Трима отличници

Три от най-награждаваните с Аксеер и Икар спектакли са в програмата на Варненско лято за днес
8 юни 2009 14:00,
1
Трима отличници
Момент от "Родилно петно". Снимка: Сфумато

Три от най-награждаваните с Аксеер и Икар спектакли са в програмата на Варненско лято за днес.

Театралната вечер ще започне с „Тихи невидими хора“ – постановката на Младежкия театър, която донесе номинации за поддържаща мъжка и женска роля на Владимир Пенев и Ангелина Славова, както и Аскеер за режисура на Десислава Шпатова.

Постановката по текст на Яна Борисова е абсурдна комедия, посветена на „невъзможното” изкуство на общуването.

Ако преди да се скарат, хората, решили да построят Вавилонската кула, бяха инвестирали няколко часа в опит да се разберат, може би тя щеше да е завършена.

В пиесата героите се оказват пленници на ситуация, която ги принуждава да прекарат доста време заедно, напълно изгубени в превода. В средата на тази невъзможност обаче, се намира пространство, много по-интересно от видимото, където неразбирането се превръща в материя, с която героите започват да изграждат магическа реалност...

Можете да се потопите в нея на сцена Филиал от 18,00 часа.

От 20,00 часа на Основна сцена на Варненския театър публиката на фестивала ще може да види и представлението с рекорден брой

номинации

(9) и награди за театрална музика и костюмография на тазгодишните Аскеери – „ОООО – Сънят на Гогол“ на театрална работилница Сфумато.

То е поредната експедиция в художествения свят на голям автор, която театърът прави. Съдържа текстове от „Невски проспект“, „Иван Фьодорович Шпонка и неговата леля“, „Женитба“, „Записки на лудия“, а общото между тях е страхът на човека от брака и всичко, до което той води в живота на човека.

Великолепният моноспектакъл „Родилно петно“ – триумфално завръщане на актрисата Мимоза Базова, ще видят варненските зрители от 20,30 часа в новото арт пространство на града – Център за съвременно изкуство Г-10.

Текстът на Николай Коляда е монолог на една актриса, чийто живот е белязан от множество поличби за добро и зло, както и от невъзможността да изиграе ролята на живота си.

Постановката донесе

Икар за главна женска роля

на Мимоза Базова и номинация за Аскеер за сценография на Венелин Шурелов. Актрисата бе наградена за постиженията си съвсем кратко след премиерата на представлението си и от Обществото на независимите критици в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари