Уволниха директор на училище заради урок за Микеланджело

Родител се оплакал, че учениците са изложени на порнография
122
Уволниха директор на училище заради урок за Микеланджело
Снимка: Pixabay

Директор на училище във Флорида е принуден да подаде оставка, след като родител се оплакал, че учениците са изложени на порнография, съобщи Би Би Си.

Оплакването е породено от урок по ренесансово изкуство, в който на учениците е показана статуята на Давид от Микеланджело.

Емблематичната статуя е една от най-известните в историята на Западната култура.

Един от родителите се оплакал, че материалът е порнографски, а други двама заявили, че са искали да бъдат предупредени за урока, преди да бъде проведен.

Урокът включвал и показване на картината на Микеланджело "Сътворението на Адам" и "Раждането на Венера" на Ботичели.

Директорката Хоуп Карасакила на Талахаси Класикъл Скул заяви, че е подала оставка, след като училищното настоятелство ѝ е поставило ултиматум да се оттегли сама или да бъде уволнена.

Местните медии съобщиха, че г-жа Карасакила не знае причината, поради която ѝ е била поискана оставката, но смята, че тя е свързана с оплакванията от урока.

В четвъртък губернаторът на Флорида разшири обхвата на закона, който забранява на държавните училища да преподават сексуално образование и полова идентичност.

Учителите, които нарушават закона, са заплашени от временно отстраняване или загуба на лиценза си за преподаване./БГНЕС/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: директорМикеланджело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наистина е странно,но от личен опит мога да заявя,че онзи идиотизъм в който живяхме до преди 30 години много повече залагаше на културата в добрата и форма.
18
4
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Тук става въпрос за САЩ, щатът Флорида, управлявана от републиканците.
17
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мръсни са тялото, секса и всички такива неща, защото комунистическата партия иска да си верен на нея, а не да си караш кефа. ;-)Ако харесваш, картини, скултопри живота и секса, кога ще ти остане време да мислиш за бай Тошо и неговите цели.Освен това е задължително да се срамуваш. Ако нямаш срам и вина - може да имаш мнение. Ако имаш мнение- не си подчинен, а свободомислещ
16
2
 
8
 
! Отговори
L. преди 1 година
Странното е че не четем такива случки от Юта, ами от Флорида.
15
3
 
25
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Вече културата я считат за порнография. Искат да завършат училище и нищо да не знаят.
14
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми не е ок това.Тея родители дали са виждали интимните части на децата си, докато с а ги къпали, или са си слагали превръзки на очите като "съдебната" Темида. Ай, моля ви се. Прекалява се с тези неща.Едно време (по комунистическо) вкъщи даже трябваше човек да е прикрит, за да се счита че има морални ценности.Майка ми и баща ми, ходеха завити от шия до глезен, с тюрбани на главите като излизат от банята след къпане. Аз бях малка, дремеше ми и тогава за комунистическите ценности - беше смешно
13
0
 
27
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Тия изтрещяха съвсем
12
3
 
12
 
! Отговори
България 2023 преди 1 година
Полицай, ром, полицай, ром, полицай, Джипси, полицай, Джипси, полицай, ром-България е ад
11
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я вижте биографията на Микеланджело и творчеството му, имал 30 поеми посветени на мъж, уж монашеско въздържание ама си е бил обратен. Вижте и Давид. Дали в изкуството на този човек няма вплетена ЛБГТ пропаганда?
10
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В София като се отвори прозорецът на някоя хубава кола на улицата и отвътре се чува чалга. Младите масово слушат чалга. Има сума ти чалга телевизии и радиа. Чалгата не е само музика, а и "култура" начин на мислене. С този комунизъм, липса на промени и комунистическа мизерия, вече България си отива. Но все гледаме какво ставало в САЩ, в Европа... Някой загрижен за това какво става в България няма ли? Кога ще си изметем пред входа на блока,кога ще си взимаме в найлонови торбички кучешките фекалии?
9
12
 
17
 
! Отговори
О чуден преди 1 година
Малка му чишката на Давидс!Сигур заради туй ще е!?
8
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната манипулативна статия. Просто законът забранява ЛГБТ и *** пропагандата в училищата. Кой знае в урока по изкуство какво друго е било вмъкнато. Сетете се за тукашните скандали с книжки като ,,Марвин Мравкаата", ,,В като ваrинa".
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Учителката е показала едно мъничко люто чушле. Какво порно???
6
7
 
21
 
! Отговори
Общ работник преди 1 година
Реалността, илюстрирана в пророческия филм "Идиокрация" е по-близо, отколкото предполагаме...
5
33
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи от Чалгаристан коментират какво било ставало с цивилизацията и как пропадали САЩ и въобще... И това хора в държава в която най-слушаната "музика" е чалга...
4
14
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя чувал ли е за изкуство? Човешкото тяло е красиво. Във Флоренция има дупликат на Давид и то на централния площад. Порнография? Боже, доживяхме.
3
16
 
13
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Демокрация...
2
16
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уауу, ето такива кратички статии с крайно любопитна информация в тях, показват как цивилизацията ни е тръгнала с пълна сила по нанадолнището на идиокрацията. Както Микеланджело е творил по време на Ренесанса, така ние живеем в зората на новите Тъмни векове. Разликата този път е, че те ще настъпят не заради Църквата, а заради някакви задкулисни крайно иизвратени кукловоди.
1
17
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е страната на необразованите ограничени хора.И тия с какво самочуствие налагат демокрация на другите?