САЩ: В момента ядрената заплаха на Путин е най-висока

Според американското разузнаване шансът това да се случи е малък
29 сеп 2022 21:18, Йоана Цонева
338
САЩ: В момента ядрената заплаха на Путин е най-висока
Снимка: БГНЕС

Вероятността руският президент Владимир Путин да използва тактически ядрени оръжия във войната срещу Украйна е най-високата от началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари, но шансовете за развитие на такъв сценарий все още са малки. Това пише CNN, позовавайки се на американски служители, запознати с последните данни на американското разузнаване.

Западното разузнаване следи отблизо за всякакви признаци за промяна в плановете на Путин, след като той засили заплахите да използва ядрено оръжие миналата седмица. Според няколко източника заплахата със сигурност е „повишена“ в сравнение с предходната година. Но засега няма признаци, че Русия планира да използва ядрени оръжия в близко бъдеще и „общата оценка не е променена“, пише изданието.

В коментар към публикацията няколко представители на Пентагона също отбелязват, че в момента няма признаци Русия да премества ядрени оръжия, отбелязвайки, че Щатите могат да открият движението дори на малки бойни глави от държавата агресор.

Още по темата
Два източника от разузнаването изразяват мнение, че общото усещане на върха в САЩ е, че заплахата Путин да използва ядрени оръжия е по-голяма от всякога, но се основава предимно на изявления на руския лидер и данни за руските жертви в Украйна, а не на каквито и да било достоверни доказателства, че Кремъл сериозно обмисля този вариант.

Служители, запознати с разузнаването, твърдят пред репортери на изданието, че има няколко възможности Путин да използва ядрени оръжия - той може да нареди те да бъдат тествани в морето като демонстрация на сила, за да накара Запада или украинското правителство да направят отстъпки. Освен това може да ги използва на самата територия на Украйна – на бойното поле или в населено място. Но в този случай руският президент ще загуби всякакво влияние на световната сцена и вероятно той го разбира.

Припомняме, че наскоро бившият германски канцлер Ангела Меркел призова Запада да приеме насериозно заплахите на Путин за използване на ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
8
 
0
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Трябваше още през Март, да изтреля по няколко ракети по европейски столици, за да видят, че Русия ще командва парада, а не фашистките правителства в Европа, да пращат оръжие и пари на нацистите в Украйна! Европа ще падне!!!! Напред до Лисабон!
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно ли я сметни колко ядрени взрива са станали досега как сментука още
205
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теъгнали на война с ядрена сила.Ама защо Путин да използва ядрено оръжие е що да не го ползва за кво е направено на престрелка с нож ли се оди според вас
204
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са като жените, мислят и планират едно, а говорят точно обратното. Щом руснак те заплаши с ядрен удар, значи такова нещо няма да има.
203
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова облъчване никога до сега не е имало. Сега ми става ясно защо мине не мине и някой кравар грабва оръжие и отива да стреля наред. Вече не искам да чета преписаните бръщолевения от американски и английски вестници, тези явно са психопати или искат хората да станат. Гадост.
202
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При ядрен конфликт в възможно някой места по света да останат незасегнати но като завали радиоактивният дъжд всичко ще бъде отровено.Да не говорим за ядрената зима която ще доведе до Ледникова епоха за няколко години.Електромагнитните вълни от бомбите ще прекъснат завинаги интернета и всичката електроника.Така че трябва да се разберат за да се избегне тоя сценарии.
201
6
 
4
 
! Отговори
Telegram преди 1 година
Путин подписал указ о признании независимости Херсонской и Запорожской областей.
200
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами както се развиват нещата следва глобален конфликт.Ако се стигне до ядрен конфликт Земята ще се превърне във Марс.И все пак не ми се вярва американците да искат да се самоунищожат заради една Украйна.Най вероятно ще отстъпят.
199
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия и САЩ са двете велики свръхсили.......................да се разберат...........ако има ядрен конфликт...........Северното полукълбо отива на кино...........евентуално който е в Австралия, Южна Африка или Южна Америка............може да оцелее!!!
198
2
 
3
 
! Отговори
@ преди 1 година
Един ядрен конфликт ще убие всички..............радиацията не избира..............убива и капиталисти, и комунисти, и бедни и богати..............руснаците и американците да седнат на една маса и да се разберат................иначе става много лошо!!!
197
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ знаят всичко. Казаха, че ще има война и дори знаеха в колко часа на кой ден ще започне. На американците може да се вярва, на лъжливите руснаци не!
196
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е страната, която винаги е избивала собствения си народ.
195
6
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ядрени...квасаджий,рубашки бягащи от домовете се,отказващи да умират за джуджето луднало,срещу високотехнологичните и професионални армий на НАТО?това не са селяните в Украйна,и те ви бият!Путин ще убие Русия ако продължи,ще е за добро,Света ни ще се отърве от една заплаха, от векове!!!
194
3
 
4
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: До 239 (номер 235) Ахааааа!!! Е те сега ми светна в главата какво значи буквата "Z" по руската бойна техника! "Това е, вижте го на какво прилича и си представете какво му е в главата на това зомби." Ми щото са зомби! Не ги е страх от някакви си медузи!
193
6
 
1
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Коя беше тази Меркел? Някой спомня ли се я!?
192
7
 
7
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Путин никога не би използвал Ядрено Оръжия срещу Украйна.Защо да стреля в собствения си двор!? Шанса за това е абсолютна НУЛА. Ако Русия ще ползва Ядрени ракети, то те няма да са тактически а ще са стратегически и в пълен обем срещу САЩ!
191
2
 
2
 
! Отговори
@ преди 1 година
Никой не е толкова луд да използва ядрено оръжие (лидерите на великите сили)..............нито руснаците, нито американците..................по-скоро заплахата би дошла от някоя държава като Северна Корея или Израел...............последните две имат ядрено оръжие...........това се знае!!!
190
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 1 година
каква пародия...по време на болшевиките бягаха руски деца от Родината си,убивани,преследвани,хвърляни в жертва на лудости на луди управляващи ги...пУтин повтори позора и срама...децата на Русия бягат да спасят животите си от безсмислената война в която ги жертва...осъзнайте се...ядрени...бъдете убедени,че Нато ще огтовори и то жестоко също с ядрени...ще даде ядрени на Украйна!Ако ще го приключваме този Свят...ще е с Достойнство...!
189
3
 
0
 
! Отговори
. преди 1 година
До защо се вълнувате? Ами не искат да бачкат без пари!В колониите как бачкат?
188
8
 
9
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
За съжаление това е факт. Но не може да се отрече, че Западът, и най-вече САЩ, положиха титанични усилия да се стигне до това положение!