САЩ и Украйна подписват двустранен пакт за сигурност

Това ще е най-значимото споразумение
30 май 2024 20:22, Стела Стоянова
60
САЩ и Украйна подписват двустранен пакт за сигурност
Снимка БГНЕС, архив

САЩ и Украйна са много близо до подписването на двустранен пакт за сигурност, съобщи "Файненшъл Таймс".

Целта е споразумението е да успокои Киев след „напрегнатите“ отношения, които са достигнали най-ниското си ниво след пълномащабното нахлуване на Русия, според украински официални лица.

Споразумението ще бъде най-значимото в поредицата от сделки, които Украйна сключи с държави от НАТО. В договорите се поемат ангажименти за дългосрочна подкрепа, включително военно обучение, обмен на разузнавателна информация и икономическа помощ.

Очаква се двустранното споразумение да бъде подписано от украинския държавен глава Володимир Зеленски и американския президент Джоузеф Байдън в рамките на срещата на Г-7 следващия месец, потвърдиха пред ФТ американски служители. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мен ме интересува дали и евроатлантическа българия не е подписала подобен пакт. Поне 7-8 ЕС държави са подписали вече за всякаква военна и финансова помощ за 10 години.
49
4
 
2
 
! Отговори
Украйнаnot found 404 преди 1 месец
Този проект приключи. Украйна скоро ще бъде закрита!
48
1
 
4
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 месец
Гръмко заглавие със смешно за заглавието съдържание,но за украинците на фронта ще им вдигне духът мислейни че американците идат.Поне два месеца ще си казват "ще изтърпим,малко остана,янките идат".
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На Зеленски му изтече мандата и никой не го е преизбира, той е нелегитимен президент.
46
14
 
4
 
! Отговори
КАЗАХ ВИ ВЕЧЕ: преди 1 месец
УКРАЙНА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ--НЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЛЮЗИИ, ЗА РУСКА ПОБЕДА, ЕТО НЕЩО КОЕТО ВЕЧЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО...!
45
3
 
9
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
И да се сключи, Тръмп ще го отключи.
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Червенски май бий да е Ром а не ефрей
43
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ботоксовия комедиант много на сериозно взе да се взема . А му изтече мандата . А той още във филма играе . Само ако та прави . И се върти като пумпал с кибрит в ръка си играе . Да запали още война Барбар с памперса.
42
4
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
Това е добра новина! Приветствам я! Имам предвид новината зад първо изразената в заглавието логика. След като Зеленски не се насити на широко скроен кокаин ,а руснаци..пардон,украинците си изоставиха държавата идва време за плащане на съветски сметки. Зеленски снабдява Путин а оръжие,значи Зеленские бъде принуден да снабди САЩ с тази древна Българска земя.Няма лошо. Ако в Украина живеят американци ,а не съветски укри за мен е Рай!Да живее АШКЕНАЗИМ ! Да живее обединението на раста ни.
41
2
 
7
 
! Отговори
емо преди 1 месец
съжалявам автора на статията - какъв пакт за сигурност, като всеки момент фронтът ще се разсипе и украйна може да престане да съществува, въпреки икономическата, военната помощ, включително военното обучение и разузнавателната информация, предоставяни от сащ /целите на споразумението/. а и зеленски е нелегитимен. по-скоро това е поредния блъф на американците, които в подходящия момент ще изоставят съюзника си - примери бол.
40
2
 
6
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Трагедия,те в селото не го искат,той,поп щял да става.Как промиват мозъците на хората,които много вярват на тИливизора,онези си завземат,каквото им трябва,бавно и методично.Другите,от Западът само лаят,като за пред телевизора, защото знаят,че въоръжението им,и нагласата за война,е безмислено срещу Русия,и говоря за всички западни държави, взети заедно.Страх ги е
39
1
 
12
 
! Отговори
-+& преди 1 месец
Тоя Джоузеф Байдън да не партизанското име на бай ви Джо.Малии съвсем се издънихте единия с деменция другия е никой щели да подписват.
38
20
 
2
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 месец
...чета , как Зеленски бил "мишле"? Да паднеш от смях! Това "мишле" направи втората армия в света за смях! Над половин милион окупатори вече дадоха фира , и това преди още да са му дали по-сериозните оръжия! По-добрите новини тепърва предстоят!
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това мишле колко е смешно и се мисли за значимо. Винаги като го видя и ме напушва на смях
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С кой е подписано защото Зельо е нелегитимен президент вече.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 23, майтапиш ли се, под някаква друга окупация била България тогава, както по ВВС тогава са казали, българският цар предаде народа си в хитлеристко робство
34
3
 
11
 
! Отговори
Бирата преди 1 месец
Киев ще е спокоен само,ако Байдън на мустанг застане пред руската армия,а зад него американската.
33
3
 
9
 
! Отговори
сделка без кръчмар преди 1 месец
така му викаме ние тука в България, а Русия къде е забравяте,
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде да го подписват, че да си отдъхнем. САЩ да подкрепят украйна колкото си искат, важно е ние да не се набъркваме в тази война. Европа да се осъзнае, че от краварите нищо добро не идва.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеления наркоман комедиант има ли статут да подписва такъв документ като му изтече мандата . Договори на хартия без стойност като други американски хартийки . Само ще загроби поколения напред да плащат . Ако остане кой да плаща че е платено до падането и последния Украйнец .