Пхенян: 800 000 са готови да се бият с "американските империалисти"

Ким нареди на военните да се подготвят за истинска война
18 мар 2023 17:07, Анисия Иванова
179
Пхенян: 800 000 са готови да се бият с "американските империалисти"
Снимка: БГНЕС

Над 800 000 млади севернокорейци са се присъединили доброволно към армията, за да се бият с "американските империалисти", съобщиха държавни медии, дни след като Пхенян изстреля най-мощната си междуконтинентална балистична ракета.

След година на рекордни изпитания на оръжия и нарастващи ядрени заплахи от Пхенян, Сеул и Вашингтон засилиха сътрудничеството в областта на сигурността и тази седмица започнаха най-големите си съвместни военни учения от пет години насам. Северна Корея гледа на всички подобни учения като на репетиции за нахлуване и многократно е предупреждавала, че ще предприеме "огромни" действия в отговор.

Официалната корейска агенция коментира, че продължаващите учения са американски опит „да се провокира ядрена война“ и добави, че в отговор стотици хиляди хора са се включили в защитата на страната. Младите доброволци са решени „безмилостно да унищожат военните маниаци“, затова се присъединиха към армията, за да „защитят страната“, съобщи агенцията. „Над 800 000 служители на младежката лига и студенти в цялата страна доброволно се присъединиха към Корейската народна армия“ само в петък", добавя медията.

Снимки от официоза на страната в. „Родонг Синмун” показват млади севернокорейци, които чакат на дълги опашки да впишат имената си на нещо, приличащо на строителна площадка, съобщи БГНЕС.

По-рано този месец Ким нареди на севернокорейските военни да засилят ученията, за да се подготвят за "истинска война". Пхенян използва тренировките, за да оправдае своята програма за ядрени оръжия като "ключова и неизбежна", каза пред АФП Ян Му Чжин, президент на Университета за севернокорейски изследвания в Сеул. Това включва „налагането на идеята, че южнокорейско-американските военни учения в крайна сметка имат за цел да унищожат настоящия режим на Северна Корея и дори да окупират столицата й Пхенян“, добави Янг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: армияСАЩСеверна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
6
 
! Отговори
555 преди 1 година
Доброволно, естествено иначе глад, тея саа такъв смях, приятелчетата на ***
54
2
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Като им хвърлят по един хамбургер и една кола, веднага ще им се изпари желанието за бой, защото гладът е по-силен от тока.
53
3
 
7
 
! Отговори
681 преди 1 година
Не 800000, а всички ще се запишат за да бъдат нахранени и ако имат шанс да излязат извън границата няма да погледнат назад.
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сте ме страхували с Ким.....
51
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И още 400000 южнокорейци ще се присъединят към тях да изгонят американския окупатор...
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох коментарите са златни :) пълно с военни специалисти :) абе ей разбирачите имате ли си идея за логистиката за тези 800 000 ? :))))))
49
6
 
0
 
! Отговори
Вица... преди 1 година
Зелнски и Путин са партия и разигравали целият свят.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се разправи със САЩ и Китай, Ким ще се заеме с Русия!
47
1
 
7
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Много фентъзи много нещо
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кимчо я отвори границите да видиш, колко са готови да защитават тлъсти ти ***
45
0
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Значи положението е много зле?
44
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнам колко от тук коментиращите са били в Северна Корея. Аз съм бил 3 пъти. Последния път бях в Пхенян преди 3 години. Там наистина са фанатици. САЩ и Запада са най-голямото зло с което всички са готови да се бият до смърт. От шофьора на колата до камериерката в хотела. В началото като човек идващ от Европа ме гледаха като враг. Но после им казах, че България е бивша Руска република, казах им 5 думи на руски, малко соц лозонги..И станах любимия чужденец в хотела. Всички ми се усмихваха.
43
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каубоите,накрая ще си намерят майсторчето.
42
6
 
6
 
! Отговори
Утре Си преди 1 година
ще поиска от Путин половин Сибир!
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паднаха ли визите за Америка ,че не разбрах?
40
5
 
9
 
! Отговори
Чичо Сам преди 1 година
Аз бия само малките и слабите. На Ким не мога да му се стряскам. Ще ми устрои втори Виетнам.
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно прави,американски империалисти.
38
6
 
11
 
! Отговори
Айде сега преди 1 година
и на С. Корея ще завиждаме! А ЕС бил загивал! Сигурно датчаните и холандците гладуват?
37
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При една глобална война, последната страна за която САЩ и Европа ще мислят е България. Ние сме на фронта и ще се бием до последния Украинец както Украйна го прави. Не го забравяйте. Така, че не бъдете непукисти за държавата в която живеем и се опитвайте да я направите по-добро място за живеене. Не бъдете и продажни *** защото утре децата ви ще управлят държавата и ще седнат в народното събрание. Българина се продаде за пари и отиде да работи за пари на другите които плащат добре.
36
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тва сев корея беше дето ги лъжат по радиоточката, че са световни по футбол ли? Значи нещо като просия, може би маалко по-добре.