Дъжд и гръмотевици днес. По морето – спокойно!

Максималните температури ще са малко по-ниски
Обновена: 7 юни 2018 08:39 | 7 юни 2018 08:20, Петя Славова
0

Условия за дъжд днес има почти в цялата страна. Над крайните северозападни райони и по крайбрежието на морето е по-малко вероятно да вали. В останалите части на страната има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици, а на места е възможно да паднат градушки.

Такава е прогнозата за днешния ден на синоптика на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. По думите му в следобедните часове ще има превалявания в източната част на страната, а високите температурите дават повече енергия и по-силни бури.

Към този час превалявания има в югоизточните райони. По-сериозните бури ще са в следобедните часове. По Черноморието ще има доста слънчеви часове, а температурите ще са малко по-ниски, стана ясно още от прогнозата на синоптика.

"В петък в 95% от територията на страната няма да има валежи. Денят обаче ще започне с ниски облаци и мъгли. След това те ще отстъпят място на горещото юнско слънце", каза още Матев в "България сутрин".

Той посочи, че в събота ще има разкъсана облачност, но около пладне в Северозападна България ще започне да навлиза по-хладен въздух и ще превалява. В събота срещу неделя валежите ще обхванат Западна България. В неделния ден времето ще е хубаво в източната половина на страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.