САЩ готви пакет от 2,2 милиарда долара помощ за Украйна

Той включва оръжия с по-голям обхват
53
САЩ готви пакет от 2,2 милиарда долара помощ за Украйна
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ подготвят пакет от 2,2 милиарда долара военна помощ за Украйна, включващ за първи път ракети с по-голям обхват, както и други боеприпаси и оръжия, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на съобщения на двама информирани по въпроса официални американски представители.

Оръжейната помощ се очаква да бъде обявена още през тази седмица, казаха американските представители.

В пакета вероятно ще бъде включено поддържащо оборудване за противовъздушните системи "Пейтриът", боеприпаси с прецизно насочване и противотанкови оръжия "Джавелин", уточниха те.

Белият дом отказа да потвърди тази информация.

САЩ са изпратили военна помощ на стойност от близо 27,2 милиарда долара на Украйна след нахлуването на Русия през февруари 2022 г., припомня Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: войната в УКрайна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Имало преди 1 година
клипчета в ютуб..Боже слез си прибери вересиите..Още от времето на Кубрик, светла му памет..все на клипчета вярвате, вместо на трезвия си разум..
35
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Боби Турбото 1. за да изгори електрониката на ракетата то тя не трябва изобщо да е защитена - тоест това е атмосферна ракета с композитен корпус 2. Фарадеева решетка може ефективно да защити вътрешностите на ракетата от повечето електромагнитини излъчвания 3. Принципно атмосферни ракети могат да се защитят но това означава по-голяма маса най-малкото и ползване на скъпия Титан(работи като корпус до 4000 Гр Целзий)
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48 А бе гледах клипчета по Тубата как от пръдня правят ток 220 V наистина ли е , защото аз много - много не повярвах ?
33
1
 
1
 
! Отговори
До Боби Турбото преди 1 година
Има реално клипче как гори електрониката на ракета и тя сама пада. Никой не пробива корпус. Не е много сложно да потърсиш и да гледаш. Вместо да развиваш теории и локуми тука.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези милиарди не са помощи, а заеми, които Украйна трябва да връща с лихвите. Това е съвременното робство.
31
3
 
5
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ТЕЗИ МИЛИАРДИ ОТДАВНА СА ПОЛУЧЕНИ ОТ ТАКИВА КОЛОНИИ КАТО НАС! ЛИДЛ И КУФЛАНД ИЗНАСЯТ ПЕЧАЛБИТЕ НА ЗАПАД! ДЪНДИ ИЗНАСЯ ЗЛАТОТО! 2.2 МИЛИАРДА СА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗА ТЯХ, ВЗИМАТ СИ ГИ ОТ КОЛОНИИТЕ!
30
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен Лазери и микровълни... Лазерът има КПД от няколко процента(определено по-малко то 10%) Значи за да гръмнеш една ракета трябва да пробиеш нейния корпус. Асимилирате ли ФАКТА че корпусите на въпросните ракети са създадени да преминат бъро през атмосферата като се нагряват до няколко хиляди градуса. Освен това достатъчно е и ракетата леко да се върти тоест лазера да не може да пробие локално корпуса. Изобщо ФИЗИКАТА е ТОЧНА НАУКА и може колкото клипчета да гледате и пак да са ФЕЙК.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виртуални пари лесно се харчат.
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ разполагат нов вид ПВО системи с микровълни и лазери. Могат да свалят ракети и от космоса. Има филмче в тубата. Путин не в час, една ракета няма да стигне до Вашингтон.Всичко ще падне в океана.
27
13
 
5
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Русия гасне икономически като лагерен огън. Запада ще праща пари и оръжия до самия край. Накрая ще изкупи територията ручка. И язък за убитите руснаци. Ще станат краварчета.
26
4
 
23
 
! Отговори
$сатаната$ преди 1 година
Колко милиарда станаха до сега 10-15 ? Поне вече е ясно кой воюва с руснаците и че НАТО не може да се справи със старото руско въоръжение!
25
1
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Никой не си прави илюзии. Важното е хората да са единни.
24
4
 
7
 
! Отговори
Терминатор 2 преди 1 година
Тоест, да приемем че глобалната ядрена война е неизбежна.
23
4
 
19
 
! Отговори
,,, преди 1 година
Потърква ръчища 2милиарда зелени гущера за зелената Гадина.Дъртата деменция много богат раздава милиарди.
22
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече на всички едноклетъчни трябва да е ясно каква е идеята на големите. Бизнес с цената на човешки животи. Никой не го е.. за Украйна. Те си имат вече бизнеси там. Ако няма война ще има огромна финансова криза. В момента вие плащате сметката за това да не се срине всичко с цената на огромна инфлация. Разбирачи и драскачи про.сти
21
3
 
16
 
! Отговори
Аз да ви открехна преди 1 година
Новата перачница, задават се избори в САЩ и трябва да се раздават пари на наши хора и фирми. Голямата част от парите са за нематериална помощ - най-лесните пари. Ако може да се търси сметка защо един снаряд вместо за 10 хил е доставен за 100 хил долара, то как ще оцениш колко струва един час дистанционно обучение (примерно). Пък *** търси свидетели из гробищата да ти потвърдят че на въпросните курсове се е сервирал черен хайвер с дом периньон.
20
19
 
6
 
! Отговори
das преди 1 година
каква е гаранцията , че след тази война няма да реши Путин да нападне например Молдова , със същият претекст. Каква е гаранция , че това няма да последва всички държави от б.ссср и ния отново ли ще държим гащите на Путинчо и ще бъдем овчарите и козарите на Русия и ще работим само за тях и, ще сме им благодарни , че можем да се наречем свободни .......
19
2
 
7
 
! Отговори
Ven преди 1 година
До Анонимен всички коментари са за подклаждане на войната само всички се кефят като изтъкват кой е по силен жалко.Но там реално загиват старци сеца и роднини и от страна на Русия и от страна на Украйна пишете за жертивите за мир Благодаря
18
5
 
13
 
! Отговори
Трудовакъ до № 15 преди 1 година
Никой не оспорва значението на американската помощ за СССР. Тя е значителна, но не е решаваща. Да погледнем статистиката. По Ленд-лийз СССР получава от САЩ и Великобритания приблизително 3200 локомотива. Огромна ценност във време на война. Но Вермахта чрез Дойче Бан получава само от Франция около 5000 локомотива. Във всички случаи нацистка Германия е получила от западните страни повече, отколкото СССР от англоамериканците. САЩ също финансират Хитлер чрез трети страни и му осигуряват суровини...
17
13
 
3
 
! Отговори
das преди 1 година
е добре де нали Русия ги нападна , какво трябва да направят всички останали демократични държави. Да стоя и да гледат и майната им на украйниците. Войната била на американците най-силната икономика. Ми защо да не помогат , защо другите държави да не помогат , а не да се страхуват и да си пазят съветското модерно неразрушимо оръжие което може да те спаси от всеки нашественик........ и след някоя година да отиде за скрап при някой русофил да си изкара малко парички,,,,,,