Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ са неактуални, полицията у нас вече не бие

Сега същата полиция превежда възрастни през пешеходна пътека, каза министърът
23 мар 2023 10:31, Стела Стоянова
114
Демерджиев: Твърдения в доклада на САЩ са неактуални, полицията у нас вече не бие
Снимка БГНЕС

Твърдения в доклада на Държавния департамент на САЩ за България вече не са актуални. Това коментира вътрешният министър Иван Демерджиев пред bTV.

"Полицията превишаваше правомощията си спрямо гражданите, биеше ги. Властите и прокуратурата тогава си затвориха очите. Днес същата тази полиция превежда възрастни хора през пешеходна пътека. Жандармеристите, които участваха в такива действия, помагат на хората. Тази констатация вече не е меродавна“, заяви още Демерджиев.

Още по темата
"Винаги се удивлявам, че проблеми, които се включват в подобни доклади, стават проблеми едва след като попаднат там. За тези проблеми говорихме 2019 – 2020 г. Хората излязоха на улиците. Сега, когато са отразени в доклад на друга държава, придобиват особена тежест", допълни министърът.

Той коментира и упреците за насилие над мигрантите, които незаконно преминават границата ни.

"Когато встъпих в длъжност, първата седмица имах разговор с турския министър и той постави темата за насилието на мигрантите, които се опитват да проникнат на нашата територия. Тази тема вече не се повдига в разговорите, защото не е актуална“, каза още вътрешният министър.

"В началото на мандата еврокомисията твърдеше, че няма да даде пари за границата ни. Но сега виждаме, че тя става приоритетна и към нея се насочва внимание. С тези пари ще се направи нещо, което не е направено 10 години – ще се обезпечат 110 км от границата, които нямат техническо покритие и където работят основно живи сили. Ще се направи проект, който вярвам, че ще стане модел за опазване на външните граници", обясни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
10
 
! Отговори
Венци Манов преди 1 година
Днешната не биела....Сещам се за вица за Асан, дето го арестували и на сутринта се оплакал на началника "Вчера полицаите ме биха". "Как така те биха?! Днешната полиция не бие" - отговорил началника."За днешната не знам, ама вчерашната ми натрошиха кокалите"
46
2
 
6
 
! Отговори
Въпросче? преди 1 година
Само д апитам, след като САЩ може да пишат ''доклади'' за НАС, Ние можем ли да напишем доклад за тях???
45
0
 
6
 
! Отговори
Жоро Павето преди 1 година
Държава, в която престъпността е до нивата на Бразилия, където по улиците се валят бездомници, където всеки е въоръжен и може да те застреля, където самата полиция стреля за щяло и нещяло ...седнала да дава ''акъл'' на останалите :) Тия ме кефят ! хахахахаххахахаххахахаххаха
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен старец преди 1 година
Полицията вече спря и да бие, тоест, нищо не прави...
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хващат служители на мвр с дрога, други носят стълби на престъпници, случаи на побой на граждани са само част от случаите за които се е разчуло. Вицовете на господина да си ги разправя в Москва.
42
0
 
8
 
! Отговори
Люси преди 1 година
Нашата полиция ''бие'' американската направо стреля .
41
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Така е, само в САЩ полицията има право да бие, навсякъде друго е анти-човешко, при тях обаче не е -оправдано е !
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То проблема на полицията е не толкова дали бие или не , а че никаква работа не върши освен да мятат слънчогледа за да изпросят някой друг рушвет
39
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хмм да... Цветя раздава :D
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нагъл популист както и останалите сладкодумници на Радев, къде са ви действията къде резултатите, толкова се изтървани, че бежанци залавяте чак в София и то ако се блъснат някъде или ги зарежат.
37
0
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Да де, ама като сте ''слуги'' на американците, че се оправдавате и , че мъцате са ! :)
36
0
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
да вече не бият "мигрантите", а ги ловят и лекуват. Затова пък нахълтват неправомерно, без документи за обиск, в жилищата на българите, правят се на велики и после обясняват, че било грешка, и всички такива "акции" се покриват от началниците им...
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бият ли?! Съвсем скоро имаше случай с някакво пребито момче от полицаи, за което баща му май заведе дело.
34
1
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Аз не мога да разбера, какво лошо има полицията да бие. Американците нека гледат себе си по-добре, че се нареждат редом с Ислямска държава по терор. А нашата полиция си е вършила работата...само че за жалост малко бой ядоха ония, та след това Кирчо ни разката фамилията. Трябвало е доста як бой, да се скрият по дупките си и да не се показват разни отровни триа, кандци и гендарофили!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рудньовата Калинка пак ръси абсурди, печели време, мандат да мине друг да дойде
32
0
 
7
 
! Отговори
ген. Деникин преди 1 година
По този повод имаше един виц от времето на социализма.Отива сутринта на работа един човек и колегите му го гледат целия посинен от бой, и го питат абе какво стана ?. И той им отговоря абе снощи в милицията ме прибраха и ме биха. И колегите му викат как бе нали днешната милиция не бие, а той им отговаря абе днешната може да не бие ама снощната как биеше.
31
0
 
4
 
! Отговори
bb преди 1 година
полицията я няма въобще, ти дали биели?!когато ти трябва са на сигнал за вдигане не шум в люлин, когато има безредици в центъра -имало 2ма пешаци за през нощта, които не можели да дойдат толкова бързо еле пък да приберат/глобят пияниците!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нигер мавър копър. Чичо Джо като говори да мълчиш и да казваш само Йес Сър, йес сър.
29
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 1 година
В Западна Европа най много бие френската жандармерия ! Преди де, сега не знам ,но не вярвам нещо да се е променило !
28
2
 
6
 
! Отговори
вярно е преди 1 година
Не бие. Бият вър Франция, в Брюксел, в Берлин. А послушното стадо никой не го бие, в България няма размирици и протести.