¬ъпреки обвинени€та, републиканците са влюбени в “ръмп, сравн€ват го с »сус

ƒжо Ѕайдън продължи да отказва да коментира
5 апр 2023 20:30, Ќели ’ристова
73
¬ъпреки обвинени€та, републиканците са влюбени в “ръмп, сравн€ват го с »сус
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

«а републиканците в —јў обвинени€та, разкрити в съдебна зала в Ќю …орк срещу ƒоналд “ръмп, не б€ха само началото на най-новата съдебна битка в живота на човек, който не е познавал недостиг от т€х, а атака срещу самата демокраци€.

"ƒнес е ден€т на истинското въстание", написа в Twitter ћарк Ћевин, консервативни€т радиоводещ, с когото според съобщени€та “ръмп е вечер€л след об€в€ването на обвинението миналата седмица."ƒемократическата парти€ се опитва да хвърли в затвора възможни€, ако не и веро€тни€ републикански опонент на насто€щи€ президент демократ."

"“ова е безпрецедентно в нашата страна. » ƒемократическата парти€ най-накра€ усп€ да въвлече наци€та в тирани€", допълни той.

 райнод€сната членка на  онгреса от ƒжорджи€ ћарджъри “ейлър √рийн запази репутаци€та си на търсеща внимание с хаотична по€ва пред съда в ћанхатън, където б€ха прочетени обвинени€та. “€ даде и интервю, в което оприличи “ръмп на н€кои от най-великите фигури в истори€та.

"“ръмп се присъедин€ва към н€кои от най-неверо€тните хора в истори€та, които н€кога са били арестувани", каза т€ пред консервативната Right Side Broadcasting Network. "Ќелсън ћандела беше арестуван и лежа в затвора. »сус! »сус беше арестуван и убит от римското правителство. ¬инаги ще го подкреп€м. “ой не е направил нищо лошо."

ƒжош ’оули, републикански€т сенатор от ћисури, може би най-известен с това, че вдигна юмрук в подкрепа на протестиращите, които щурмуваха  апитоли€ на 6 €нуари, написа в Twitter: "“ова дело срещу “ръмп н€ма нищо общо със закона. “ова е посегателство срещу върховенството на закона. »ма всичко общо с властта и решимостта на демократите да € запаз€т на вс€ка цена."

ѕодобни коментари представл€ват най-новите спазми в епизода, който обхвана –епубликанската парти€ от минали€ четвъртък, когато беше об€вено обвинението срещу “ръмп от окръжни€ прокурор на ћанхатън јлвин Ѕраг.

¬ понеделник бивши€т президент отлет€ от ‘лорида до родни€ си град за изслушването във вторник следобед, където научи, че ще се сблъска с 34 обвинени€ в престъплени€ за фалшифициране на бизнес досиета, свързани с тайни парични преводи преди изборите през 2016 г., които го поставиха в Ѕели€ дом.

«а първи път в истори€та на —јў подобни обвинени€ б€ха повдигнати срещу президент, независимо дали е в длъжност или не. Ќо “ръмп е и кандидат, след като през ноември об€ви още една кандидатура за президентски€ пост. ¬ момента той е преди всички потенциални опоненти.

¬место това той разчита на Truth Social, платформата, ко€то той създаде и използва, откакто беше изключен от Twitter след 6 €нуари.

—лед ц€л уикенд с публикации, атакуващи Ѕраг и ’уан ћърчан, съди€та по делото, “ръмп изрази нотка на удивление точно преди да пристигне в съда.

"Ќасочвам се към ƒолен ћанхатън, —ъдебната палата. »зглежда толкова —ё––≈јЋЌќ – ”ј”, ще ћ≈ ј–≈—“”¬ј“. Ќе мога да пов€рвам, че това се случва в јмерика."

¬ъв ¬ашингтон  евин ћаккарти, говорител на –епубликанската камара, даде да се разбере, че парти€та ще пази гърба на “ръмп. ѕредседателите на три комисии в камарата, държана от републиканците, заплашиха да призовкат Ѕраг, освен ако той не се €ви за интервю и не предаде документи, искане, на което прокурорът се противопостави, за€в€вайки, че ще компрометира разследването му.

"јлвин Ѕраг се опитва да се намеси в наши€ демократичен процес, като се позовава на федерални€ закон, за да повдигне политизирани обвинени€ срещу президента “ръмп, използвайки федерални средства, като в същото време твърди, че представителите на народа в  онгреса н€мат юрисдикци€ да разследват този фарс", казва ћаккарти. "Ќе е така. ¬ъоръжаването на федерални€ съдебен процес от Ѕраг ще бъде подведено под отговорност от  онгреса."

Ќо с изключение на √рийн и ƒжордж —антос, републиканец от  амарата на представителите от Ќю …орк, известен с многото си лъжи, повечето избрани длъжностни лица от –епубликанската парти€ сто€ха далеч от ћанхатън.

"’ей, ƒ≈Ѕ≈Ћ»я“ јЋ¬»Ќ, давай и празнувай с още една желирана поничка, но се приготви да отговориш на н€кои сериозни въпроси от  онгреса!", написа в Twitter –они ƒжаксън, който беше лекар в Ѕели€ дом по време на президентството на “ръмп и сега седи в  амарата от “ексас.

Ќе всички републиканци са такива влюбени в “ръмп. Ќо ћит –омни, сенаторът и  кандидат за президент, който е враг на бивши€ президент, не мислеше много за случа€ ћанхатън.

"¬€рвам, че характерът и поведението на президента “ръмп го прав€т негоден за поста. ¬ъпреки това см€там, че прокурорът на Ќю …орк се е напр€гал, за да достигне до наказателни обвинени€ в престъплени€, за да се вмести в политически дневен ред", каза –омни. "Ќикой не е над закона, дори бившите президенти, но всеки има право на равно третиране пред закона. ѕрекомерното използване на прокурора създава опасен прецедент за криминализиране на политически опоненти и накърн€ва в€рата на обществото в нашата съдебна система."

ƒжо Ѕайдън продължи да отказва да коментира обвинени€та на “ръмп, вместо това организира събитие със своите съветници по наука и технологии и телефонни разговори с ≈манюел ћакрон от ‘ранци€ и крал „арлз III.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


73
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
54
0
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕонеже е сигурен победител в изборите, единствени€т начин да бъде спр€н, е да не бъде допуснат. работата по тази задача вече започна.
53
0
 
0
 
! ќтговори
до 55 преди 1 година
ƒобър опит, ама н€кои сме чели "Ѕезсъние" на —т.  инг. Ќ€как си ако ще се правиш на психо, поне си измисли н€каква тво€ *** истори€. ћалко е тъпо да плагиатстваш точно от —т.  инг.
52
0
 
0
 
! ќтговори
“ров€т с нарко преди 1 година
«ј първи път у нас се зас€коха упоени с ЋёЅќ¬ към ———– на срещи на 8 декември в зала ”ниверсиада.. ¬сички участницив срещите на актива с “одор ∆ивков светеха в жълто.. ¬ момента вместо да протестират срещу масовите убииства и военни€ терор срещу най руската република в —вета ”крайна в –уската федераци€ свет€т от пси активни обсебващи съставки.. ≈вропейските наркомани на власт в брюксел свет€т в псевдо зелено..¬ъглеродни€ двуокис бил много.. ћоже да видите тоз газ в бирата..
51
0
 
1
 
! ќтговори
Ќакратко: преди 1 година
—торми загуби делото и ще заплати 600   долара на “ръмп. ћеждувременно —торми благодари на феновете и поддръжниците си за подадената д€сна ръка за подкрепа...
50
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
јбе и в щатите не е лесно.
49
2
 
1
 
! ќтговори
ƒон  икот преди 1 година
Ќо не пи€т белина и дезинфектанти както той ги посъветва нали?
48
2
 
8
 
! ќтговори
и—бирател преди 1 година
√ол€м кеф, ме ките кит ки изпадат в несв€ст само при мисълта че “ръмп ще е кандидат за президент! ’айде “ръмпи разбий ги ти€ леваци!
47
10
 
2
 
! ќтговори
Ѕожееее преди 1 година
нареди убийствата на мирни служители в  апитоли€,опита манипулации изборите...адвоката му лежал в затвора заради престъплени€та на тръмп е свидетел!мафи€та срещу —јў???
46
1
 
5
 
! ќтговори
до мо кар чето преди 1 година
"""""Ќенормалници харесват кукото нищо интересно"""" ---- «наеш ли кое е най-фрапиращото?, че това ку.ко е най-разумното от всички кандидати за президентски€ пост на предсто€щите избори в ўатите!!! ѕ—. -- Ќие сме много зле, но тези са направо трагеди€!!!
45
2
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
«а републиканците в —јў, ƒоналд “ръмп е символ на техните виждани€ за нормален живот. “е искат живота си обратно, такъв, какъвто беше преди пандеми€та 2019 . јко не разчитат на “ръмп и парти€та му, това е немислимо. »менно за това го сравн€ват с »сус. Ѕез него републиканската парти€ на този етап е нищо. “ой е нейното лице и сърце. —тана герой и любимец заради събити€та сега. :))
44
7
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈ми то т€хното си е култ, но то€ накра€ ще разцепи –епубликанската парти€.
43
15
 
3
 
! ќтговори
ћокар€ преди 1 година
Ќенормалници харесват кукото нищо интересно
42
2
 
16
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“ръмп ще спечели изборите през 2024.ќбвинени€та са скалъпени от прокурор демократ - обвинени€та са на политическа основа
41
4
 
7
 
! ќтговори
ќ‘чо преди 1 година
“ова "Ўоу", което устроиха ƒемократите срещу “ромпета, ще консолидира –еспубликанците и много от колибаещите се, и ще гарантира победата на “ромпета на президентските избори! ј, това от сво€ страна ще доведе до масови бунтове и протести организирани от ƒемократите, и до разпадането на ўатите!
40
6
 
4
 
! ќтговори
ƒа им се чуди човек преди 1 година
ѕропаднала наци€!
39
5
 
20
 
! ќтговори
—амо “ръмп!!! преди 1 година
ƒоналд “ръмп е истински€т президент на народа на —јў и последната надежда на свободни€ св€т!!! ƒа му дава √оспод сили да се пребори с демоните и сатаните в ръководството на —јў!!!!
38
4
 
2
 
! ќтговори
јмет сила! преди 1 година
јсен ¬асилев е ƒева ћари€!
37
6
 
4
 
! ќтговори
ььь преди 1 година
абсолютно същите циркове като на ѕодлите ѕ-едали и ƒамаджаната! ≈дни и същи сценаристи им ги пишат - и на нашите комунисти, и на американските. » на двете целта е една и съща - да свал€т Ќќ–ћјЋЌќ“ќ от властта с компромати. ѕравете си сметка √≈–Ѕ ли са лошите, или Ѕожковистките партии.
36
5
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
“ипични сталински методи - н€ма човек, н€ма проблем. ћодерните розови комунисти, се опитаха да запушат устата на “ръмп, провалиха се, сега искат да го отстран€т физически. “ова вече не е демокраци€, а диктатура. Ћиберастите н€мат аргументи, те могат само да се цуп€т, обиждат и забран€ват, за т€х свободата на словото и плурализма са много гол€м проблем.
35
8
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕутински€ предател доживотно