САЩ: В момента ядрената заплаха на Путин е най-висока

Според американското разузнаване шансът това да се случи е малък
29 сеп 2022 21:18, Йоана Цонева
338
САЩ: В момента ядрената заплаха на Путин е най-висока
Снимка: БГНЕС

Вероятността руският президент Владимир Путин да използва тактически ядрени оръжия във войната срещу Украйна е най-високата от началото на пълномащабната инвазия на 24 февруари, но шансовете за развитие на такъв сценарий все още са малки. Това пише CNN, позовавайки се на американски служители, запознати с последните данни на американското разузнаване.

Западното разузнаване следи отблизо за всякакви признаци за промяна в плановете на Путин, след като той засили заплахите да използва ядрено оръжие миналата седмица. Според няколко източника заплахата със сигурност е „повишена“ в сравнение с предходната година. Но засега няма признаци, че Русия планира да използва ядрени оръжия в близко бъдеще и „общата оценка не е променена“, пише изданието.

В коментар към публикацията няколко представители на Пентагона също отбелязват, че в момента няма признаци Русия да премества ядрени оръжия, отбелязвайки, че Щатите могат да открият движението дори на малки бойни глави от държавата агресор.

Още по темата
Два източника от разузнаването изразяват мнение, че общото усещане на върха в САЩ е, че заплахата Путин да използва ядрени оръжия е по-голяма от всякога, но се основава предимно на изявления на руския лидер и данни за руските жертви в Украйна, а не на каквито и да било достоверни доказателства, че Кремъл сериозно обмисля този вариант.

Служители, запознати с разузнаването, твърдят пред репортери на изданието, че има няколко възможности Путин да използва ядрени оръжия - той може да нареди те да бъдат тествани в морето като демонстрация на сила, за да накара Запада или украинското правителство да направят отстъпки. Освен това може да ги използва на самата територия на Украйна – на бойното поле или в населено място. Но в този случай руският президент ще загуби всякакво влияние на световната сцена и вероятно той го разбира.

Припомняме, че наскоро бившият германски канцлер Ангела Меркел призова Запада да приеме насериозно заплахите на Путин за използване на ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
6
 
! Отговори
ПРАБЪЛГАРИН преди 1 година
До Анонимен 202: Според мен пък ако русия гръмне бомба то США ще снабдят Украйна с ядрени ракети и те да стрелят по свое усмотрение където пожелаят. Какво мислиш за таков развой на нещата :) Хихихихихи . Много е яко когато славяни се избиват едни други защото едните се мислят за богове са са най-обикновенни ватнци. Така,че когато спрат да се гърмят ще пуснем японските роботи да чистят замърсяването и после ЕС и Китай ще си делнем пиндирацията :) Хихихи
166
4
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Света трябва да се отърве от тозибоклук!
165
13
 
4
 
! Отговори
Сибир преди 1 година
Сибир при всички случаи ще се запази. С природа, гори, води, изобилие от храна, енергии и ресурси цялата менделеева таблица. Там ще се създаде новата цивилизация. А ЕС и САЩ ще бъдат марсианкси пустини от разтопен бетон.
164
7
 
11
 
! Отговори
Мдаа за хуй преди 1 година
"Русия се откроява с едно качество....." не става.
163
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се откроява с едно качество: тя е неуязвима за сценария на Сахаров когато бомба с капацитет от стотина мегатона избухва близо до брега, на която и да е държава. Сега почти всеки може да направи бомба с всякаква мощност.
162
6
 
13
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
192 рашка да иска и да не иска ще стои и ще гледа как я разфасоват мъриканците- рашка НЯМА САТЕЛИТИ, нищо не вижда дори съседна УКРАЙНА, липсата на сателитно наблодение им разказа играта по време на "киевската операция" и сега в Донбас. САЩ тотално владеят контрола и могат безответно да ликвидират ядрените шахти на русия и цялата и инфраструктура както направиха в Ирак, часовника си цъка, дори пропагандиста Соловьов ви го каза директно
161
10
 
9
 
! Отговори
spoko! преди 1 година
Няма никакво съмнение, че жужето ще атакува САЩ с ядрени ракети, но пък лудостта на жужи е полезна за Света, защото веднага след ядрената му атака Примитивна рус ще изчезне от лицето на Земята. Така Сетът най-после ще си отдъхне...
160
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да е с автомати, а с ракети.
159
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Зеленски къд се скри . Защо не се хвали с успехите невиждани на армията си . Или е на инструктаж при шефовете на Байдън как да продължи с тероризма в новите руски територии
158
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Японците и целият свят знаеше за атомните бомби, и имаше надпревара кой пръв ще направи атомна бомба. САЩ бяха първи и я използваха срещу цивилно, но ядрените бомбни в Хирошима и Накасаки са нищо в сравнение с десетките бомбардировки пред това в които САЩ бомбардираха цивилни за да сломят дyxa на японците. Атомните бомби изобщо не са повлияли за капитулацията на Япония. Япония капитулира след като беше разгромена от Русия при Манджурската опрация 45г. и това го признава дори японския император.
157
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уил Смит: Точно това ще бъде реалността. Пък нека *** си говори как ракетите летят със скоростта на светлината и даже минават през черни дупки :) Хихихихих. Чакам с нетърпение какво ще демонстрира ***. Ако не демонстрира нищо то Освобождението върви по план ! Още 18 химарса и така като гледам до 24-ти Феввруари риските бандюги ще се приберат там откъдето изпълзяха !
156
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Уил Смит - мдааа , дугите ще стоят и гледат . Хората отдавна са го казали - в ядрена война няма да има победители и победени .
155
2
 
10
 
! Отговори
До 177 преди 1 година
Не знам какво си мислиш, че внушаваш,но виждаме едната дума на *** какво прави - май нищо. Вече 7 месеца операцийката му буксува и затъва все повече. Така че не се пъни да създаваш комедийни сценарий за разрушение на САЩ
154
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5та статия: Много филми гледаш "дрогарю" :))) Хахах ! Защо не видиш ръждясалите автомати които дава русия на армията си :) Това е качеството. Имаш много артилерия ракети и т.н. , но с тях уцелваш все нещастни панелки , баби и деца. Разликата е ,че украинците уцелват точно каквото трябва :) Има много още да учиш. От 1-ви почва ленд/лийз. Виж какво направи той за русия през ВСВ и ела пак :)
153
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Света Неделя беше антитерористична операция срещу терористите които на 9ти юни с преврат взеха властта и започнаха масови убийства.
152
7
 
15
 
! Отговори
Уил Смит преди 1 година
Американосите са делови хора и го казаха ясно ( няколко пъти и за глухите), ако ония дудуци от кремъл ударят Украйна с тактическо ядрено оръжие- САЩ ликвидира многострадалния черноморски флот на рф то за около час + пристанищата на Крим и базата в Новоросийск! + конвенционален удар върху руската групировка войски в Украйна, следва тайм аут за размисъл и капитулация в бункера на путин, всичко това е в рамките на седмица- две
151
10
 
6
 
! Отговори
5та статия преди 1 година
Ще задейства ли? Когато за 3 минути британските острови и Германия се превърнат в марсианска пустиня? Разбира се, че може да се задейства, но за какво - за някаква марсианска пустиня, където вече не съществуват никакви държави? Ще ескалират ли САЩ, заради някаква пустиня от разтопен бетон, да се превърнат и те в разтопен бетон, или?
150
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня ----- Така е , Така действат терористите , много добре си го описала . Иначе и други страни са били запознати с ядреното оръжие . Знаш за Ръдърфорд предполагам . Просто никой не е педполагал , че човешко същество ще използва подобно оръжие върху други хора . Цивилни , без възможност да се защитят. Хич не е за хвалене .
149
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кой направи бомбения атентат в ЦЪРКВА В България? Кой опита да оцепи Пирин от България? Кой беше против съединението на България? Кой насъска Сърбия да нападне България? Кой изби стотици хиляди Българи под името народен съд? Кой забрани църквите в България? Кой направи трудови лагери в България? :)) Мерси отговор неискам. Всеки знае. Мордор.
148
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не Русия , а САЩ и Великобритания хвърляха играчки -мини и убиха и осакатиха стотици българчета .