Топъл четвъртък, но пак ще вали и гърми

Температурите се очаква да бъдат до 28° - 33°
Обновена: 5 юли 2018 09:40 | 5 юли 2018 09:31, Елка Василева
1

 

Днес ни очаква топло време, валежи над западната половина на страната са малко вероятни. Краткотраен дъжд и гръмотевици се очакват в централните и източните райони, както и в Рило-Родопския масив. Максималните температури ще са между 28° и 33°. Това съобщи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR синоптикът Симеон Матев.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове и привечер с развитие на купесто-дъждовна облачност. Главно по северното крайбрежие ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 25-27°, а температурата на морската вода е 24-25°.

Над планините също ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, по-значителни в Родопите.

В петък ще преобладава слънчево време. След обяд обаче на места в югозападната част от страната и в североизточните райони ще превали и прегърми.

През почивните дни, най-напред в Западна България, а след това и в Източна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
смутен от смутита преди 5 години
Какви краткотрайни валежи бе , брат`чед ? И за вчера (сряда) прогнозирахте пак същото ,пък ни удави потоп и ураган !В Хасково , Харманли , Любимец счупени клони , тонове листа и вода, а магистрала Марица беше станала като море !Тотото май го познавате по-често ?!