Блинкен ще участва в срещата на външните министри на НАТО

Той ще посети Брюксел
25 ное 2023 22:45, Стела Стоянова
21
Блинкен ще участва в срещата на външните министри на НАТО
Снимка БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Брюксел в периода 27-29 ноември 2023 г., за да участва в срещата на министрите на външните работи на НАТО, както и първата среща на министрите на външните работи на Съвета НАТО-Украйна, предаде репортер на БГНЕС.

Блинкен ще изтъкне твърдия ангажимент на НАТО към Украйна в борбата ѝ срещу руската агресия, ще подчертае подкрепата на САЩ за демокрацията и регионалната стабилност в Западните Балкани и ще обсъди приоритетите за срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г., съобщи Държавният департамент.

В Брюксел "ще бъдат обсъдени приоритетите за срещата на върха във Вашингтон през юли 2024 г.", обяви говорителят на Департамента Матю Милър.

Блинкен също ще пътува до Скопие за министерската среща на ОССЕ, която се провежда на 29 и 30 ноември, потвърди днес министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи.

Западните Балкани са във фокуса на НАТО през последните месеци. Украинският президент Володимир Зеленски неотдавна заяви, че Русия подготвя нов конфликт на Балканите, за да отвлече вниманието от войната в Украйна.

Държавният департамент през изминалата седмица подчерта, че войната в Украйна подчертава необходимостта от спешна интеграция на Западните Балкани в евроатлантическите структури.

"Ангажираме се да работим със страните от Западните Балкани, нашите европейски партньори и международната общност, за напредък по реформите в управлението, върховенството на закона и антикорупционните мерки, които ще намалят възможността за злонамерено руско влияние и ще донесат трайни мир, стабилност и просперитет на региона". /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: БрюкселНАТОБлинкен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спешна интеграция на Западните Балкани си е чиста проба спешно завладяване и подчиняване.
13
1
 
1
 
! Отговори
До Христо Христов преди 7 месеца
"недей да обобщаваш и да правиш изводи без да имаш факитите, иначе заприличваш на тези от Посолството и на жалките им пропагандатори !"
12
0
 
1
 
! Отговори
До Христо Христов преди 7 месеца
Аз за такива като тагаренко не бих гласувал и с пистолет опрян на челото ! И въобще , недей да обобщаваш и да правиш изводи без да имаш факитите, иначе заприличваш на тези от Посолството и на жалките им пропагандатори !
11
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До 16 "Този заедно с наш Тагаренко да грабват пушките" - и що Тагаренко да "грабва пушката"? На 2 Април 85% сами си тласувахТЕ да грабвате пушките и да ходите на фронта. Дано Тагаренко мобилизира про'с'таците дет гласуваха за ЕС и НАТО! България има нужда да се отърве от тях.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Този заедно с наш Тагаренко да грабват пушките, раница със сухари и на източния фронт, та да громят Русия и да бранят демокрасито. А не само далаври да въртят !
9
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
85% гласуваха за ЕС и НАТО - няма да е зле България да се отърве от този неграмотен и ненужен па'pa'тизиращ товар.
8
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
Дано да има мобилизация и пращане на фронта на про'с'таците дето на 2 Април гласуваха за ЕС и НАТО!
7
0
 
4
 
! Отговори
Все таА! преди 7 месеца
От тази безполезна скъпо платена калинка нищо не зависи! Дийп Стейт-а им дърпа конците и си изпълняват плана стъпка по стъпка...
6
0
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 7 месеца
По минусите съдя, че в България има нагли ционисти-евреи. Това са вредни хищници.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дайте снимката на блинкин, как се сгъва на две кат дюлгерски метър пред хегемона Си.
4
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
тоя лешояд само обикаля из страните като цветарка, да ги натиска да дават оръжие на бандитска украйна! давайте! братушките всичко трошат като орехи и го правят на скрап!...тия 150 БТР които даде шпионина тагаренко, сега щяха да ни послужат в тая снежна обстановка!
3
3
 
17
 
! Отговори
Вън преди 7 месеца
евреина!
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Февруари се гответе за повиквателни за незабавна мобилизация..
1
5
 
18
 
! Отговори
Честито давене преди 7 месеца
Поляците си го казаха: опасно е да се спасява давещ се, защото може да те завлече на дъното и да се удавиш. А за САЩ, какъв по-добър шанс да се оттърват от европейски конкуренти?