ЦРУ: Путин вярва, че ще победи Украйна като я изтощи

Вместо да обмисли изход, руският президент "упорства" във войната си, твърди Уилям Бърнс
26 фев 2023 23:25, Йоана Цонева
90
ЦРУ: Путин вярва, че ще победи Украйна като я изтощи
Снимка: БГНЕС

Виждайки затрудненията на армията си в Украйна, Владимир Путин знае, че засега не може да спечели войната, но е убеден, че ще постигне окончателна победа чрез изтощаване, отказвайки да обмисли друг вариант. Това каза шефът на ЦРУ Уилям Бърнс в интервю за "Си Би Ес", предаде БТА.

"Според мен днес Путин смята, че не може да спечели веднага, но не може да си позволи да загуби", заяви директорът на американската разузнавателна агенция. По думите му той е "прекалено уверен в способността си да изтощи Украйна".

Още по темата
И вместо да обмисли изход, руският президент "упорства" във войната си, каза Бърнс, бивш посланик на САЩ в Москва.

Срещата му през ноември в Турция с руския му колега Сергей Наришкин е била "деморализираща", казва той. Той заяви, че вижда "форма на безразсъдство, форма на гордост" в шефа на руското външно разузнаване, с когото се е срещнал, за да го предупреди Русия да не използва ядрени оръжия, а не за преговори, чиято отправна точка "ще бъде решена от украинците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 22 февруари когато Байдън беше в Украйна, руснаците понечиха да изстрелят САРМАТ, но тя се самовзриви при изстрелването. Руски генерал предупреди ЮАР и Китай, че при общите военни учения с Русия, няма да се изстрелват балистични ракети. За какви ядрени заплахи им свирят ветрове в черепите ?
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Украйна вярва на вампирите от запада и Америка.
59
6
 
5
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
Украйна отдавна е изтощена, за това запада събира оръжие откъдето може дори в Южна Америка, но Бразилия и Аржентина не дадоха. Украинците използват американски боеприпаси на ден, колкото военната им индустрия произвежда за година. За това ЦРУ да си наляга парцалите и да мисли какви терористични атаки да измисли с моста и СП 1 и СП2 нещата не станаха по-добри за украинците. Икономически цяла Европа е по-зле от Русия, която е с 4%инфлация и 5% безработица нищо че имат десет пакети санкции
58
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така или иначе ще победи макар ,че не го харесвам.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито САЩ могат да си позволят да загубят войната нито Русия, това вече е ясно и на малките деца, затова са вдигнали залозите и нямат проблем да ни пожертват в името на войната, пък и ние това правим жертваме се в името на великите сили.
56
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички нормално мислещи хора е ясно като бял ден, че войната в Украйна няма как да бъде спечелена от запада.Но пропагандата тръби , че това ще стане.Същото като с ковид.Лъгаха , че било естествено, че било от някакъв пазар тръгнало всичко, а всички мислещи знаеха за лудостта на елита, който в лудостта си искаше да дрогира всички хора.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откъде разбрахте в какво вярва или не вярва Путин? Ванга да не е възкръснала?
54
3
 
4
 
! Отговори
Пак съм долният преди 1 година
Защото не съм го виждал, но съм чувал че е много голям убиец !
53
3
 
8
 
! Отговори
Един невеж преди 1 година
Този на снимката с костите Джо Байдън ли е ?
52
8
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Ха ха ха, до долния, ако нещо беше под негов контрол, сега жужи щеше да е в Киев а не да хвърля ракети отдалеч заврян в окопите.
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ има за цел да лъже хората.
50
9
 
5
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Нищо не вярва Жужи, но се надява щото иначе неговите хора ще го капичнат по стълбите. Откакто е почнала войната нищо не е под негов контрол, само следва събитията.
49
8
 
7
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Путин няма защо да измисля изход от войната.Изхода е един.Капитулация е репарации.
48
8
 
7
 
! Отговори
Рашисти преди 1 година
Давам самун хляб, 200 грама водка, скилидка чесън и нова ватенка на първото рашиско ***, което даде поне малко разумен коментар на това "съвпадение":Който какво каза? ***: "Западът ни наложи тази война". Я да направим сравнение с Гьобелс 1943 г: https://i.redd.it/c38ywv60w5ja1.jpg Vergesst nie, dass uns England diesen Krieg aufgezwungen в превод: Никога не забравяйте, че Англия ни наложи тази война.
47
4
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
На един мъж му дотегнала жената, и се чудел как да я затрие. Ама свидно му било да я убие ей така. Питал един шаман, и оня му казал - само любов - сутрин обед вечер, къде я хванеш... 30 дена така и си заминава. Почнал човека по съвета. На 25 ден, след поредния акт, седи изтощен на верандата, а жена му си пее щастлива и довлна нещо и храни кокошките. Човечеца само промърморил - Пей, пей ***..*** ти, още 5 дена живот ти остават.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки с проблемите си
45
13
 
9
 
! Отговори
Няма друг преди 1 година
Избор - все пак народа в Украйна са руснаци, а срещу Русия е изпратена армия от азовци и наемници от цял свят. След като ги видя как си правят сандвичи в Мариопол от мирното население руската армия реши да редуцира военните на противника с няколко месомелачки и после напредва вместо да убива руснаци.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си пази силите
43
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна отдавна не е нищо повече от плацдарм и пушечно месо на фашистките американски щати.
42
14
 
12
 
! Отговори
Ядрен Вампир Z преди 1 година
На Путин не му трябва цяла Украйна щото ще трябва да я Издържа Той ще си вземе каквото иска,останалото ще го остави европа да ги храни.Докато издържат