 1 милион руснаци да дойдат в България. Ние трябва да им помогнем
69
13
 
15
 
! Отговори
Съвестта преди 1 година
Новият башибозук, само че руски са тези територии. Граждани от тези територии излезе информация вече , че са с повиквателни! Това е политика на смърта от един луд. Както на времето немците не са успели да спрат Хитлер а сляпо да му вярвали, така и днес имаме Хитлер в Русия, Хитлер в Иран виждате и т.н. В крайна сметка и у нас си имаме Копейкин ! Та , Русофили у нас - подкрепяте ли референдумите на Путин за честни ? Да или не ! Просто е - сега виждате истината , но казвате на черното - бяло!
68
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЛАВА НА РУСИЯ !!!
67
13
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Лавров се е договорил с Байдън,който се бие една гадина за Русия да му се даде американско гражданство. Вече имало записани над сто хиляди души...
66
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради 1 милион маллоумници дето искат да стават руснаци ще започне ядрена война. Тези най ще страдат каквото и да се случи. Пускайки днес листчето те гласуват за собственната си разруха
65
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
97 Хората виждат какво става, не им трябва САЩ, да им каже какво за пишат. Пред зверствата на Русия в Украйна, никой неможе да каже нищо добро за примитивния диктатор и завоевател на 21 век, Путин. Чака го трибунал за престъпленията, които върши в суверена Украйна.
64
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин започна тази война за да прикрие недоволството от окупацията на местното население в Крим.Хората казват при Янукович живяхме най добре
63
1
 
2
 
! Отговори
АА преди 1 година
До Човек Опа, още един *** *** де раст, който се мисли за човек! Нали ти си отворкото, дай си адреса, може и да те огрее, *** на фи колкото щеш!
62
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
103 Това са най-развитите и мощни страни в света, които помагат на Украйна. Русия краде западна технология от десетилетия. Русия е примитивна държава, която се управлява с указите на диктатор. Русия подтискане много народи и ги лишава от свобода. Русия носи бедност, смърт, безправие и войни.
61
5
 
12
 
! Отговори
Хайдутин преди 1 година
До Човек Не можеш, щото не ти става, ако не гледаш портрета на путин!
60
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При евентуална война Крим и Донбас ще бъдат изтрити от земята
59
18
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 1 година
Кои са всички, дето помагат на Украйна? Някакви 40 държави, окупирани от САЩ. Това е, няма други:)
58
5
 
14
 
! Отговори
АА преди 1 година
До Човек Съдейки по поста ти за теб важи фразата" Не човек-комунист" иняма нужда някой да ни кара, мразим си русия, вече и вас руските подл оги съвсем доброволно и безплатно.А с въжето по внимателно, да не го намажеш сам, гне до!
57
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради 1 милион маллоумници дето искат да стават руснаци ще започне ядрена война. Тези най ще страдат каквото и да се случи
56
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Превантивно Лавров да се се арестува