В последния ден на работната седмица: Слънчево, но хладно

Температурите ще останат между 10° и 15°
29 мар 2019 09:15, Петя Славова
0

В последния петък за месец март ни очакват не много високи температури. Сутринта ще е хладно, минимални температури ще са между минус 2° и 3°, и на много места в котловините ще има условия за образуване на слана. През деня ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.

Ще духа умерен североизточен вятър. Дневните температури ще останат между 10° и 15°. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но хладно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 8° и 12°., температурата на морската вода -10°-11°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но почти няма да има валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

В събота ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, но ще е без валежи. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Сутринта ще е хладно, с минимални температури между минус 2° и 3°, а през деня слабо ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, отбеляза още Симеон Матев.

В неделя ще има повече облачност и на отделни места, главно в Южна България ще превали слаб дъжд. Температурите слабо ще се повишат. В началото на следващата седмица ще се затопли и максималните температури ще са между 15° и 20°. Облачността ще е разкъсана, до слънчево време, посочи синоптикът в студиото на "България сутрин".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари