Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ са неактуални, полицията у нас вече не бие

Сега същата полиция превежда възрастни през пешеходна пътека, каза министърът
23 мар 2023 10:31, Стела Стоянова
114
Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ са неактуални, полицията у нас вече не бие
Снимка БГНЕС

Твърдения в доклада на Държавния департамент на САЩ за България вече не са актуални. Това коментира вътрешният министър Иван Демерджиев пред bTV.

"Полицията превишаваше правомощията си спрямо гражданите, биеше ги. Властите и прокуратурата тогава си затвориха очите. Днес същата тази полиция превежда възрастни хора през пешеходна пътека. Жандармеристите, които участваха в такива действия, помагат на хората. Тази констатация вече не е меродавна“, заяви още Демерджиев.

Още по темата
"Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни доклади, стават проблеми едва след като попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019 – 2020 г. Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в доклад на друга държава, придобиват особена тежест", допълни министърът.

Той коментира и упреците за насилие над мигрантите, които незаконно преминават границата ни.

"Когато встъпих в длъжност, първата седмица имах разговор с турския министър и той постави темата за насилието на мигрантите, които се опитват да проникнат на нашата територия. Тази тема вече не се повдига в разговорите, защото не е актуална“, каза още вътрешният министър.

"В началото на мандата еврокомисията твърдеше, че няма да даде пари за границата ни. Но сега виждаме, че тя става приоритетна и към нея се насочва внимание. С тези пари ще се направи нещо, което не е направено 10 години – ще се обезпечат 110 км от границата, които нямат техническо покритие и където работят основно живи сили. Ще се направи проект, който вярвам, че ще стане модел за опазване на външните граници", обясни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
5
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Дерменджиев арестувай Боко и Копейкин и в доклада ще пише, че си номер 1.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве тия от ФАЩ що не си гледат тяхната, разпадаща се държава, а се месят постоянно в чуждите работи?
65
0
 
3
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Те щото Американската полиция гали и пита учтиво... така и нашите ама добре, че тука не се стреля като в САЩ, че нашите полицаи на Автори щяха да се превърнат. Идеята е че ако някой трябва да се задържи със сила тази сила трябва да се прилага докато не го закопчаят и то само ако човека се противопоставя. След това нямат никакво право да го докосват
64
0
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 година
Сенека поправи ме ако греша , но имаше по-висшестоящи клаузи в тоя договор от цитираната, които отменят нея и анулират целия договор. Нещо за цивилно население и военнопленници..... Ей Саксииии ....кажи на пикльовцитееее си , че едни хора ще се отбият при тях....
63
0
 
0
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 година
Сенегал поправи ме ако греша , но имаше по-висшестоящи клаузи в тоя договор от цитираната, които отменят нея и анулират целия договор. Нещо за цивилно население и военнопленници..... Ей Саксииии ....кажи на пикльовцитееее си , че едни хора ще се отбият при тях....
62
0
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Така е, докладът е за боя под колоните на МС , когато се биеха за ту-лу-па от Банкя. Сега вече няма смисъл да се бият за дядка пенсионер.
61
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 1 година
то този сезон на доклада доста офанзива получи от всяка държава. май им писна на послушните аганце поне за това...
60
0
 
1
 
! Отговори
Angelov, Valve Corp преди 1 година
Дерменджиев съгласен ли си със следното твърдение: Да свиеш 500 милиона от държавното образование не е като да свиеш сандвич, защото си гладен? Какво значи по Вършавския договор имунитет? Тоя договор не важи вече.
59
0
 
2
 
! Отговори
Bormann преди 1 година
Министър Куррсмуков, не е етично да обвинявате същите на които се дуппите в лъжливи доклади. Редно е да са наддупите допълнително и да протегнете ръчичка към следващата доза монети, която уж ще създаде неповторима защитна стена между БГ и Турция която дори Американците не могат да направят на тяхната граница с Мексико :)))
58
0
 
8
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Така ли? Предадени ли са биячите под колоните и ръководителите им на прокуратурата? Само питам:)
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябва да се съобразяваме с докладите на сащ ? А забравих ние сме техни васали и роби и изпълняваме всички техни нареждания и заповеди. Заради шепа продажници държава с над 1300 годишна история е на път да се затрие. България и Европа за да оцелеят трябва да се отскубнат от сащ иначе се затриват.
56
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 1 година
Прав си...та информация кой знае от колко години пътува и доста са я урязали,обработили и чакаи нещо вярно да е останало....
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е днешната полиция прав е, ако си епилептик и носиш ривотрил при нужда така ще ти помогнат, че свят ще ти се завие.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не може да търси сметка на шефа си !
53
0
 
6
 
! Отговори
Друг преди 1 година
Американски туристи в Русия отишли в гората за гъби. Не щеш ли, излязла мечка и ги погнала. Хукнали американците да бягат, но по пътя минали през група руснаци, които били насядали на една полянка и хапвали и пийвали. Американците минали през тях и им изпосъборили всичко. Ядосали се руснаците, скочили върху американците и голям бой им хвърлили. Седнали после да си допият и един от тях казал:- Голяма работа, американци! Рамбовци, чъкнорисовци, пък не могаг да се бият.- Не си прав, братле!-казал друг.-Този с кожуха се би много добре.
52
0
 
5
 
! Отговори
Жорко преди 1 година
Американец към руснак:- Представям си как обядвате: дървена маса, на масата бутилка водка, черен хляб, сельодка, лук и пелмени. Под масата - картечница. На стената балалайка и будьоновка, в двора танк, а на улицата мечка.Руснакът:- Пълни глупости! Как така ЕДНА бутилка водка...
51
0
 
4
 
! Отговори
ФАЩ преди 1 година
Америка. Много възрастна двойка пътува по шосето. Зад волана е бабата. Спира ги полицай:- Вие карате с превишена скорост.Бабата пита дядото:- Какво, какво каза той?Дядото на висок глас в ухото ѝ:- Каза, че си превишила скоростта.Полицаят:- Вашите документи!Бабата към дядото:- Какво каза той?Дядото, с още по-висок глас:- Дай си документите!Полицаят- О, вие сте от Арканзас! Помня, веднъж бях там и преживях най-отвратителния с*кс в живота си.Бабата към дядото:- Какво каза той сега?Дядото:- Каза, че май те познава!
50
1
 
4
 
! Отговори
Nqkoi преди 1 година
Този некадърник трябваше да си е подал оставката преди много време!
49
0
 
2
 
! Отговори
Гената преди 1 година
Не бие знаеме, за тва се напълни с наркомани и неолиберали дето си мислят, че всичко им е позволено.
48
0
 
1
 
! Отговори
за 58 преди 1 година
Ако си брал мед така ще е