Пхенян: 800 000 са готови да се бият с "американските империалисти"

Ким нареди на военните да се подготвят за истинска война
18 мар 2023 17:07, Анисия Иванова
179
Пхенян: 800 000 са готови да се бият с "американските империалисти"
Снимка: БГНЕС

Над 800 000 млади севернокорейци са се присъединили доброволно към армията, за да се бият с "американските империалисти", съобщиха държавни медии, дни след като Пхенян изстреля най-мощната си междуконтинентална балистична ракета.

След година на рекордни изпитания на оръжия и нарастващи ядрени заплахи от Пхенян, Сеул и Вашингтон засилиха сътрудничеството в областта на сигурността и тази седмица започнаха най-големите си съвместни военни учения от пет години насам. Северна Корея гледа на всички подобни учения като на репетиции за нахлуване и многократно е предупреждавала, че ще предприеме "огромни" действия в отговор.

Официалната корейска агенция коментира, че продължаващите учения са американски опит „да се провокира ядрена война“ и добави, че в отговор стотици хиляди хора са се включили в защитата на страната. Младите доброволци са решени „безмилостно да унищожат военните маниаци“, затова се присъединиха към армията, за да „защитят страната“, съобщи агенцията. „Над 800 000 служители на младежката лига и студенти в цялата страна доброволно се присъединиха към Корейската народна армия“ само в петък", добавя медията.

Снимки от официоза на страната в. „Родонг Синмун” показват млади севернокорейци, които чакат на дълги опашки да впишат имената си на нещо, приличащо на строителна площадка, съобщи БГНЕС.

По-рано този месец Ким нареди на севернокорейските военни да засилят ученията, за да се подготвят за "истинска война". Пхенян използва тренировките, за да оправдае своята програма за ядрени оръжия като "ключова и неизбежна", каза пред АФП Ян Му Чжин, президент на Университета за севернокорейски изследвания в Сеул. Това включва „налагането на идеята, че южнокорейско-американските военни учения в крайна сметка имат за цел да унищожат настоящия режим на Северна Корея и дори да окупират столицата й Пхенян“, добави Янг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: армияСАЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
7
 
! Отговори
ЕС е пред колапс преди 1 година
Масови стачки, протести, боеве и пожари!
74
5
 
3
 
! Отговори
дедо ви преди 1 година
Мириканската доминаторска империя свърши вече,текат и последните месеци!
73
0
 
1
 
! Отговори
До до 82 преди 1 година
Разбрах още по Коледа!
72
0
 
3
 
! Отговори
Русия преди 1 година
и С. Корея се готвят за огромна беженска вълна от ЕС....
71
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като видяхме "втората по сила армия", направо нямам търпения да видим армията на С.Корея. От тея 800 000 колко ще дезертират в момента, когато от Ю.Корея им кажат че ще им дадат имигрантски статус? Армия ще остане ли?
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако Русия не бъде разгромена и ЕС загуби всички милиарди които наля в Украйна, освен това загуби и трилиони и си съсипа икономиката от санкциите? Какво ще стане с ЕС? Как ще го кара на еленджи 3000$, при това и за тази цена няма достатъчно.
69
4
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
С Корея е пинчера на Китай и Русия , ако трябва нещо да се прикрие или оправдае насъскват пинчера ! Кюфтето колкото да е луд няма да си разбута спокойствието - щели да воюват , те няма какво да ядат ...
68
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо след 34 години 6лизане на западняшки *** България при капитализма не стана като Южна Корея, ами е по-зле и от Северна Корея която е под санкции? Нали България е в ЕС и НАТО, кой и пречи, кой я е изолирал? Путин, Русия? Комунистите? Извънземните.
67
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Икономическия съюз БРИКС в последната година официялно в най-силната икономическа организация в света с ръст от 26% за сравнение Европейския икономически съюз е а ръст от 12%. В БРИКС членуват Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка. Това с други думи това означава, че БРИКС притежават 42% от населението на земята, 26% от територията на Земята и 16% брурния продукт на човечеството.
66
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са Ирак и Либия тия само да рекат и ще изтрият САЩ от картата,
65
4
 
4
 
! Отговори
До72 преди 1 година
И за какво да ги нападат американците , ти не виждаш ли , никой не иска и да ги знае , те си избират враг и ще воюват !
64
4
 
7
 
! Отговори
До67 преди 1 година
Само един път да излязат зад граница и с 200 ...кой е излязъл никой не се е върнал!Да те Е и тебе в инфрмирания!
63
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти се смееш ама САЩ им пари отзад от страх имат балистични ракети носещи ядрени глави иначе до сега щяха, да, се разправят с тях като с Ирак и Либия
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де да точеха "зъби" само Северно Корейците!-:) Ами Китай? Американеща е притиснат на последък! Има доста врагове по света! Европа е само 30% ,ако има и толкова!-:) С него са само по " върховете" в ЕС! И основно държави,като Белгия, Германия и Холандия! За Франция се съмнявам! Там може нещата да са 50 на 50! Хегемонът Хамелеон САЩ,не го очаква нищо добро в следващите години! И като включим и проблемите във Финансовата им система,съвсем са я забатачили! Нов Световен ред ще има! Времето ще покаже!
61
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яко! Мачкай американските главорези!
60
3
 
3
 
! Отговори
Тия преди 1 година
ракети Самсунг ли правеха?
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те не са като българите бе те са патриоти ние бягам да гледаме бабки на запад да им бършем г... а те не ни имат за хора
58
5
 
6
 
! Отговори
Банчо преди 1 година
Тоя дребния накрая такъв ще го поеме, че няма да му се вярва. Винаги в историята, когато една държава е разделена на две и едната част е демократична, а другата диктаторска, винаги пада диктаторската и нещата не свършват добре за самия диктатор. Срещу свободата не можеш да се бориш.
57
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 година
Ха-ха-ха!
56
4
 
4
 
! Отговори
Питър преди 1 година
До Анонимен 56Малоумно ***, защо смятащ, че Китай и Индия са съюзници???? Ако някога има голяма война с ужасно много жертви, то тя ще е между.... Китай и Индия.... Толкова големи съюзници са, че граничарите им редовто се кютечат с железа и камъни до смърт