Уволниха директор на училище заради урок за Микеланджело

Родител се оплакал, че учениците са изложени на порнография
122
Уволниха директор на училище заради урок за Микеланджело
Снимка: Pixabay

Директор на училище във Флорида е принуден да подаде оставка, след като родител се оплакал, че учениците са изложени на порнография, съобщи Би Би Си.

Оплакването е породено от урок по ренесансово изкуство, в който на учениците е показана статуята на Давид от Микеланджело.

Емблематичната статуя е една от най-известните в историята на Западната култура.

Един от родителите се оплакал, че материалът е порнографски, а други двама заявили, че са искали да бъдат предупредени за урока, преди да бъде проведен.

Урокът включвал и показване на картината на Микеланджело "Сътворението на Адам" и "Раждането на Венера" на Ботичели.

Директорката Хоуп Карасакила на Талахаси Класикъл Скул заяви, че е подала оставка, след като училищното настоятелство ѝ е поставило ултиматум да се оттегли сама или да бъде уволнена.

Местните медии съобщиха, че г-жа Карасакила не знае причината, поради която ѝ е била поискана оставката, но смята, че тя е свързана с оплакванията от урока.

В четвъртък губернаторът на Флорида разшири обхвата на закона, който забранява на държавните училища да преподават сексуално образование и полова идентичност.

Учителите, които нарушават закона, са заплашени от временно отстраняване или загуба на лиценза си за преподаване./БГНЕС/


 


122
Още по темата: директорМикеланджело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
хах - те там некои ученички лапат още в час - за каква изложена корнография говорят
80
0
 
19
 
! Отговори
Асо преди 2 месеца
Тия съвсем изтрещеа...
79
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Понеже видях коментари, че не се знае възрастта на учениците - става дума за ученици в шести клас. Доколкото видях става дума за някакъв тип християнско училище Christian charter school in Tallahassee като по прицип родителие е трябвало да бъдат уведомявани преди представяне на 'потенциално проблематично' произведение на изкуството, което изглежда не се е случило. Ето на който му е интересно може да хвърли един поглед в Гугъл "school scandal michaelangelo"
78
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно пък американците да са такива пишман моралисти... айде моля ви се.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Какво е порнохъб
76
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Могат да продават пищаци ,като сирене ,а ,не могат да гледат статуи ?!?:))
75
1
 
29
 
! Отговори
Не стана ясно преди 2 месеца
Това училище начално ли е, основно ли е или дава и средно образование? Защо 16-18-годишни хора не бива да знаят как изглежда тялото на човек от пол, различен от техния? Некоментирам това, че във филми и списания могат да видят всичко и нито родител, нито учител може да им попречи. Нашият народ е казал "Прекален светец и Богу не е драг!"
74
2
 
6
 
! Отговори
Класик преди 2 месеца
На Тръмп и ДеСантис класиците. Дано някой ми обясни какво означава Талахаси Класик Скул. Руси кухи *** с напомпани джуки и бюстове и празнина между ушите
73
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия май се учат от Русия и България... На фанатично невежество.
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що се отнася до пропорциите на сниманата скулптура, отдавна са обърнали внимание, че ръцете, дланите на обекта са твърде големи.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само за сведение, да допълня: има картини, изобразяващи лезззззбийските игри с придворни дами на френската кралица Мария Антоанета.
70
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
след като светът е обърнат с краката нагоре,защо се учудвате,че е пълно със " Х. Сапиенси",които не могат,или не искат да отделят ИЗКУСТВОТО от порнографията ?...Па и друго:..-Това,което всеки вижда в една статуя на голо човешко тяло,СЪТВОРЕНО ОТ Бога,само показва какво ПОДСЪЗНАНИЕ има..
69
0
 
13
 
! Отговори
българка преди 2 месеца
Не се казва колко са били големи децата. Нали се сещате, че не е подходящо за деца до 10 години да се показва всичко - пък било то и световноизвестни склуптури и картини. Но ако учениците са били големи - не виждам никаква порнография, те по обществените телевизии дават достатъчно филми със съответните сцени. За съжаление, вече хората съвсем изтрещяха.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 57 - Държавите са независими. Щатите не са. Нека се отдеши някои щат ... Не може!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако желаете да си играете с нещо няма проблем.
66
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Надали на някой му дреме за абревиатурите ти ----////------ Разбира се, че му дреме. И на български в старите текстове отпреди Освобождението, се говори не за щати, а за държави. Това със щатите е русизим и е общоизвестен факт.
65
3
 
2
 
! Отговори
Въй въй преди 2 месеца
Заглавието е ПРЕДПОЛОЖЕНИЕТО НА УВОЛНЕНИЯ. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЛЪЖЕ, ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИ.
64
0
 
15
 
! Отговори
Холивууд преди 2 месеца
НАРКОТИЦИТЕ НЕ ПРОЩАВАТ. ИЗТРЕЩЕЛИ ТОТАЛНО.
63
0
 
5
 
! Отговори
до 61 преди 2 месеца
Не ТЕЗИ за се побъркали. Побъркани са именно в холивуд. Побъркват и първобитници от техния умствен калибър, т.е. хора, които в главата си имат единствено животттинсконачало. Вие защо гледате подобни неща??!!
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако се чудите защо култура не вирее там, напишете в търсачката Florida man, последвано от името на месеца и деня на рожденния си ден. Bез значение кога сте родени, на тази дата винаги има статия информираща ни за поредната невероятна простотия извършена от жител на Флорида. Давам за пример: Florida man October 4