»звънредно положение в Ќю …орк заради наводнени€

Ќводнено е и метрото
29 сеп 2023 23:08, —тела —то€нова
17
»звънредно положение в Ќю …орк заради наводнени€
—нимка Ѕ√Ќ≈—

¬ Ќю …орк беше об€вено извънредно положение, тъй като силните бури доведоха до внезапни наводнени€.

ћного от системите на градското метро, улици и магистрали са наводнени, докато поне един терминал на летище Ћа √уарди€ е затворен, съобщи Ѕи Ѕи —и.

"ƒо 12,7 см. дъжд падна в н€кои райони през нощта и се очакват още до 17,8 см.", каза губернаторът на Ќю …орк  ати ’очъл.

„“ова е опасна, животозастрашаваща бур€“, добави т€.

„ќб€в€вам извънредно положение в Ќю …орк, Ћонг јйлънд и долината на ’ъдсън поради екстремните валежи, които наблюдаваме в цели€ регион“, написа ’очъл в X.

“€ призова хората да предприемат стъпки, за да останат в безопасност и "никога да не се опитват да пътуват по наводнени пътища".

Ќе се съобщава за смъртни случаи или критични наран€вани€.

»звънредно положение беше об€вено и в град ’обокен в Ќю ƒжърси, точно отвъд река ’ъдсън от Ќю …орк.

¬ Ќю …орк кметът ≈рик јдамс предупреди хората, че е време за „повишена бдителност и изключителна предпазливост“, тъй като е въведено извънредното положение.

„Ќ€кои от нашите подлези са наводнени и е изключително трудно да се придвижваме из града“, каза той на брифинг за пресата.

¬ластите досега са извършили най-малко шест спасени€ на жители, хванати в капан в наводнени мазета, според служители.

—нимки и видеозаписи показват хора, газещи през вода, достигаща до коленете им, докато улиците и подлезите б€ха изпълнени от проливен дъжд. Ќ€колко видеоклипа, публикувани в социалните медии, се по€виха, показващи изливане на вода от тавана и стените на метростанциите и върху наводнените платформи.

√ол€ма част от наводнени€та досега са съсредоточени в квартал Ѕруклин.

Ќа брифинг главни€т служител по климата на Ќю …орк –охит јгарвала каза, че канализационната система на града не е проектирана да поема такова гол€мо количество дъжд.

„Ќе е изненада, че части от Ѕруклин поеха тежестта“, каза той.

∆ител на града,  ели ’ейс, каза пред Ѕи Ѕи —и, че е изчислила, че щетите от наводнението на нейни€ бар и кухн€ в квартал √ованус ще струват между 25 000 и 30 000 долара.

ћетрополитенски€ транспортен орган (MTA) посъветва хората да останат вкъщи, ако не им се налага да пътуват.

“ерминал ј на летище Ћа √уарди€ в момента е затворен поради наводнение, съобщиха властите.

ѕътниците б€ха посъветвани да се консултират със сво€та авиокомпани€ преди пътуване.

ѕолицейското управление на Ќю …орк също об€ви множество затворени пътища и каза, че Ќационалната гварди€ е била разположена на терен.

Ќа други места трафикът спр€, тъй като водата се издигна над гумите на колите по основен път по протежение на източната част на ћанхатън.

«асега н€ма данни за смъртни случаи или критични наран€вани€, свързани с бур€та, казаха градските власти.

ѕредупреждени€та за наводнени€ и съветите от метеорологичната служба в момента са в сила за около 18 милиона души в столични€ район на Ќю …орк и в други големи градове по »зточното крайбрежие.

¬алежите в Ќю …орк през този месец са рекордни и достигат същото ниво от далечната 1882 г., според данни на Ќационалната метеорологична служба.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


17
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
14
0
 
1
 
! ќтговори
ј преди 4 месеца
17,5 см дъжд бил животозастрашаващ? ≈гати глупостите!
13
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
"ѕластмасов дъжд": ћикропластмаса е открита и в облаците - стати€
12
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
100про манипулиране на времето
11
0
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
ќт пентагона са прихванали радиосъожщение, в което президента ѕутин поздрав€ва екипажа на тайфуна и му пожелава успешно завръщане у дома.
10
0
 
12
 
! ќтговори
“ой,той,той преди 4 месеца
ѕутин,ѕутин е виновен! “ой е докарал тайфунот!
9
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
"ƒо 12,7 см. дъжд падна в н€кои райони ...“ова е опасна, животозастрашаваща бур€"??? јйде сериозно бе? “ова е презаселен, зле организиран град! јко от 12 см дъжд отива под вода?
8
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 месеца
¬сички, които са в екипа по унищожаване на природа и човек ще си го получат...
7
0
 
16
 
! ќтговори
_____ преди 4 месеца
ј Ѕездомниците и просещи гладни јмериканци как са.?*** народ управл€ван от изк” уригал дементиращ старец.—рещу природата и ”ранови снар€ди да пращаш н€ма спасение..
6
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ƒреме ми за т€х точно толкова колкото на т€х за нас.
5
4
 
14
 
! ќтговори
Ѕогатир преди 5 месеца
Ќю …орк, без ток, вода, без газ. —амо плъхове и тин€ по улиците.... ѕредстав€те ли си такова нещо в ћосква? Ќе нали? ƒа пратим н€кой и друг контейнер с огризки и износени дрипи на бедните американчета, все пак тр€бва човещина :))))
4
1
 
2
 
! ќтговори
я  мет на Ќю …орк преди 5 месеца
н€мало –азлика с такъв на —офећорието - тука в ћетрото “ече ÷елогодишно и има дори наредени ѕарцаали да ѕопиват водата, а като завали - става страшно!
3
19
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
—поред черрвенопитеците само в Ѕългари€ имаше наводнени€ и заради ЅЅ :)) Ќе знам объркан съм.. в един от най скъпите градове в най силната икономика и пак наводнение?  ак е възможно, без ЅЅ ? ƒа не би природата да е по силна от ЅЅ ? ;)
2
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
≈ геоинженерството си върши работата. ¬севъзможни химикали, микро пластмаси в облаците, бързоразграждащи се от слънцето допринас€т за обилни валежи и парников ефект, а и спомагат за закриване на слънцето.¬сички храни,животни,риби,хора пи€т,€дат и дишат това освен че тези химикали причин€ват обилни валежи и аномалии.
1
4
 
5
 
! ќтговори
NY преди 5 месеца
”жас е хора.