Днес – най-студеният ден, на места живакът ще покаже -20°C

Предупреждения за опасно време са издадени в почти цялата страна
8 яну 2019 09:00,
15

Мразовитото време продължава. Очаква се днес да е най-студеният ден през тази седмица и живакът в термометрите да падне до под минус 20 градуса. В София тази сутрин беше минус 12 градуса.

Само за четири области на Югоизточна България – Бургас, Ямбол, Сливен и Хасково, няма обявени предупреждения за опасно време. Навсякъде другаде е в сила жълт код.

"Вятърът не стихна и това спаси много части от страната да не отбележат екстремно ниски темепратури. Най-ниската температура беше измерена в Кнежа и доближи минус 20 градуса", посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев.

По думите му циклонът "Бенджамин", който насочва студени маси към страната ни, продължава своя живот. За щастие предстои по-топло време и през следващите дни времето у нас значително ще омекне. Ще има обаче превалявания, които ще продължат до петък.

Над Западна България от утре ще вали сняг. Най-много сняг ще падне в северозападните райони на страната. Най-обилни валежи от дъжд пък ще има в Югоизточна България, стана ясно още от прогнозата на Матев.

Синоптикът отбеляза, че вече се наблюдава затопляне на времето в планините, но предупреди за опасността от лавини.

В петък и събота ще има подобрение на времето и не толкова ниски температури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
граничар преди 5 години
лоша работа е туй зимата,значи!Ако тия хленчовци бяха ходили в казарма и бяха бягали голи до кръстта 3000 метра...да не продължавам повече защото ще измръзнат горките от страх
7
2
 
5
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
Новинарите пълнят куфража с "невероятната" новина, че през зимата е студено. Ами зима е, като през всяка друга зима е студено. И - 30 градуса да стане е нормално, защото е зима.Щеше да е сензационна новина, ако температурата през Януари е +30 градуса...
6
2
 
3
 
! Отговори
Руска Водка преди 5 години
Студено ли ?!?! ... И какво толкова Ви е студено , бе ? ... Ми зима е ! Не е късна есен ! Нормално да е студено през Януари и Февруари ! Да не искате да е 20 градуса плюс !!! ... Ако искате да видите ЩО Е НАИСТИНА СТУД идете да поживеете и да побачкате към Сибир или Мурманск ... Около нулата през "лятото" до към минус 30 - 40 - 50 по това време на годината !!! ......... А ако Ви е толкова студено , ударете по едни греяни ракийки или винца и ще сте идеални ! ;) ... Брей ! Много изнежени станахте!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес в Габрово е -7 рано сутринта. Напече и вече е на нула. Чак такива апокалиптични картини е тъпо да се рисуват. Не е толкоз студено.
4
2
 
9
 
! Отговори
Константинова преди 5 години
Продължение на предния коментар - днес 8 януари 2019 г. жената още си спи там, жива е учудващо, никой не е проверил сигнала. Питам въпросния телефон защо никой нищо не е предприел - "Ама тя като ходи защо не дойде сама, ама довечера защото там само се пренощува и то само ако има лична карта и адресна регистрация в София". Питам се клошарите дали не трябва да носят и нотариален акт за собственост на недвижим имот, за да им се помогне като бездомници? Държавна администрация!?!?
3
1
 
11
 
! Отговори
Константинова преди 5 години
Вчера много се зарадвах, когато прочетох как г-жа Фандъкова призовава хората да се обаждат на телефона на кризисен център за бездомници, където имало мобилни екипи и прибирали хора без дом на топло. Обадих се на въпросния телефон за жена, която е клошар и спи на земята, завита с един юрган, най-вероятно мокър - дата 07 януари, около 19 ч. Какво мислите се случи - едно нищо. Защо нищо - мобилни екипи не са проверили, дежурни полицаи не са проверили.
2
3
 
12
 
! Отговори
Пчеличката Мая преди 5 години
Стига безсмислени драми. В София сутринта беше -7 3 дни говорите все едно идва края на света. Не остана ли за какво да пишете?!?
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как днес да стане по-студено, отколкото беше сутринта - около -13 градуса. Много обичате да преувеличавате.