Времето днес - жега, градусите до 34

В София максималната температура ще бъде 29 градуса
0

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София - около 29 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при Българската академия на науките.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. В следобедните часове, главно над Югозападна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са 25-27 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса.

Предимно слънчево над планините, но временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, когато на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

През наближаващите почивни дни ще започне заоблачаване над Западна България, ще дойде вълна хладен въздух, който ще понижи температурите до около 23-24 градуса, съобщава Bulgaria ON AIR.

През уикенда, и през двата почивни дни са възможни по-интензивни извалявания.

В събота ще превалява над Западна България, след което ще обхване и останалите части на страната.

В понеделник ще започне постепенно успокояване на атмосферата в България, но над Източна България се очакват превалявания и прегърмявания.

Във вторник ще се увеличи продължителността на слънчевото време над низините и равнините. На места се очаква температурите да се повишат до 33 - 34 градуса в средата на седмицата.

Юли ще продължи да ни поднася периодично дъждовни дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: времетоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари