Конгресмен в САЩ произнесе реч, създадена с изкуствен интелект

Тенденция ученици и студенти да подготвят есета чрез изкуствен интелект
26 яну 2023 14:11, Елка Василева
25
Конгресмен в САЩ произнесе реч, създадена с изкуствен интелект
Снимка: архив, БГНЕС

Когато американският конгресмен Джейк Окинклос решава да говори в Камарата на представителите на САЩ по законопроект за създаването на американско-израелски център за изкуствен интелект, той избира речта му да бъде написана чрез изкуствен интелект, предаде Асошиейтед прес.

Кратката реч, състояща се от два параграфа, прочетена в Камарата на представителите от демократа от щата Масачузетс Окинклос, е създадена чрез онлайн чатбот програма с изкуствен интелект "Чат Джи Пи Ти" (ChatGPT). Според сътрудниците му за първи път в Конгреса на САЩ се произнася реч, написана чрез изкуствен интелект.

Конгресменът каза, че отчасти е задал на програмата "да напише 100 думи за произнасяне на реч в Камарата на представителите" по законопроекта. Окинклос добави, че няколко пъти е трябвало да прецизира задачата, за да получи окончателния вариант на прочетения от него текст.

Окинклос внася законопроекта за американско-израелски център за изкуствен интелект в САЩ с цел той да служи като своеобразен хъб за научни изследвания и развитие на изкуствения интелект в обществения, частния и образователния сектор.

Представителят на щата Масачузетс обясни, че е взел отчасти решението да прочете текст, създаден чрез "Чат Джи Пи Ти", за да предизвика дискусия около изкуствения интелект, както и за предизвикателствата и възможностите, свързани с него. Той каза, че не иска да се повтори случаят с появата на социалните медии, които започнаха с малко, но се развиха по-бързо, отколкото можеше да се очаква.

"Аз съм най-младият родител сред демократите и изкуственият интелект ще бъде част от моя живот, той може да се превърне в технология с общо предназначение за децата ми", каза  34-годишният Окинклос.

Появата на "Чат Джи Пи Ти" и други предлагани в интернет програми за изкуствен интелект вече се превръща в предизвикателство за преподавателите, които сега трябва да се противопоставят на тенденцията есета, предавани от техните ученици и студенти, всъщност да са подготвени чрез изкуствен интелект.

Изследователите са също така разтревожени и от възможността, че създадени чрез изкуствен интелект чатбот програми могат да подпомогнат усилията за разпространение на дезинформация и пропаганда, отбелязва Асошиейтед прес. (БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си няма собствен, ще ползва изкуствен...
19
0
 
3
 
! Отговори
do 19 преди 1 година
Пропускате някои много съществени моменти.Първо: информацията е на различни езици и за едно и също нещо на различни езици може да се прочетат абсолютно различни неща. Второ:Информаията в интернет не е проверена, не е авторска,т.е. е безотговорна.Трето:В САЩ, включително на най-сише ниво, едва ли подозират колко им е деформирана информацията,защото са учени,че само тяхната система е полезна за тях и им е нужна.Даже да има много възможности, невежият практически ползва това, което е на негово ниво
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
възниква въпроса какво точно прави този конгресмен след като очевидно може и без него? отнася се и за цялата пасмина от демократическата партия както и президента им жо биден. просто ги заменете с ии и нека сорос натиска копчето
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже много хора не са наясно за какво става въпрос ще се опитам да го обясня. Търсачката google също е изкуствен интелект. Но на по ниско ниво и дава неточни и случайни отговори. Сега си представете че съществува и друг тип търсачка която при зададен въпрос ви не ви дава страници със отговори от които да си избирате а ви дава само един единствен отговор и този отговор е точно това което търсите. Е това е изкуствения интелект за който става въпрос. Освен текст може да даде и картина или видео.
16
0
 
8
 
! Отговори
Гощо...Тъпото преди 1 година
Всичко...изкуствено е фалшиво и ненадеждно,защото не е създадено в условията на природата в резултат на дълга...еволюция.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като им гледам холивудските продукции и налагането на черните.....нищо добро не ги очаква янките :))) Холи Бери има бяла майка, иначе немаше да изглежда толкова добре :)))
14
1
 
15
 
! Отговори
знаем преди 1 година
Ние си знаем, че американците са простички. Сега щом изкуствен интелект им пише речите и домашните, пиши ги бегали . Жалко, че и на нас се опитват да пробутат тоя буламач.
13
0
 
12
 
! Отговори
В. преди 1 година
Зад всеки изкуствен интелект стои аналогов човешки.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И най-върховите технологии в света не са създали жив организъм, даже най-миниатюрен. Човечеството се радва, че може да манипулира до някаква удобна за ежедневоето му степен с МЪРТВАТА материя.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше изкуствения интелект да я произнесе, не само да я създаде! И да се отървем от конгресмените!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което значи, че САЩ признават, че нямат мисъл в главите си. Също, че считат и другите за безмисловни. Тичайте да тичаме в американски университети!!!! Най-престижните в света!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даси сложи и чип в кухата крратуна тоя.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Достигнахме до нов етап на развитие на човечеството. Който може да си позволи новите технологии, вече ще минава за интелигентен. Теорията, че щом нещо е създадено от изкуствен интелект то е най-правилно и най-полезно вече ви се предлага.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма изкуствен интелект. И едва ли скоро ще има. Разни програми ги представяте за такъв. Адски сте ***.л.о.у.мни.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времената, когато естественото и природното бяха ценност, отминаха. Сега настояват за всички изкуствено, поради криза във всичко. Вярваме!
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са безмоззъчни изкъствен интелект ще им пише речите, домашните и есетата.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя чат така и не можах да го изпробвам. Сайта постоянно ми казва че няма достъп. Някой знае ли от къде се влиза?
3
0
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Е защо вече? Те американците са си най тъ-пата и елементарна нация в света и то не от вчера а от поне 50 години. Там вече се е събрала утайката на целия свят. И има един малък процент хитреци които използват тая *** за да трупат милиони и милиарди лесни пари. Богатите и умните са си измислили перфектна система да живеят на гърба на глу-паците. И в България е същото само че схемата е по различна.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поради липса на естествен.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е супер, не им трябва да мислят вече, могат да си ползват мозъците само за ядене и дишане. Тотал щета.