Блинкeн: Не искаме Трета световна война

Вашингтон поддържа контакт с Москва, за да предотврати използване на ядрени оръжия
2 дек 2022 14:01, Йоана Цонева
99
Блинкeн: Не искаме Трета световна война
Снимка: БГНЕС

Съединените щати искат да гарантират, че конфликтът в Украйна няма да прерасне в световна война. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкeн в интервю за "Франс 2".

Той посочи, че Вашингтон поддържа контакт с Русия, за да предотврати потенциално използване на ядрени оръжия от Москва.

Още по темата
"Не сме забелязали някакви необичайни действия в тази посока, но има такива опасения. Не изключваме такъв обрат на събитията", подчерта американският първи дипломат.

По негови думи е от критично значение американският президент Джо Байдън да предотврати по-нататъшната ескалация на украинския конфликт.

"Ние не искаме война с Русия и най-вече не искаме Трета световна война; това не е нещо, към което се стремим", категоричен бе Блинкeн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
така е преди 1 година
Дъглас Макгрегър: Администрацията на Байдън отказва да каже истината, че Украйна не печели и няма да спечели тази война.
50
0
 
0
 
! Отговори
Преживял 3- световна преди 1 година
Спокойно, след ядрена война идва Mad Max...
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 1 година
Нали знаете че трибунала е Хага не се признава от САЩ, защо да се признава от Русия или някой друг? Между другото какво стана след като китайците отвлякоха шефа на Интерпол? За един прЕател питам!
48
0
 
0
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Във всички структури на полицията и военните в ЕС ги подготвят за реакции при ядрена война, тези не искали . Запътили сме се на там. Дано следващите хора които останат след нея бъдат по-умни и създадат по-добра цивилизация! Амин
47
0
 
0
 
! Отговори
102 годишна украинка преди 1 година
Очаквам победата!
46
0
 
0
 
! Отговори
Михайло Подоляк преди 1 година
Руската пропаганда премина от "Не дразнете руската мечка" до "Как да избегнем трибунала в Хага"
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баш пък тоя ли го казва, егати лицемера.
44
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
макар че щом една АГРЕСИВНА структура,запалила над 200 конфликта по целия свят декларира че "Не иска ядрена война" означава /на базата на историческия опит!/,че точно за такава се готви..Също като рашъните:-Преди да нахлуят в Окраината твърдеха,че маневрите по границата са "Само учения" и "Никога,при никакви обстоятелства не биха нападнали Окраината"..А какво се оказа?...Та така и тия -"Не били искали ядрена война"...Бих написал :-"ХораБДЕТЕ!",но ни докараха до там,че дали бдим,дали спим няма зн
43
0
 
0
 
! Отговори
Не им вярвам преди 1 година
НЯКОЙ ВЯРВА ЛИ И НА ЕДНА ДУМА НА КРАВАРИТЕ? АЗ, НЕ. ТЕЗИ ЕДНО ГОВОРЯТ, ДРУГО ВЪРШАТ. ПОДЛИ СА КАТО ВСИЧКИ АНГЛО-САКСОНЦИ ПО СВЕТА ЗАТОВА РУСИЯ ТРЯБВА ДА ГИ УДАРИ С ЦЯЛАТА СИ МОЩ ПЪК КАКВОТО ЩЕ ДА СТАВА ПОСЛЕ. ТЕ ИМА КАКВО ДА ГУБЯТ И ТОВА Е ОХОЛНИЯ СИ ЖИВОТ, А НИЕ ТАКА И ТАКА МЪЖДУКАМЕ ВСЕ Е ТАЯ ДАЛИ ЩЕ ЖИВЕЕМ ИЛИ НЕ.
42
0
 
0
 
! Отговори
ДаДада преди 1 година
Напротив вие точно това целите господин БЛИНКИН ! АКо не искахте трета световна нямаше , да изпращате оръжия за УРКРАЙНА !
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брато при трета световна решаващо е ония с сръчните очи и те ще решат как ще върви света .Да може с Америка да са ,но може и срещу а това означава конец за шит говорящите
40
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
нящо май са напълнили г щите "ястребите" ?..Нали уж щеха да "унищожат" "Империята на Злото" ?..Но дано са искрени,защото ТЕХНИТЕ "величия" са си осигурили подземните бункери,докато ние,..ние бихме били изпържени като "ребърца на скара"..
39
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Аз съм българин. Всички са ми еднакво неприятни с напъните си за световно господство.Начинът ти на изказ ми говори, че си див селтик от пловдивско.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не искаме трета световна война в Америка,ама работим усилено това да стане в Европа,пък после ние ще помогнем с оръжие и там каквото трябва,нали така Блинкенчо.
37
0
 
0
 
! Отговори
Пюскюлец преди 1 година
До Alex - Алексчо, виж ся мойто момче, ако не бяха САЩ, сега щеше да си германороб, а не русоробче? Разбираш ли, моето момче?
36
0
 
0
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Изчезвайте от Европа кравари и няма да има!
35
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 година
И само да добавя - в предната световна война немците им свършиха работата. САЩ винаги ще намерят кой да им свърши работата - този път ще са украинците.
34
0
 
0
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Ей, бивши украинецо - осъзнай се! Такива като теб са хиляди в администрацията и разузнаването на САЩ. Не сте полезни на никого освен на Дяволът.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската армия, втора по сила в Украйна...
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Досега САЩ са дали военна помощ на Украйна за 67 милиарда долара" Иначе - "Ние не искаме война с Русия и най-вече не искаме Трета световна война; това не е нещо, към което се стремим", категоричен бе Блинкeн." Значи пак стигаме до - Не ме гледай какво правя ,а ме слушай какво говоря .....