Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана

Заради присъда може да бъде отказана работа, жилище или образование
7 окт 2022 08:22, Елка Василева
84
Байдън отменя всички федерални присъди за притежание на марихуана
Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън предприе изпълнителни действия за промяна в политиката на САЩ по отношение на марихуаната, като отменя всички действащи федерални присъди за обикновено притежание на марихуана, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Хиляди хора имат федерални присъди за притежание на марихуана и в резултат на това може да им бъде отказана работа, жилище или възможности за образование. Моите действия ще помогнат за облекчаване на косвените последици, произтичащи от тези присъди", посочи в изявление президентът.

"Да не говорим за расовото неравенство, свързано с това кой понася последствията. Макар белите, чернокожите и другите цветнокожи хора да употребяват марихуана в еднаква степен, чернокожите и другите цветнокожи хора са арестувани, преследвани и осъждани в непропорционална степен", допълни той, цитиран от ДПА.

Действията на Байдън изпълняват обещание от предизборната му кампания и вероятно ще зарадват членовете на неговата лявоориентирана политическа база преди междинните избори през ноември, на които съпартийците на демократа Байдън ще се борят да запазят контрола си върху Камарата на представителите и Сената.

Байдън каза, че е наредил на главния прокурор Мерик Гарланд да разработи административна процедура за издаване на удостоверения за помилване на онези, които отговарят на условията.

Президентът призова губернаторите на щатите да последват примера му.

"Точно както никой не трябва да попада във федерален затвор само защото притежава марихуана, никой не трябва да бъде в местен или щатски затвор по такава причина", каза той.

Байдън заяви, че е поискал от федералните служби да започнат процедура за преразглеждане на начина, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство. Понастоящем тя е в една и съща група с хероина и Ел Ес Ди (LSD), и в по-висока група от фентанила и метамфетамините, каза той.

"И все пак, дори федералните и щатските регулации за марихуаната да се променят, значителните ограничения върху трафика, маркетинга и продажбите на непълнолетни трябва да останат в сила", каза Байдън.

"Животът на твърде много хора беше прекършен заради неправилния ни подход към марихуаната. Време е да поправим тези грешки", подчерта той.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Зайцев преди 1 година
Алкохола също се отразява на всеки различно.Едни стават весели и харабий ,а други зли и агресивни.Но аз ако не дръпна един ден пъти ,излезна ли навън ,*** под път и над път ,дето уж не пушат ама натряскан до козирката и се качил на колата и гази наред.браво на Байдън .Да е още 50 г жив и здрав.
71
0
 
1
 
! Отговори
Иван радоев преди 1 година
Поредно доказателство, че светът върви на зле
70
1
 
4
 
! Отговори
Калош преди 1 година
Браво на Байдън.Баба ми садеше 3 дка коноп.Никой не я преследваше.От семето слагаше в хляба.От стеблата се правеха въжета и черги.Падналата целулоза беше храна за животните.С Отварата от цветовете си лекуваше ставите
69
1
 
2
 
! Отговори
Много правилно преди 1 година
Сега за награда да даде на всички които я употребяват по една торба от нея и по един патлак с много патрони и всичко ще е 6.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилен ход, много нужен. Не може пиянството да е нещо нормално и "домашно", а една цигара марихуана да събужда такова недоволство. Това са абсурдни разсъждения и е време да се променят. Това е нещо положително за Байдън. А за нас - ако се въведе, полицията ще остане без една сигурна дейност , приятна за тях - да паркира полицейската кола до парка, който и да е, и да чака с настървение и удоволствие две, три хлапета да запалят една цигарка марихуана.
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99% от случаите, хора, които са ми обяснявали че тревата е много страшна дрога са били с по-ниско образование от мен и по-ниски доходи от мен, най-често прекаляващи с алкохол и цигари.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тревата си е екстра стига да е силна не тая плява дето продават местните дилари, искам от силната ганджа като тая дето пушеше бившия министър на култирата "просто Наско".
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо няма да пушиш докато си ученик или студент(както мен) ама да пушиш до края на живота ти си е наркомания кой каквото ще да казва.
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До О хо хо Само да те светна. При бай ти путин до 6гр. трева се наказва с глоба. И да пискате и тук ще се декриминализира. Соц. старците сте минало
63
2
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
Да забраниш абортите, след което да разрешиш марихуаната...ето това е Политика! Какъв Срам за Човечеството!!! Свидетел съм на последствия от марихуана. Всичко това ще ме накара да избера Путин пред Байдън!!! По- нормален е!
62
2
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 1 година
С 2 МАГИСТРАТУРИ УЖ, А НЕ ЗНАЕШ КАК СЕ ПИШЕ " ЧЕС.НИ"!!! БОЖЕ ОПАЗИ ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ!!!
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВОБОДА за ганджата. Трева за всички ♡
60
0
 
6
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
МАРИХУАНАТА СЕ ОТРАЗЯВА РАЗЛИЧНО НА РАЗЛИЧНИ ХОРА. Аз съм бил свидетел как от съвсем малко човекът изтрещя напълно и сякаш живееше в друга реалност. Не направи нищо лошо, но въобще не беше адекватен на реалността. Също от значение са и килограмите. На жени и на деца се отразява по- зле отколкото на мъже с повече телесно тегло. От значение е и нивото на мозъчните трансмитери, което е генетично заложено.
59
1
 
3
 
! Отговори
Продължение от 61 преди 1 година
До 60 - а и между другото не го хули. Наистина зависи колко и какво пушиш и колко ти е мотивацията. Аз например съм пристрастен към тревата и като си взема трева пуша нон-стоп докато не свърши. Не мога да съм като онези дето имат буркан с 10г и ги смучат по 20 дни . Имал съм периоди/години/, в които си купувам по 50г на седмица и играя дота докато не заспя на стола. Хора всякви, ти взимаш 5цифрена сума, аз бачкам 4 месеца в някой кол център за по 2-3 бона и после 8 месеца пуша, спя и цъкам игри.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 60 - и аз почнах да чета на 3 и пропуших на 14 хахаха. Познавам над 1000 тревомана и мога да кажа, че всички са различни. Има и ботове има и добре образовани и реализирани. Същото като тия дето не пушат. Не рядко съм бил мениджър на екипи от по 10-20 човека и напушен и наяден на картони и гъби съм управлявал бизнеси за милиарди. Имах една колежка сърдита ми обясняваше "не мога да повярвам, че са ми сложили наркоман за шеф", а аз я бъзиках: "Смятай къде щях да съм, ако не бях наркоман."
57
0
 
0
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
Данчо обемния скенер се е върнал към холограмните оръжия и е забравил за лагерите в перник.
56
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мили алкохолици, тревата е много по- натурално нещо и много по- щадящо психиката и здравето на хората! В много държави това вече е доказано и съответно ,тревата е отделена в съдебната система от наркотиците! Естествено първобитния българин смята всичко,което е извън неговата си пещера, за заплаха и твърдо се противи на това да се образоват!
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно ще ги хвърли във войната. Може да се появят на фронта митичните "афроукраинци" за които медиите писаха преди месеци.
54
5
 
7
 
! Отговори
aZ-ът преди 1 година
Либерастията има огромен проблем с това хората да притежават оръжие за самозащита. Но нямат проблем да разрешат употребата на наркотици. Децата в училище 5 часа ще им набиваме в главичките Прогресивната Расова Теория (т.е. ще обясняваме на 7-годишния че е длъжен на черните, защото се е родил бял), а през последния час от занятията - ще си пафкаме козец на масури. Яко. Либерално. Изкъртващо прогресивно.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 47 Tо и цигари и алкохол не трябва да се дава на лица под 18, ама я ги виж по парковете на по 10-12 години захапали цигарите и бирата до тях