Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана

Заради присъда може да бъде отказана работа, жилище или образование
7 окт 2022 08:22, Елка Василева
84
Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни действия за промяна в политиката на САЩ по отношение на марихуаната, като отменя всички действащи федерални присъди за обикновено притежание на марихуана, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Хиляди хора имат федерални присъди за притежание на марихуана и в резултат на това може да им бъде отказана работа, жилище или възможности за образование. Моите действия ще помогнат за облекчаване на косвените последици, произтичащи от тези присъди", посочи в изявление президентът.

"Да не говорим за расовото неравенство, свързано с това кой понася последствията. Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора да употребяват марихуана в еднаква степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са арестувани, преследвани и осъждани в непропорционална степен", допълни той, цитиран от ДПА.

Действията на Байдън изпълняват обещание от предизборната му кампания и вероятно ще зарадват членовете на неговата лявоориентирана политическа база преди междинните избори през ноември, на които съпартийците на демократа Байдън ще се борят да запазят контрола си върху Камарата на представителите и Сената.

Байдън каза, че е наредил на главния прокурор Мерик Гарланд да разработи административна процедура за издаване на удостоверения за помилване на онези, които отговарят на условията.

Президентът призова губернаторите на щатите да последват примера му.

"Точно както никой не трябва да попада във федерален затвор само защото притежава марихуана, никой не трябва да бъде в местен или щатски затвор по такава причина", каза той.

Байдън заяви, че е поискал от федералните служби да започнат процедура за преразглеждане на начина, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство. Понастоящем тя е в една и съща група с хероина и Ел Ес Ди (LSD), и в по-висока група от фентанила и метамфетамините, каза той.

"И все пак, дори федералните и щатските регулации за марихуаната да се променят, значителните ограничения върху трафика, маркетинга и продажбите на непълнолетни трябва да останат в сила", каза Байдън.

"Животът на твърде много хора беше прекършен заради неправилния ни подход към марихуаната. Време е да поправим тези грешки", подчерта той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
7
 
! Отговори
Избори преди 1 година
Дъртия толкова е изперкал, че заради ниския рейтинг ще легализира дрогата, проституцията и домашното насилие, само и само да спаси изборите.
51
0
 
4
 
! Отговори
47 преди 1 година
До 52 - Личен си е, ама трябва да не се дава на лица под 18 години и там е проблемът.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога ще намалят захарта в хляба си? НАли знаете, че в американския хлояб има 6 пъти повече захар, отколктоо в европейския :)
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 до лиен избор е. А не някакви пияници и алкохолици да четат морал
48
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тревата трябва да се внимава, защото лесно можеш да се пъзнеш и да търсиш по-силни усещания.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не случайно Мъск всякак си се опитва да направи автомобилите напълно автономни..." - По-скоро се търси печалба :)
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Проблема с катастрофите не е легализацята , а корупцията на полицаите и политиците" - Самоуправляващите се коли изглежда, че ще са тук до няколко години, а до 10-ина, ще са масово явлние. ТОгава, може би, ще имаш редовно пияни, седнали на предната седалка, на която обаче няма волан.
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът с тревата, не е агресия и простащина, ами че те демотивира и те прави много летаргичен. Подобн на лкохола, трябва да се консумира с мярка и то от възрастни и отговорни хора. Лошото е, ако започнеш от рано.
44
2
 
2
 
! Отговори
JJIvanov преди 1 година
Продаваните стотици милиони канцерогенни пакети с холограмни оръжия увеличиха рязко случайте на рак вкл в БЪлгария.. Вградени специално разузнавателни диверсионно терористични оръжия в паспорти,смартфони,телевизори,автомобили увеличават случайте на рак вкл поименно ..
43
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май се опитва да си спечели електорат, а? Предвид факта, че всичко живо в разлагащата се Хамерика пуши от сутрин до вечер.
42
0
 
2
 
! Отговори
JJIvanov GEolog преди 1 година
warnings about Black death and cancer cigarette packs ..Терористи и наркомани на власт вкл в WHO в Европейския съюз, в БЪлгария принудиха заводите да произвеждат вместо безвредни цигари от качествен тютюн нагло престъпни черно терористични специални диверсионни пакети с нагло вредни снимки и холограмни оръжия залепени на пакетите. Всеки един пакет цигари с холограмно оръжие е мощно анти климатично и анти човешко оръжие..Около хвърлени пакети се формират аномално активни зони видими.. Декодират
41
2
 
1
 
! Отговори
ДА се проучи преди 1 година
Внимателно ..Засечени са много отровени растения продавани като сух канабис. Експерти да направят анализи на пушещи чиста качествена билка - канабис за въздействие върху пушачите.Престъпници пръскат растенията гледани в затворени помощения с опасни съставки .Иначе като биоиндикатор се оказа, че този тип коноп дава информация за опасни съставки в земните пластове под зоните в които расте..
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свобода за КОНОПА
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съвсем очаквано наркоманизираната агитка на белия дом се хвърли на амбразурата да защитава решението на вожда си. Дано не са зад волана и днес.
38
6
 
6
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ТОЛКОВА СА ГО ЗАКЪСАЛИ ДЕМОКРАТИТЕ В САЩ, ЧЕ СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ЩЕ Е ДА ПУСНАТ И ПЕДОФИЛИТЕ И ЗА ВСЯКА ГОДИНА В ЗАТВОРА ДА ИМ ДАДЪТ ПО ЕДНО МОМИЧЕНЦЕ ИЛИ МОМЧЕНЦЕ КОЙ КАКВОТО СИ ХАРЕСВА ЗА КОМПЕСАЦИЯ САМО И САМО ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ.
37
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само в чалгария, където племето е нон стоп ваксано с първак си мисли, че пушещите трева са наркомани. Комунистически белези и изостаналост.
36
6
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Идват избори, а демократите са го закъсали.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 31 E когато путин набира затворници за войната си не е проблем, налЕ?"________Ти ми кажи. Допреди седмица осъждаше това, а днес си окей с идеята. Май наистина сте на дистанционно управление на Козяк.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А скоро и на хероина, кокаина и опиати та да видят Американската мечта по-добре.
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който контролира наркотиците, контролира света. Англо-саксоните отдавна знаят тая мантра. Примери - англо-китайската опиумна война и вноса на дрога в Европа през Косово със самолети на НАТО. Поръчка изпълнявана от приятелите на Кирил - фамилия Дестани, с които щеше да строи завод. Ако се чудите защо Кирил взе БАБХ и ги срожи на границата с Турция си отговорете на въпроса: какво пренася Таки в камиоти с краставици и домати.