Поредният гаф: Байдън забрави за смъртта на конгресмен, повика я на събитие

На срещата на ООН той изглеждаше объркан, търсейки изход от залата
29 сеп 2022 11:33, Нели Христова
102
Поредният гаф: Байдън забрави за смъртта на конгресмен, повика я на събитие
Снимка: БГНЕС

Белият дом се затрудни да даде обяснение, след като Джо Байдън отново допусна неудобна грешка на събитие срещу глада в сряда. Президентът изглежда забрави скорошната смърт на конгресмен от Индиана.

Президентът говореше на конференцията в Белия дом за глада, храненето и здравето, когато извика името на Джаки Валорски, републикански член на Камарата, която загина в автомобилна катастрофа по-рано тази година. Говорейки така, сякаш я е търсил из стаята, Байдън предположи, че тя най-вероятно е пропуснала събитието.

Още по темата

Грешката е притеснителна, като се има предвид, че Байдън и съпругата му д-р Джил Байдън пуснаха изявление, изразяващо своите съболезнования за смъртта на Валорски в началото на август. В същото изявление се отбелязва, че президентът очаква да я види на срещата.
"Джил и аз сме шокирани и натъжени от смъртта на конгресмена Джаки Валорски от Индиана, заедно с двама членове на нейния екип в автомобилна катастрофа днес в Индиана“, гласи изявлението на г-н Байдън от 3 август. "Може да сме представлявали различни партии и да не сме съгласни по много въпроси, но тя беше уважавана от членовете и на двете партии за работата й в Комитета по пътищата и средствата на Камарата, в който участваше. Тя също така беше съпредседател на House Hunger Caucus и моят екип и аз оценихме нейното партньорство, тъй като планираме историческа конференция на Белия дом за глада, храненето и здравето тази есен", продължава съобщението, намеквайки за събитието от сряда.

Изправена пред въпроси за объркването на ежедневната си пресконференция, прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер се опита да изкриви действията на президента, като заяви, че конгресменката е била в мислите му. Тя избягваше директните въпроси защо той е попитал къде е тя.

"Президентът посочи защитниците на Конгреса по този въпрос и призна нейната невероятна работа. Той вече беше планирал да приветства семейството й в Белия дом в петък, като този петък ще има подписване на законопроект в нейна чест. така че, разбира се, тя беше в ума му, тя беше на първо място в ума на президента. Той очаква с нетърпение да обсъди нейното забележително наследство когато види семейството й идния петък", каза Жан-Пиер.

Моментът вероятно ще бъде амуниция за тези, които казват, че Байдън би бил негоден да управлява още четири години, ако се кандидатира на изборите за президент през 2024 година.

Проучванията вече показват, че мнозинството от демократите биха предпочели президентът да се оттегли и да остави наследник да се кандидатира в следващия изборен цикъл.

Само преди няколко дни се появи видео на Байдън, който изглеждаше объркан и изгубен, търсейки изход, докато завършваше речта си на събитие на ООН в Ню Йорк.
Смъртта на Валорски в началото на август шокира Капитолия. Конгресменката и близки сътрудници са били в автомобил, който се е сблъскал челно с този на друг шофьор. Черна кутия, открита от инцидента, показва, че колата се е движила с повече от 80 мили в час, когато шофьорът ѝ е пресекъл централната линия, за да изпревари по-бавно движещ се шофьор. След това той се е блъснал в Buick, движещ се в обратната посока.

Конгресменката, нейният шофьор и директорът й по комуникациите загинаха при катастрофата. Шофьорът на буика също е загинал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, прав е 13. И аз мисля, че на Байдън му се размива границата между живи и мъртви. Така се получава или ако си надарен с тази способност като Ванга или когато на човек му идва краят. Може би преживяното около смъртта на сина му да му е отключило някакви такива способности или е пътник. Дядо ми така комуникираше с баба, която беше починала, но той казваше, че надвечер идвала и той говорел с нея. Питала го как са децата и той я осведомявал за това как им протича живота и наскоро почина
23
1
 
33
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
В срамни времена живеем. Това недоразумение, което го представят за ръководител на най-мощната военно нация, е просто не пародия и гротеска, а нещо ново и невиждано. Вдигна летвата много. Ясно е, зе е марионетка, но защо той? Човек, очевидно неспособен да изпълнява такава длъжност!
22
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ е една от най-развитите държави и привлича най-добрите от целия свят. Нормално. Заплатите са високи, имат абсолютно цялата нужна техника.
21
0
 
25
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Няма как да бе убеди някой , че американците си го избраха този демент с честни избори. Който вярва в това е крет.н. Тоя трябваше да го ,,изберат" за да има война в Украйна.
20
1
 
20
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Какъвто президента, такава и държавата. В регрес. Тотален регрес. След 50 години даже и Папуа Нова Гвинея няма ги има за нещо. Събери чарк държава бъдеще няма. Доказано в исторически план. Безброй пъти вече.
19
1
 
35
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
И тази деменция ще ми задава дневния ред на света!!! Крайно време е да го въдворят в старчески дом.
18
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън отдавна е с деменция от първа степен. Няма лечение и с годините се влошава. Най-добре е да си изкара мандата и да си седи мирно вкъщи, чеее....
17
2
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Затова Бай Даню винаги ходи с карта на Белия дом в джоба на сакото си. За не се загуби в сградата.
16
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение чий дух е поканил Байдън на банкет. Важното е да продължава да праща Химарси и други благинки за Украйна. До пълен разпад на ватнишкия обор.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боже, какви хора управляват САЩ, а и света? Този човек е болен! Тръмп беше прав за него. Не знам какво е здравословното състояние на Путин, но на този мозъкът му не е наред. Не одобрявам руската агресия, но Путин избра точния момент за атака- на Кралицата и се виждаше скорошният край, Байдън е загубил ума си старец, а Шолц е неодобряван от германците и скоро ще му дойде краят. Няма я Меркел и Путин се развихри. Сега той за да брани собствения си живот подлага на риск живота на всички ни.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън може да не знае, че студената война е свършила и затова води такава политика.
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е забравил. Просто има способността да чува и вижда мъртвите. Колко пъти се ръкуваше с призраци? Поне 7.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе тоя знае ли какъв е?
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за тая конгресменка явно на са важели ограниченията за скоростта, за съжаление физичните закони важат и за важни конгресмени. За съжаление е отрепала и невинния човек от другата кола.
10
5
 
22
 
! Отговори
хм преди 1 година
Най-плашещото е, че от двете страни стоят две изкукуригали старчета, а между тях една камара дупедавци и подлизурковци, които гледат само как да им се харесат. Много жалко за света, с подобни лидери.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в статията присъстват диалектни думи. Някой иска да подчертае, че е от село ли?
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кукловодите май се отказаха от Камара, тоя им е по удобен като не може нито да мисли нито да помни!
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Моментът вероятно ще бъде амуниция за тези, които казват, че Байдън би бил негоден да управлява още четири години, ако се кандидатира на изборите за президент през 2024 година." - Той и сега е негоден, а какво остава до след две години?! Добре, че президент като този са марионетки на дълбоката държава и реално не управляват, че не се знае какви ще ги свърши.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деменцията не прощава,жалкото е че такъв клоун-посмешище е начело на страна като САЩ
5
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие от ГРУ нямате ли си друга работа освен да дебнете Байдън кога ходи до тоалетната???